به گزارش الف، هفته گذشته بود که دو مفسده ارزی اعدام شدند، این اقدام دستگاه قضا در برخورد با منشا اصلی فسادهای اقتصادی و سیاسی قابل تقدیر است، اما این به مفهوم این است که قوه قضائیه عزم خود را برای برخورد با متخلفان جزم کرده و دراین خصوص دیگر هیچ اغماض و قصوری صورت نمی گیرد.
در ماههای اخیر و با توجه به شرایط ویژه کشور که در جنگ اقتصادی تمام عیار با دشمن به سر میبریم، دستگاه قضایی با توجه به فرمایشاترهبر انقلاب در برخورد با افرادی که در این جنگ برای آسیب رساندن به کشور با دشمن همراهی میکنند را به بصورت ویژه و با تمرکز امکانات، باید در اولویت خود قرار دهد.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب در دیدار با رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت در شهریور امسال، مبارزه با مفسد و بستن منافذ فساد را نیازمند چشمان باز و هوشمندی مدیران دستگاههای دولتی دانستند و با اشاره به قضایای ماههای اخیر بازار سکه و ارز خاطرنشان کردند: اگرچه در خصوص این قضایا توجیهاتی بیان شد اما به هر حال بیتوجهی و غفلت مدیریتی نیز رخ داده است.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه روشهای پیشرفتهای برای نظارت بر نحوه تخصیص ارز وجود دارد، گفتند: وقتی قرار است ارز تخصیص داده و یا وارد بازار شود، این کار باید با چشم باز انجام شود و اینگونه نباشد که در این شرایط سخت کشور، چند میلیارد دلار به دست عده ای بیفتد که آن را یا قاچاق کنند و یا به اسم واردات کالا به مصارف دیگر برسانند یا اینکه برای مسافرتهای تفریحی خارجی اختصاص یابد.
رهبر انقلاب همچنین در دیدار هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم روز 22 مرداد امسال گفتند: «وقتی ارز یا سکه به صورت غلط عرضه و تقسیم میشود، مشکلات فعلی بهوجود می آید، زیرا این قضیه دو طرف دارد، یک طرف آن فردی است که دریافت می کند و طرف دیگر آن کسی است که عرضه می کند. همه بیشتر بهدنبال آن فردی هستند که ارز یا سکه را گرفته است در حالی که تقصیر عمده متوجه آن فردی است که ارز یا سکه را با بی تدبیری عرضه کرده است که اقدامات اخیر قوه قضاییه نیز در واقع برخورد با کسانی است که با یک تخلف و خطای بزرگ، زمینه ساز این مسائل و کاهش ارزش پول ملی شده اند.»
*باید از قوه قضاییه برای برخورد با مفسدین ارزی و اقتصادی قدردانی کرد
حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفتگو با خبرنگار الف، در مورد اقدام قوه قضاییه در مبارزه و برخورد با مفسدان اقتصادی اظهار کرد: ابتدا باید از نوع برخورد خوب قوه قضاییه با برخی از مفسدین ارزی و اقتصادی قدردانی کرد، چراکه این افراد با اقدامات خود اقتصاد کلان کشور را تحت تاثیر قرار داده و بیثباتی اقتصادی ایجاد کردند لذا اعدام این دو نفر تاثیر زیادی در مسایل اقتصادی کشور داشت.
وی ادامه داد: یکی از این افراد اعدام شده ماهی 10 میلیون تومان هم از دولت حقوق میگرفته است و جزو افرادی بوده که در مجموعههای پیرامون مرحوم هاشمی رفسنجانی بوده است که از همان زمان فعالیت زیادی در زمینه اقتصادی داشته است و جرمهای اقتصادی بزرگی انجام داده است و باید از همان ابتدا برخورد جدی با ایشان صورت میگرفت، چراکه این افراد چوب حراج به خزانه کشور زدند.
*چوب حراج به خزانه کشور زدند
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه باید با مهرههای درشت اقتصادی برخورد کرد، اظهار داشت: باید این نکته را در نظر داشت که باید با مسببین و دانه درشتها نیز برخورد شود و قوه قضاییه نباید تنها به افراد این چنینی بسنده کند. عوامل اصلی این موضوع با توزیع نادرست ارز و طلا چوب حراج به خزانه کشور زدند و در عرض 4 ماه یعنی از 21 فروردین ماه تا 16 مرداد ماه، 21.3 میلیارد دلار چوب حراج به ارز کشور زدند.
حاجی دلیگانی تاکید کرد: در این زمان که ما بیشترین نیاز را به ارز داشتیم، بدترین اقدامات را علیه کشور انجام داده و ارز زیادی را از کشور خارج کردند که در هیچ کجای دنیا چنین موضوعی امکان ندارد و حق 80 میلیون جمعیت را سلب کردند و باید پاسخگو باشند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: متاسفانه بانک مرکزی ارز را به صورت نامناسب توزیع کرد و آقای سیف عنوان میکند که رییس جمهور دستور داده است، ولی آقای سیف نباید این کار را انجام میداد و اکنون باید پاسخگوی اقدامات خود در بانک مرکزی باشد. قوه قضاییه باید از آقای سیف در مورد اقدامات بانک مرکزی پاسخ بخواهد.
وی تصریح کرد: مطالبه مردم این است که با دانه درشتها برخورد شود و قوه قضاییه هم باید این موضوع را دنبال کند تا شاهد نباشیم که افراد دیگری به خود اجازه دهند که به اموال عمومی کشور دست درازی کنند.