طبق اخباری که در سال 2019 منتشر شد پیمانکاران اپل بیآنکه کاربران خبر داشته باشند یا اجازه داده باشند پیامهای ضبط شده آنها در برنامه سیری را گوش میدادند، اما اپل تحت هیچگونه تحقیق و تفحصی قرار نگرفته است.
افشاگری که در سال 2019 برملا کرده بود پیمانکاران اپل بیآنکه کاربران خبر داشته باشند یا اجازه داده باشند پیامهای ضبط شده آنها در برنامه سیری را گوش میدهند بهطور علنی به عدم انجام هیچگونه اقدامی علیه این غول فناوری اعتراض کرد.
طبق گفته توماس لبوننیک در نامهای که برای تمام نهادهای تنظیم مقررات حفاظت از دادههای اروپا فرستاد اپل «حریم خصوصی میلیونها شهروند را بهطور گسترده نقض کرده است.» او نوشت اخبار این موضوع منتشرشده، اما این غول فناوری «تا آنجایی که میدانم تحت هیچ نوع تحقیق و تفحص قرار نگرفته است».
لبوننیک که برای یکی از پیمانکاران اپل در ایرلند به نام گلوب تکنیکال سرویسز کار میکرد به پیامهای ضبط شده کاربران گوش میداد و خطاهای آوانویسی را تصحیح میکرد. از صدها پیام ضبط شده در آیفون، «آی پد» و «اپل واچ» که گوش میدادند بسیاری «بدون فعالسازی برنامه سیری» ضبط شده بودند یعنی کاربران از آن خبر نداشتند.
افزارههای اپل علاوه بر ضبط پیامهای صاحب خود، بیآنکه خبر داشته باشد حرفهای اقوام یا بچههای وی را هم ضبط میکردند که حاوی اسامی، نشانیها، پیغامها، جستجوها، بحثها و مکالمات بود.
به گفته لبوننیک این پیامهای ضبط شده حاوی اطلاعات شخصی مثل «اطلاعات ابتلا به سرطان، فوت بستگان، امور مذهبی، سیاست، مدرسه، روابط عشقی یا مصرف مواد مخدر و ... بود.»
همچنین طبق این نامه کارکنان طرح دیگری به نام «دادههای توسعه» نیز به این پیامهای ضبط شده دسترسی داشتند و واژگانی را که میبایست به دادههای کاربر مثل شماره تلفن، موقعیت مکانی یا موسیقی موردعلاقه پیوند داده شوند برچسبگذاری میکردند.
در این نامه آمده است: بهعبارتدیگر کارکنان این طرح به اطلاعات کاربران دسترسی داشتند تا بتوانند آنها را به دستورهای برنامه سیری پیوند بدهند؛ یعنی فهرست موسیقیهای موردعلاقه، شماره تلفنها، یادداشتها، زمانبندیها، عکسها، نقشهها و سایر اطلاعات کاربر را در دادهگان عظیمی جمع میکردند تا اپل بتواند در سایر طرحها از آنها استفاده کند.
شرکت اپل که مقر آن در کوپرتینو است در اوت 2019 در واکنش به این اخبار 300 کارمند خود را اخراج کرد، درحالیکه فقط یک هفته به آنها مهلت داده بود و اعلام کرد در حال بازنگری در برنامه صوتی خود است. لبوننیک گفت: «در مورد اینکه اپل واقعاً چنین کارهایی را متوقف کرده است هیچگونه راستی آزمایی انجام نگرفته است» و از منابع خبری شنیده است که اپل هیچ اقدامی برای پایان دادن به این کارها انجام نداده است.
اپل مدعی است که در رعایت حریم خصوصی همانند رقبای خود مثل گوگل است، اما اغلب موردانتقاد قرارگرفته است که بهویژه بر اساس ملاحظات سیاسی از اطلاعات حریم خصوصی بهعنوان ابزاری برای بازاریابی استفاده میکند.
لبوننیک در نامهاش نوشته است: «معتقدم که بیانیه اپل فقط برای خاطرجمع کردن کاربران و مقامات دولتی صادرشده است و موافقت کاربر برایشان اهمیتی ندارد مگر آنکه قانون آنها را به جلب رضایت کاربران وادار کند.
منبع: ایندیپندنت