گرسنگی یک نشانه ای است که بدن شما به نوعی سوخت نیاز دارد تا به درستی عمل کند. در اینجا سوخت به معنی غذا است. اگر یکی از وعده های غذایی را از دست داده اید، گرسنگی طبیعی است. اما اگر غذا خوردید و قبل از وعده غذایی بعدی احساس گرسنگی کردید، نباید این مشکل را دست کم بگیرید. احساس گرسنگی زود به زود و همیشگی نشانه خوبی نیست. دلایل پزشکی مختلفی می تواند در پشت گرسنگی همیشگی باشد. در چنین مواردی، برای جلوگیری از عواقب جدی تر سلامتی، باید در اسرع وقت به آن توجه داشته باشید. دلایلی وجود دارد که چرا همیشه احساس گرسنگی می کنید.
![گرسنگی زود به زود](/Upload/Public/Content/Images/1397/06/29/133400449.jpg)
1. خواب ضعیف
خواب های بدون آرامش و کسانی که در خوابیدن 7-8 ساعته روزانه مشکل دارند، می توانند احساس گرسنگی همیشگی داشته باشند. یک خواب شب ضعیف می تواند دو نوع هورمون مرتبط با اشتها را تحت تاثیر قرار دهد. تحقیق سال 2013 نشان داد که خواب ناکافی، ممکن است منجر به انتخاب غذاهای بیشتری شود که باعث افزایش وزن می شوند. همراه با احساس گرسنگی، دیگر علائم کمبود خواب شامل تغییر خلق و خوی، هشیار نبودن، افزایش حوادث، مشکل بیداری در طول روز و افزایش وزن نیز هستند. با دست یابی به 7 تا 8 ساعت خواب شب سطح انرژی و هورمونهای گرسنگی متعادل خواهند ماند.
2. استرس بیش از حد
در طول مبارزه یا حالت پرواز، هورمون استرس بدن یعنی همان کورتیزول افزایش می یابد. این هورمون بدن شما را به خوردن متقاعد می کند. در واقع، کورتیزول باعث می شود قند و غذاهای پرچرب را دوست داشته باشید. خوردن بیشتر در طول استرس، احساسات و اضطراب های منفی را کاهش نمی دهد بلکه باعث می شود که بیشتر غذا بخورید و سبب افزایش وزن و مسائل بهداشتی بیشتر شود. استرس اضافی گرسنگی شما را افزایش می دهد برای مبارزه با استرس، ورزش، یوگا و حتی گوش دادن به موسیقی می تواند به کنترل سطح استرس کمک کند.
![دلایل گرسنگی زیاد](/Upload/Public/Content/Images/1397/06/29/134502340.jpg)
3. مشکلات تیروئید
گرسنگی بیش از حد نیز همراه با هیپرتیروئیدی است که یک بیماری شایع در مبتلایان به تیروئید است. اگر تیروئید شما بیش از حد فعال باشد، به این معنی است که شما مبتلا به هیپرتیروئیدی هستید. مسائل مربوط به تیروئید باعث گرسنگی بیش از حد می شود. هنگامی که سطح هورمون تیروئید بیش از حد بالا است، عملکرد حیاتی بدن سرعت می گیرد و انرژی را سریعتر از حد مورد نظر می سوزانید. همانطور که بدن به سرعت متابولیک می شود، در نتیجه گرسنگی را افزایش می دهد. هنگامی که مبتلا به هایپرتیروئیدی هستید، حتی پس از خوردن بیش از حد نمی توانید چاق شوید.
4. قند خون پایین
قند خون پایین یا هیپوگلیسمی، بدین معنی است که گلوکز در بدن شما به سطح بسیار پایین رسیده است. قند خون پایین می تواند شما را گرسنه کند. مغز به منظور کارکردن به انرژی نیاز دارد و گلوکز توسط مغز به عنوان سوخت پذیرفته می شود. بنابراین وقتی شکر در جریان خون شما پایین می آید، مغز شروع به ارسال سیگنال می کند که بدن شما نیاز به سوخت دارد، از این رو شروع به احساس گرسنگی می کنید. بنابراین قند خون پایین شما را گرسنه می کند. برای افرادی که از قند خون پایین رنج می برند، اصطلاح جدید "hangry" استفاده می شود، به این معنی که حالت گرسنگی شما را عصبانی می کند.
![قند خون پایین](/Upload/Public/Content/Images/1397/06/29/135225184.jpg)
5. دیابت
دیابت نوع 1 و نوع 2 می تواند موجب گرسنگی مکرر شود. در شرایط عادی، بدن شکر را به مواد غذایی به نام گلوکز تبدیل می کند. اما اگر دچار دیابت هستید، قند از مواد غذایی که می خورید ممکن است برای تامین انرژی به بافت خود وارد نشود. این می تواند عضلات و سایر بافت های شما را تحریک به طلب غذای بیشتری کند. این که آیا شما دیابت نوع 1 یا نوع 2 دارید مهم نیست. مهم این است که سطح قند خون خود را تحت کنترل داشته باشید تا بر روی اندام های مختلف بدن تأثیر منفی نداشته باشد.
6. عفونت انگلی
گاهی گرسنگی بیش از حد حتی پس از خوردن غذا در زمان می تواند نشانه ای از آلودگی کرم در روده باشد. انگل روده شما را گرسنه می کند. کرم ها، به ویژه کرم های روده می توانند برای مدت زمان طولانی زندگی کنند بدون اینکه درباره ان ها چیزی بدانید. کرم ها بدن همه مواد مغذی ضروری را ربوده و در نتیجه شما گرسنه تر از حد معمول خواهید شد. اگر احساس گرسنگی بیشتر همراه با کاهش وزن دارید، وقت آن رسیده که پزشک خود را ببینید.
![گرسنگی زیاد](/Upload/Public/Content/Images/1397/06/29/14000990.jpg)
7. سندرو م پیش از قاعدگی (PMS)
زنانی که در معرض ابتلا به این بیماری هستند، می توانند به افزایش اشتها نیز توجه کنند. سندرم پیش از قاعدگی باعث گرسنگی می شود. تغییرات هورمونی در بدن که در طول نیمه دوم چرخه قاعدگی اتفاق می افتد و در عرض 1 تا 2 روز پس از شروع دوره آغاز می شود، می تواند موجب گرسنگی شما گردد. همچنین دمای پایه بدن در طول این زمان افزایش می یابد، که بیشتر بر اشتهای شما تاثیر می گذارد. برای مدیریت غذاها قبل از شروع عادات های ماهیانه، غذاهای غنی از پروتئین را با هر وعده غذایی مصرف کنید و مصرف کربوهیدرات ها و قندهای تصفیه شده را به حداقل برسانید.
8. بارداری
بسیاری از مادران باید افزایش اشتها را در دوران بارداری تجربه کنند، که بد هم نیست. در واقع، افزایش اشتها کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که کودک به اندازه کافی با مواد مغذی رشد می کند. حاملگی گرسنگی را افزایش می دهد. با این حال، افزایش اشتها در دوران بارداری به شما چراغ سبزی برای خوردن هر چیزی به شما نمی دهد. کالری در طول بارداری نیاز به افزایش دارد، اما باید غذای سالم بخورید. خوردن غذاهای غنی از مواد مغذی باعث می شود سالم مانده و کودکتان به سلامت رشد کند.