رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس در گفتگو با رادیو البرز با اشاره به مباحثی که این روزها در خصوص محدودیت فضای مجازی مطرح شده است توضیح داد که با توجه به اقدامات خوبی که در زمینه توسعه پیامرسان بومی صورت گرفته، شاید بتوان در آینده نزدیک تلگرام را رفع فیلتر کرد و به کاربران حق انتخاب برای استفاده از پیامرسان داخلی و خارجی داد.
«محمدجواد کولیوند» اعلام کرده که در حال حاضر صحبتهایی از رفع فیلتر تلگرام مطرح شده است اما مطمئناً شورای عالی فضای مجازی برای این موضوع شروطی خواهد گذاشت.
با این حال «جواد جاویدنیا»، دبیر کارگروه فیلترینگ و معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی به ایسنا گفته است: «تاکنون مطلبی در دبیرخانه کارگروه نسبت به رفع فیلتر تلگرام مطرح نشده و اساساً رفع فیلتر تلگرام منتفی است. تلگرام با دستور قضائی فیلتر شده و هیچ مرجعی هم جز دستگاه قضائی حق اظهار نظر در خصوص رفع فیلتر آن را ندارد.» او همچنین فعالیت کانالهای دولتی در تلگرام را نیز ممنوع اعلام کرده است.
آمارهای رسمی و غیرسمی نشان از این میدهد که فیلترینگ این شبکه پیامرسان موفق آمیز نبوده و تعداد کاربران آن چندان تغییری پیدا نکرده و البته درصد مهمی از این کاربران از مدلهای غیررسمی تلگرام که در ایران فیلتر نیستند استفاده میکنند؛ مدلهایی که پیشتر درباره مضرات آنها بارها و بارها گفته شده است.
تابستان سال گذشته بود که بعد از گذشت چندماه از فیلتر شدن تلگرام؛ «ابوالحسن فیروز آبادی» دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره رفع فیلترینگ تلگرام گفته بود:
«تصمیم درباره فیلترینگ تلگرام، یک تصمیم قضایی است و رویکرد شورای عالی فضای مجازی خروج از انحصار تلگرام بوده که با فیلترینگ بخشی از آن محقق شده است. اما در صورتی که خدمات پایدار داخلی در حوزه پیامرسانها ایجاد شود، این احتمال وجود دارد که تلگرام رفع فیلتر شود که البته این تصمیم درباره این موضوع به عهده قوه قضاییه است.»
همچنین رییس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی، «رمضانعلی سبحانی فر» اظهار داشته بود که رفع فیلترینگ این پیام رسان منوط به تصمیمات شورای عالی امنیت کشور است: «دستگاههای مختلف همانند شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی امنیت ملی در شرایطی که مسائل اینچنینی رخ میدهد میتوانند درباره فیلترینگ و رفع فیلترینگ تصمیم بگیرند.»