التهاب مزمن در بدن، سلامت شما را به مخاطره می‌اندازد. التهاب سبب می‌شود تا سلولهای بدن آسیب ببینند و خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مثل دیابت، بیماری قلب و عروق را نیز افزایش می‌دهد.

از عواملی که افزایش التهاب مزمن در بدن را تحریک می‌کند می‌توان به چاقی، افزایش وزن، استرس، و عوامل ژنتیکی‌ اشاره کرد. در بدن افراد دیابتی، مبتلا به بیماری آرتروز استخوانی،  مشکلات دستگاه گوارش معمولا سطح مواد التهاب زای بیشتری دیده می‌شود.

اما راهکارهایی نیز برای کاهش التهاب مزمن و بهبود این شرایط وجود دارد که از بین آنها می‌توان به تغذیه سالم اشاره کرد. تغییرات ساده در برنامه غذایی و افزودن مواد ضدّالتهاب به رژیم غذایی می‌تواند کمک مهمی به کنترل این شرایط داشته باشد.

ماهی‌ چرب

سالمون

انواع ماهی‌ چرب مثل سالمون و ماهی‌ تن سرشار از مواد مغذی و اسیدهای چرب مفید هستند؛ به ویژه امگا 3 که از قویترین مواد ضدّ التهاب غذایی به حساب می‌روند. به همین علت افزایش مصرف ماهی‌ چرب مثل ماهی‌ تن و سالمون با کاهش خطر بیماریهای مزمن و همینطور التهاب در بدن در ارتباط است.

سبزیجات برگ‌سبز تیره

سبزی

در هنگام خرید سبزیجات توجه بیشتری به انتخاب سبزیجات برگ سبز تیره داشته باشید. این مواد غذایی حاوی میزان فراوان مواد معدنی و ویتامین‌های ضروری بدن هستند به ویژه ویتامین k که اثر شناخته شده و ضدّ التهابی مهمی‌ دارد.

تمشک و توت

توت

مواد غذایی این خانواده مثل توت فرنگی‌، بلوبری یک منبع غذایی حاوی میزان بسیار بالا فیبر و آنتی‌اکسیدان هستند. علاوه بر آن نتایج مطالعات نشان می‌دهد که مصرف آنها می‌تواند به کنترل قندخون در بیماری مزمن و در افراد مبتلا به دیابت کمک بسیار زیادی داشته باشد.

بذر کتان

بذر کتان

از بذر کتان برای وعده صبحانه، روی نان‌، غلات صبحانه، در ترکیب با ماست و یا سالاد استفاده کنید. بذر کتان دارای اثر بسیار مثبتی در کاهش میزان پروتئین التهابی در خون است و همینطور خطر بیماریهای مزمن و قلبی را کم می‌کند.

روغن زیتون

زیتون

روغن زیتون به عنوان چربی‌ جایگزین برای آشپزی از سمت متخصصین تغذیه توصیه بسیار زیاد شده است. این ماده غذایی که در اصل همان روغن استخراج شده از زیتون است دارای خواص مشابه زیتون بوده و به عنوان یک ماده ضدّ التهاب قوی شناخته می‌شود. روغن زیتون در رژیم غذایی مردم حوزه مدیترانه بسیار رواج دارد و دیده شده که خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی و دیابت را کاهش می‌دهد.

چای سبز

بدن به صورت طبیعی رادیکال‌های آزاد تولید می‌کند که تجمع آنها منجر به آسیب‌رسانی به بافت و سلولهای بدنی می‌شود. رادیکال‌های آزاد در شرایط استرس و در افرادی که رژیم غذایی نا متعادل دارند بیشتر تولید می‌شود و به همین منظور مصرف روزانه مواد ضدآنتی‌اکسیدان بسیار مهم است. چای سبز از محبوبترین و قویترین آنتی‌اکسیدانها است که نوشیدن آن به محافظت از سلول‌ها در مقابل التهاب و رادیکال آزاد کمک زیادی می‌کند.