ماهان شبکه ایرانیان

احیای دو رشته منسوخ‌شده صنایع‌دستی در قاین

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان قاین از احیای دو رشته منسوخ‌شده صنایع‌دستی در این شهرستان خبر داد.

احیای دو رشته منسوخ‌شده صنایع‌دستی در قاین

به‌گزارش خبرگزاری مهر به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان جنوبی، شاهرخ عباسی رئیس اداره میراث‌فرهنگی قاین امروز چهارشنبه 22 آذر با اعلام این خبر اظهارکرد: «پخل‌بافی اسفدن و قارت‌بافی روستای گریمنج در دومین نمایشگاه سراسری صنایع‌دستی خراسان جنوبی به صورت زنده تولید می‌شود.» 

او عنوان کرد: «پخل‌بافی شهر اسفدن نشان ملی گرفته و به صورت استانی ثبت میراث ناملموس شده است.» 

 رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان قاین گفت کرد: «پخل‌بافی نیز از هنرهای اصیل و قدیمی شهرستان قاینات محسوب می‌شود که قدمتی 300 ساله دارد.» 

عباسی تصریح کرد: «بانوان شهر اسفدن برای احیا، تولید و فروش سبدهای طلایی ساخته شده از ساقه گندم اقدام کرده و پس از شرکت در دوره آموزشی پخل‌بافی و اخذ گواهینامه، این هنر اصیل را بعد از 40 سال فراموشی، مجدد زنده کرده‌اند. همچنین قارت بافی روستای گریمنج ویژه همین روستا بوده و در هیچ کجای دنیا رویش قارت‌بافی را نداریم.» 

عباسی با بیان اینکه قارت‌بافی از هنرهای اصیل این روستا با قدمتی 200 ساله است، گفت: «قارت‌بافی از پشم گوسفند خاص بوری و پشم قهوه‌ای به دست می‌آید. در این رشته بدون اینکه از رنگ شیمیایی استفاده شود و با وسایل کاملا سنتی دوک و جِلُگ ریسیده شده و برای تهیه البسه زمستانی استفاده می‌شود.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان