سرهنگ عباس بایرامی در گفتوگو با ایسنا، دفاع مقدس را به مثابه یک اقیانوس دانست و اظهار کرد: همه مردم در دفاع مقدس نقش داشتند.
وی با بیان اینکه استان گیلان با وجود فاصله 1500 کیلومتری تا جبههها 97 هزار رزمنده، 8000 شهید، 22 هزار جانباز و 2700 آزاده دارد، تصریح کرد: باید این گنجینهها برای نسلهای آینده باقی بماند، زیرا رهبر معظم انقلاب آخرین سنگر و آخرین سلاح یک رزمنده را انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل بعدی دانستند که امروزه این ماموریت باید با اقدامات فرهنگی انجام شود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان از آغاز عملیات اجرایی موزه دفاع مقدس گیلان از اسفندماه سال گذشته خبر داد و بیان کرد: موزه دفاع مقدس در 15 استان به بهرهبرداری رسیده، در 10 استان همزمان با دهه فجر امسال به بهرهبرداری میرسد و در پنج استان دارای پیشرفت فیزیکی 50 درصدی است، اما متاسفانه گیلان عقبماندگی دارد.
بایرامی با بیان اینکه موزه دفاع مقدس گیلان در یک زمین 10 هکتاری و در سه فاز احداث میشود، گفت: موزه دفاع مقدس گیلان از نهضت جنگل تا دفاع مقدس را مورد توجه قرار میدهد و در حال حاضر فاز نخست آن که شامل مرکز فرهنگی و اسناد دفاع مقدس است در دست اجرا میباشد.
وی از برگزاری نشست مشترک مجمع نمایندگان استان گیلان با رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خبر داد و تصریح کرد: مجمع نمایندگان استان گیلان بر ضرورت ساخت موزه دفاع مقدس گیلان در راستای حفظ ارزشهای دفاع مقدس و انتقال آن به نسلهای آینده تاکید دارد.
این مقام مسئول خواستار استفاده از پتانسیلهای غیر دولتی و مشارکت دادن مردم در ساخت موزه دفاع مقدس گیلان شد و خاطرنشان کرد: از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اعتبار پنج میلیارد تومانی در نظر گرفته شده که بعد از مناقصه و تعیین پیمانکار تخصیص مییابد.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان یادآور شد: به زودی جلسه مشترکی با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی و استاندار در محل موزه در حال احداث دفاع مقدس استان در رشت برگزار و چگونگی و زمانبندی تامین بودجه تکمیل و تجهیز این پروژه فرهنگی حداکثر تا پایان سال 1399 تعیین خواهد شد.