گوشت کبابی روی آتش بسیار سرطان زا بوده و به همین علت است که برای کباب کردن گوشت از دستگاه الکتریکی (مولد) گاز استفاده میکنیم تا احتمال تماس گوشت با شعله آتش کمتر شود. به خصوص توصیه میشود که از ریخته شدن (ریزش) روغن روی شعله آتش جلوگیری شود تا بنزپیرین تولید نشود. اگر روغن روی آتش بریزد باعث ایجاد هیدروکربنهای آروماتیک (معطر) چند حلقهای شبیه بنزپیرین میشود که این گونه مواد سرطان زا هستند. این مواد از طریق دود (آتش) روی گوشت قرار گرفته و زیان آور هستند. در ادامه این مطلب را به نقل از آشپزباشی بخوانید.
توصیههای کاربردی
- وقتی شما در محیط باز روی حرارت (آتش افروخته) چیزی را کباب میکنید فقط از زغال فشرده (بریکت) استفاده کنید.
- هیچ گاه گوشت را روی شعله آتش یا دود آتش کباب نکنید بلکه آن را روی آتش که چوب روشن و سوخته شده باشد، کباب کنید. یعنی این آتش باید حدود 30 تا 60 دقیقه خوب روشن و سوخته شود تا آماده برای کباب کردن گوشت شود.
- بهتر است که گوشت کبابی را روی توریهای مخصوص آلومینیومی یا فویلهای آلومینیومی قرار دهید تا مانع از ریزش روغن روی آتش شود.
- از خوردن مواد سوخته شده روی سطح گوشت که ممکن است گه گاه هم خوشمزه باشد، جدا پرهیز کنید.
- از کباب کردن سوسیس، گوشتهای کنسرو شده، همبرگر و ژامبون (گوشت دودی) خودداری کنید زیرا نیتروزامین از طریق گرمای زیاد درست شده و این ماده سرطان زا است.
- بهتر است که از گوشتهای کم چربتر مثل استیک، گوشت گردن قطعه قطعه شده، استیک یا کتلت مرغ و گوشت گوساله استفاده شود. همچنین مواد گیاهی بهعنوان مثال پاپریکا (Paprika) سیبزمینی و ذرت یا گوشتهای مثل تن ماهی، ماهی قزل آلا و ماهی آزاد مصرف شود.
- اگر به دنبال مواد خوشمزهتر هستید و خود نیز شخصی خوش ذائقهاید، میتوانید از سس معمولی یا سسهای دیگر استفاده کرده و همراه کباب، سالاد تازه، سبزیجات و میوه تازه مصرف کنید یا حتی میتوانید بهعنوان دسر همراه غذا یک بشقاب موز کباب شده بخورید.
- باید از داغ کردن بسیار زیاد چربی اجتناب کرد زیرا گرمای زیاد چربیهای غیر اشباع (مفید) و همچنین ویتامینهای C ،A و E را از بین میبرد. در این صورت است که احتمال بروز سرطان در روده بزرگ افزایش پیدا میکند. سرخ کردن زیاد غذا میتواند مواد ضرر زیادی ایجاد کند که ضرر آنها برای بدن انسان همانند مواد سمی موجود در زرده تخم مرغ فاسد شده و گندیده است.