ماهان شبکه ایرانیان

سودآوری ناشی از افزایش قیمت ارز افتخار نیست

خبرگزاری ایسنا: در نیمه اول امسال در پی سودآوری شرکت‌های بورسی ناشی از افزایش قیمت ارز، رئیس سازمان بورس اظهار کرد که سودآوری باعث افتخار است که ناشی از بهره‌وری و نوآوری باشد. کارشناسان بازار سرمایه نیز بار‌ها بر این موضوع تاکید کرده اند.

در شش ماهه اول سال جاری قیمت دلار از حدود 4500 تومان در بازار آزاد به رقم‌های بالایی رسید. این افزایش قیمت در بازار‌های مالی ایران مخصوصا بازار سرمایه تاثیر بسزایی داشت؛ به طوری که باعث شد شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس برای اولین بار از تراز 100 هزار واحدی عبور کند و حتی به کانال 200 هزار واحدی نزدیک شود.

بیشتر شرکت‌ها در بورس و فرابورس ایران صادرات محور هستند و با افزایش قیمت ارز یا به بیانی کاهش ارزش پول ملی سودشان به تومان افزایش می‌یابد. همین موضوع در شش ماه اول سال 1397 باعث شد قیمت سهم‌ها با رشد فزاینده‌ای روبرو شود و در روز‌های بسیاری، شاهد صف‌های میلیونی خرید سهام این شرکت‌ها باشیم.

در نتیجه این رونق معاملات بورس که ناشی از افزایش فزآینده قیمت دلار و یورو بود، بسیاری از مسئولان بورسی این موضوع را یک دستاورد برای بازار سرمایه و بورس و فرابورس ایران می‌دانستند. اما آیا سودآوری ناشی از کاهش ارزش پول ملی یک دستاورد برای بازار سرمایه یک کشور است؟

حسین رضوی امیری  در پاسخ به اینکه آیا سود ناشی از افزایش قیمت ارز در شرکت ها، سودی پایدار و قابل اتکا است؟ اظهار کرد: سود حاصل از بهره‌وری و نوآوری در شرکت‌ها مهم است و مدیریت شرکت‌ها باید هزینه‌ها را کاهش دهند و بهره‌وری را بالا برند، این نکته امری بدیهی است.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه شرکت‌ها باید به دنبال سودآوری پایدار باشند گفت: این شرط لازم است و نه شرایط کافی. شرکت‌ها باید از طرق ممکن درآمدزایی کنند که یکی از راه‌های آن فروش محصولات با قیمت‌های سودده است. در شرکت‌های صادرات محور با افزایش نرخ دلار درآمد افزایش می‌یابد و این افزایش درآمد می‌تواند از طریق افزایش سرمایه به چرخه تولید باز گردد.

رضوی امیری با یادآوری وضعیت بازار سرمایه و سودآوری شرکت‌های بورسی در 6 ماهه اول سال 1397 گفت: در سال جاری در بازار سرمایه شاهد بودیم که با افزایش نرخ دلار قیمت سهام بالا و با کاهش آن قیمت سهم‌ها کاهش می‌یابد و این موضوع را نیز عقل جمعی سرمایه‌گذارن تایید کرد.

چندی پیش ایسنا در گفتگو با شاپور محمدی - رئیس سازمان بورس - به این موضوع پرداخت. وی با اشاره به اینکه تابلوی معاملات باید هرگونه سودآوری را نشان دهد، تاکید کرد که "سودآوری باید پایدار و ناشی از نوآوری و افزایش بهره‌وری باشد. "

محمدی در بخش دیگری از صحبت‌هایش تاکید کرد که "خوب است مدیران توجه کنند که 20 سال آینده کشور ما در گرو بهره‌وری و نوآوری است و رشد کشور‌ها به بهره‌وری و نوآوری وابسته است".

رئیس سازمان بورس همچنین گفت: افزایش موقت سودآوری که مقطعی اتفاق می‌افتد چیزی نیست، چراکه از طرف دیگر قیمت مواد اولیه هم افزایش پیدا می‌کند و این‌ها در بلندمدت یکدیگر را جبران می‌کنند، اما سود ناشی از بهره‌وری و نوآوری سود واقعی، حلال، ماندگار و پایدار است. این سود، سودی است که می‌توانیم به آن افتخار کنیم و در دنیا حرف بزنیم. چون سودی که ناشی از نوآوری و بهره‌وری است نه فقط در بازار‌های یک کشور بلکه در دنیا حرف می‌زند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان