کلم پیچ تنها ماده مفید برای سلامتی از گروه سبزیجات نیست، با توجه به سیستم درمانی Mayo Clinic، سبزیجات سرخ مانند گوجهفرنگی و فلفل قرمز خطر ابتلا به دیابت، پوکی استخوان و کلسترول را کاهش میدهند. غذاهای گیاهی به خاطر رنگ سرخشان و همچنین فواید بسیار زیادی که برای سلامتی دارند بیشتر شبیه یاقوت هستند. هرچه رنگ قرمز آنها سرختر باشد مثل چغندر، به این معنی است که حاوی آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی بیشتر هستند بنابراین داشتن ارزش غذایی بالا سبب جلوگیری از سرطان، کاهش ابتلا به بیماریهای مزمن و تقویت سیستم ایمنی بدن میگردد. با بنیتا همراه باشید.
7- کلم

کلم با رنگ زرشکیاش از بهترین کلمهای موجود است. تنها یک فنجان از آب آن، بیشتر نیازهای روزانهتان نسبت به ویتامین کا (K) را فراهم خواهد کرد. همچنین، حاوی املاح معدنی ازجمله مس و منیزیم و ویتامینهای ب6 (B6)، سی و ای (C وE) نیز است.
8- برگ کاهو قرمز

بر اساس یافتههای آکادمی تغذیه و رژیم غذایی، کاهو نیز مثل کلم حاوی مواد مغذی فراوانی است که برای مبارزه با سرطان و افزایش عمر سودمند است. بعد از سیبزمینی، کاهو ازجمله پرمصرفترین سبزیجات در ایالاتمتحدهی آمریکاست.
برگهای سرخ و سبز تیرهی کاهو نسبت به قسمتهای روشنتر حاوی مقادیر بیشتر از آنتیاکسیدانها و ویتامین ب6 (B6) هستند. یک فنجان از کاهوی خردشده میتواند در حدود نیمی از نیازهای روزانهتان به ویتامینهای آ و کا (A و K) را برآورده سازد. حدود 95 درصد برگهای کاهو از آب تشکیل شدهاست.
9- ریواس

برخی بر این باورند که بهعلت رشد ریواس در مناطق خشک هیچ خاصیتی ندارد. ریواس سرشار از کلسیم، پتاسیم و ویتامین سی (C) است و یک فنجان از آب ریواس نزدیک به نیمی از مقدار توصیهشده روزانه به ویتامین کا (K) را تأمین خواهد کرد. ریواس را بدون هیچ چاشنی خاصی مصرف کنید تا از خواص مفیدش بیشتر بهرهمند گردید.
10- پیاز قرمز

شاید شما دوست نداشته باشید که پیاز را به صورت خام مصرف کنید ولی اضافه نمودن آن به غذا سبب بهرهمندی بیشتر از مواد غذایی خواهد شد. پیاز قرمز حاوی سولفورهای ارگانیک و همهی موادی است که در سیر، سبزی و سایر پیازها یافت میشود همهی این مواد سبب تقویت سیستم ایمنی و کاهش کلسترول و سلامتی کبد میگردد.
بر اساس یافتههای آکادمی مواد مغذی و رژیمهای غذایی آلیل سولفیدها سبب مقابله با سرطان و بیماریهای قلبی میشود همچنین فیبر موجود در پیاز قرمز سبب سلامتی روده میگردد.
11- سیبزمینی قرمز

آکادمی مواد مغذی و رژیم غذایی همواره توصیه میکند برای تأمین پتاسیم مورد نیازمان وتنظیم فشارخونمان سیبزمینی، برگهای سبز و گوجهفرنگی مصرف کنیم. سیبزمینی قرمز مملو از پتاسیم، ویتامین سی (C)، تیامین و ویتامین ب6 (B6) است.
طرز استفاده از سیبزمینی مهم نیست، فقط باید آنرا مصرف کنید و همچنین پوست آن را دور نریزید. پوست سیبزمینی مملو از فیبر و همچنین تعداد زیادی از ویتامینهاست. سیبزمینی سرخ بهطور خاص حاوی مواد مغذی و گیاهی فراوانی است که مربوط به پوست صورتی و یا قرمزرنگ آن است.
گریزی بر متن
سبزیجات سرخرنگ بخش مهمی از رژیم غذایی سالم را تشکیل میدهند حتما بهطور روزانه آنها را مصرف کنید. به خاطر داشته باشید که از همهی رنگهای غذایی استفاده کنید. بنا به تحقیقات (USDA) کسانی که در رژیم غذاییشان در استفاده از میوهها و سبزیجات تنوع بیشتری داشتهاند، ریسک کمتری را در مواجه با بیماریهای مزمن نیز داشتهاند.
هرگز فراموش نکنید که میوهها و سبزیجات را با پوستشان مصرف کنید تا هم از لحاظ شیمیایی آماده مبارزه با سرطان باشید و هم از مواد مغذی کافی بهرهمند گردید. مکملهای فراوانی از مواد شیمیایی گیاهی وجود دارد مثل لیکوپینها ولی تحقیقات نشان داده این مکملها بهتنهایی سودمند نیستند مگر اینکه همه رنگها باهم مصرف شوند.
قسمت قبل را میتوانید در « یازده سبزی سرخ که برای سلامتی مفید هستند [قسمت اول]» ببینید.
منبع: Healthline، Ahealthiermichigan