به گزارش ایسنا، سلمان ساکت 31 اردیبهشتماه در مراسم پایانی «اولین جایزه ادبی محمد قهرمان» که در سالن شریعتی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: دانشکده ادبیات و علوم انسانی قدیمیترین دانشکده دانشگاه فردوسی است و ما به این دانشکده به واسطه پیشینه و بزرگانی که از این دانشگاه برآمدهاند مباهات میکنیم، اما مباهات ما تنها به خاطر استادان این دانشکده نیست و این دانشکده نیز تنها با نام استادانش بلندی نیافته است بلکه بخشی از این بزرگی به خاطر حضور محمد قهرمان به عنوان کارمند کتابخانه و بعدتر به عنوان رئیس کتابخانه دانشگاه فردوسی است که به اندازه دهها استاد بر این دانشکده تاثیر گذاشته است.
این عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی ادامه داد: او بود که پرچم سبک هندی را بالا نگه داشت و اکنون نیز این پرچم همچنان با حضور کسانی چون دکتر محمود فتوحی در جای خود ایستاده است.
ساکت ابراز کرد: من خوشحالم که این جایزه برگزار شد و امیدوارم این راه با همت دلبستگان دکتر قهرمان ادامه پیدا کند.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/03/01/1241340734f.jpeg)
او در خصوص پیشینه این همایش توضیح داد: در سال 1394 یعنی یک سال بعد از احیای مرکز اسناد و مفاخر دانشگاه، خانواده دکتر قهرمان، کتابهای ایشان را اهدا کردند که البته جای جدایی در کتابخانه دارد. همچنین عکسهای ارزشمندی را در اختیار مرکز مفاخر دانشگاه قرار دادند.
رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی ادامه داد: کمی پس از این دوره نوذر قهرمان پیشنهاد جایزه ادبی قهرمان را دادند و گفتند خانواده ایشان نیز به این راه کمک خواهند کرد و این شد که ما در اردیبهشتماه سال گذشته فراخوان اولین دوره جایزه ادبی قهرمان را اعلام کردیم. در سالی که گذشت یعنی تا فروردین 1397، 20 اثر به دست ما رسید که از این میان 14 اثر صلاحیت داوری داشتند که به بررسی آنها پرداختیم و در این میان آقای سعید شفیعی، عضو هیات علمی دانشگاه اضفهان توانست این جایزه را کسب کند.
او درباره داوران این جشنواره اظهار کرد: دکتر محمدجعفر یاحقی، دکتر محمود فتوحی، دکتر محمدرضا راشدمحصل، پرفسور ریکاردو زیپولی، پرفسور چندرشیکهر و خود من از جمله داوران این همایش بودهایم.