ماهان شبکه ایرانیان

خودرویی با سوخت زغال سنگ، ایده جنرال موتورز برای کنار گذاشتن بنزین در دهه ۸۰ [تماشا کنید]

بحران نفتی دهه ۷۰ با ایجاد یک شوک بزرگ، بسیاری از شرکت های خودروسازی را به تکاپو انداخت. کنار گذاشته شدن موتورهای حجیم V۸ و تمرکز روی خودروهای کوچک با موتور چهار سیلندر یکی از آثار و نتایج این بحران بود

خودرویی با سوخت زغال سنگ، ایده جنرال موتورز برای کنار گذاشتن بنزین در دهه 80 [تماشا کنید]

بحران نفتی دهه 70 با ایجاد یک شوک بزرگ، بسیاری از شرکت های خودروسازی را به تکاپو انداخت. کنار گذاشته شدن موتورهای حجیم V8 و تمرکز روی خودروهای کوچک با موتور چهار سیلندر یکی از آثار و نتایج این بحران بود. در این بین اما جنرال موتورز ایده دیگری داشت. این کمپانی معتقد بود به علت محدودیت ذخایر نفتی جهان، دیر یا زود بالاخره این ماده تمام شده و خودروسازان باید به فکر یک منبع جدید برای تامین انرژی مورد نیاز وسایل نقلیه باشند.

نتیجه این شد جنرال موتورز تحقیقاتی را در زمینه یافتن جایگزینی برای بنزین آغاز کرد. از آنجایی که در آن سال های هنوز خبری از قوانین سفت و سخت نبود و با توجه با ذخایر ذغال سنگ عظیمی که ایالات متحده در اختیار دارد، مهندسین این شرکت تصمیم گرفتند خودرویی مبتنی بر موتوری با سوخت زغال سنگ تولید کنند.

GM Coal Car (1)

شاید باورکردنی نباشد، اما درست خواندید؛ جنرال موتورز نمونه ای اولیه از خودرویی با سوخت زغال سنگ را توسعه داد. این موتور همانند موتور توربین از سوزاندن گرد یا به عبارت بهتر پودر رقیق زغال سنگ نیرو تولید می کرد.

پروتوتایپ مجهز به موتور توربینی به لحاظ ظاهری کاملا مشابه با مدل های بنزینی بود، ولی وقتی کاپوت بالا زده می شد، تمامی شباهت ها پایان می یافت. از لحاظ توانایی های حرکتی و عملکرد نیز این خودرو تفاوتی با نمونه های بنزینی نداشت و قدرت خروجی موتور تقریبا همپای یک موتور V8 کوچک بود.

جنرال موتورز

صدای موتور آن چیزی بود که پروتوتایپ جنرال موتورز را از بقیه متمایز می کرد، زیرا این اتومبیل هنگام حرکت صدایی شبیه بوئینگ 727 داشت! به جای باک بنزین، پروتوتایپ جنرال موتورز دارای یک محفظه مخصوص در کنار موتور بود که باید از پودر زغال سنگ پر می شد.

در کنار برخی مزایا چند عامل بازدارنده در برابر موتور توربینی جنرال موتورز قرار داشتتند؛ نخست اینکه حرارت تولیدی به قدری بالا بود که می توانست عملا هر چیزی را به آتش بکشد. ثانیا میزان مصرف این موتور بهینه نبود و ذاتا یک نمونه به اصطلاح کثیف محسوب می شد.

بد نیست اشاره کنیl جنرال موتورز یکی از برندهای سنتی است که اینک در حال فاصله گرفتن از مدل های بنزینی بوده و برنامه های جامعی را برای توسعه اتومبیل های برقی تدوین کرده است. شورولت بولت یکی از این مدل ها به شمار می رود که از دو سال پیش وارد خطوط تولید شده است.

در پایان شما مخاطبین گرامی دیجیاتو را به تماشای کلیپی از خودروی توربینی جنرال موتورز دعوت می کنیم.

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی