شناسه : ۱۶۸۴۴۹۳ - جمعه ۴ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۲۳:۵۳
رییس اتحادیه وارد کنندگان دارو:
ارز دارو را نیمایی کنید
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، ناصر ریاحی درباره مباحث مطرح شده، مبنی بر نیمایی شدن ارز دارو، گفت: این موضوع به چند دلیل مطالبه صنعت دارویی کشور است؛ اولا تامین و انتقال ارز نیمایی سادهتر از ارز دولتی است. زیرا به ما فقط در روسیه به صورت روبل، در ترکیه به صورت لیر و یا در چین ارز دولتی میدهند که هر سه این کشورها هم شناسایی شدهاند و بانکهای اروپایی از این بانکهایی که ارز ایران در آن است، ارز نمیگیرند و باید ارز را جابجا کنیم که مشکلاتش زیاد است. این درحالیست که ارز نیمایی مشخص نمیکند که برای کدام کشور است و جابجایی و انتقال آن برایمان راحتتر است.
وی با بیان اینکه از طرفی همه به ارز دولتیبگیران مشکوک هستند و انصافا هم امکان تخلف در آن وجود دارد، افزود: بر همین اساس همیشه متهم هستیم و به دید ظن در این باره نگاه میکنند، اما بر روی ارز نیمایی حساسیتی وجود ندارد. ما اعلام کردیم که مبنای کار دارو را بر اساس ارز نیمایی قرار دهید و مابهالتفاوت ارز دولتی و نیمایی را به بیمه بدهید تا هزینههای بیماران هم افزایش پیدا نکند.
20 درصد داروهایی که ارز دولتی میگیرند، قاچاق معکوس میشوند
ریاحی با بیان اینکه 20 درصد داروهایی که ارز دولتی دریافت میکنند، به دلیل ارزانی در کشور، قاچاق معکوس میشوند و به کشورهای همسایه میروند، ادامه داد: یعنی ارز 4200 تومانی ما را میبرند در کشورهای همسایه با قیمت بالاتر میفروشند. حال اگر مبنای ارز دارو، نیمایی شود، 20 درصد از هزینه ارزی کشور کم میشود. در حال حاضر در شهرهایی مانند مشهد که زائران از سایر کشورها به آن سفر میکنند، میبینیم که در خیابان حرم پر از داروخانه شده و همه هم یک فرد مسلط به زبان عربی را در کنارشان دارند و زائران عرب هم برای دارو خریدن میروند. بنابراین 20 درصد یارانه دارو دارد به کشورهای دیگر میرود.
رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو تاکید کرد: بنابراین اگر ارز نیمایی را اساس صنعت دارو قرار دهیم، در ارز کشور صرفهجویی شده و قابل مدیریت است. از طرفی ما هم میگوییم مشکل نقدینگیمان را حل میکنیم. در حال حاضر با تخصیص ارز دولتی هم بازارمان کوچک شده، هم نمیتوانیم گردش سرمایه داشته باشیم. این درحالیست که واردکنندگان دارو در ایران آنقدر اعتبار در کمپانیهای خارجی دارند که بتوانند پولشان را شش ماه دیرتر به کمپانی بدهند.
ریاحی همچنین گفت: وقتی ارز صنعت دارو، ارز نیمایی باشد، ریسک تغییر نرخ ارز هم محدود است. اما وقتی ارز دولتی باشد، هم در ایران آن را به واردکنندگان به صورت نقدی میفروشند و هم اجازه نمیدهند تا زمانیکه پول ارز را ندادهاند، کالای وارداتی از گمرک ترخیص شود. از طرفی هم خارجیها ارز دولتی ما را قبول نمیکنند. حال وقتی ارز آزاد نیمایی مبنای کار قرار گیرد، واردکننده با اعتباری که دارد، دارو را دریافت میکند. همانطور که قبلا اینطور بود.
وی تاکید کرد: همه واردکنندگان حاضرند تعهد دهند که در صورت نیمایی شدن ارز دارو، در حوزه تامین دارو بهتر از شرایط کنونی عمل شود و چیزی هم از دولت نمیخواهند. از طرفی قیمت دارو هم برای بیمار تفاوتی نمیکند؛ زیرا بیمه مابهالتفاوت نرخ ارز را جبران میکند.