ماهان شبکه ایرانیان

رژیم غذایی برای کبد چرب و آنچه باید درباره درمان کبد چرب با تغذیه بدانید

در جهان صنعتی امروز با کاهش تحرک و افزایش تغذیه های نادرست بیماری کبد چرب در همه جای دنیا رو به گسترش است

رژیم غذایی برای کبد چرب و آنچه باید درباره درمان کبد چرب با تغذیه بدانید

از بیماری کبد چرب نباید به راحتی گذشت و باید بعد از مشخص شدن بیماری به سرعت درمان و رژیم غذایی برای کبد چرب را آغاز نمود. این مسئله همانند چربی های جمع شده در اطراف شکم یک بیماری ساده کبدی تلقی نمی شود و رفته رفته پیشرفت آن می تواند آسیب های جدی بر جای بگذارد.

رژیم غذایی برای کبد چرب و بایدها و نبایدهای تغذیه ای:

در ابتدای این مسئله باید بیان کنیم که قبل از هر چیزی شما باید از نوشیدن صحیح آب اطلاع داشته باشید. اینکه آب را بسیار سرد و یخ و در بین غذا بنوشید، نادرست است. شما باید نوشیدن آب را به یک ساعت قبل و دو ساعت بعد از صرف غذا موکول نمایید. همچنین نوشیدن آب سرد و یخ در صبح به صورت ناشتا، بعد از ورزش کردن، بعد از رابطه جنسی، بعد از استحمام، اواسط خواب و هنگامی که یکباره از خواب بیدار می شوید ناصحیح می باشد.

رژیم غذایی صحیح برای درمان کبد چرب

بسته به طبع هر شخص انتخاب نوع غذا در پیشگیری و درمان کبد چرب بسیار موثر است. خوردن غذاهایی با طبع سرد و تر در تمام افراد به ویژه در اشخاص سرد مزاج خود ایجاد کننده کبد چرب و مشکلات گوارشی است.

مصرف انواع ترشی، لبنیات مخصوصا ماست و دوغ، میوه و مرکبات مانند هلو، آلو، گیلاس، آلبالو، خیار و گوجه باید در حد اعتدال به مصرف رسانده شوند تا مشکل ساز نشوند.

مصرف بیش از اندازه از غذاهایی همچون کله پاچه، آش رشته، حلیم، پاستا، ماکارونی، لازانیا، بامیه، فست فودها، برنج و ماهی در ایجاد کبد چرب تاثیر گذار هستند. همچنین در میل نمودن شیرینی های چرب و شیرین موجود در قنادی ها نیز باید حد اعتدال را رعایت کنید.

رژیم غذایی مناسب برای درمان کبد چرب

افرادی که به کبد چرب دچار هستند باید حجم وعده های غذایی خود را کاهش دهند. حتی روزه داری در بهبود سلامت این افراد بسیار مثمر ثمر است. در وعده شب تا جایی که امکان دارد باید غذای خود را کم حجم و سبک انتخاب کنند و فاصله بین صرف شام تا وقت خواب حداقل دو ساعت باشد.

در رژیم غذایی برای کبد چرب استفاده از ادویه هایی مانند آویشن، زیره، زنجبیل، سیاه دانه، نعناع، فلفل، دارچین، هل و میخک به دلیل گرم بودن می تواند در بهبود سلامت این افراد مفید واقع شود. مصرف سبزیجات و زیتون به همراه غذا ایرادی ندارد اما از خوردن ماست با غذا باید صرف نظر کنند. استفاده از نبات و عسل هم به دلیل داشتن طبع گرم در درمان کبد چرب یک گزینه مناسب در رژیم غذایی برای کبد چرب محسوب می شوند.

باید ها و نبایدها در رژیم غذایی برای کبد چرب

افراد بعد از تشخیص کبد چرب و اطمینان از ابتلا به این بیماری، باید از مصرف غذاهای پر رطوبت و سرد پرهیز کنند و یا این مواد را با مصلح به مصرف برسانند، مثلا برای برطرف کردن سردی ماهی باید آن را به همراه زعفران و فلفل و دارچین طبخ نمود.

خوردن پسته، بادام و فندق نیز در بهبود و درمان کبد چرب گرید 2 و گرید 1 مفید است. خوردن روزانه پنج عدد فندق، پنج عدد بادام و سه عدد پسته توصیه می گردد. مواد خوراکی دیگری همچون مویز، ترب و انجیر نیز در این زمینه موثر هستند.

کبد چرب و رژیم غذایی برای درمان آن

افرادی که از بیماری کبد چرب رنج می برند بهتر است از خوردن آب خام صرف نظر کرده و آب را به همراه عسل ترکیب کنند، بنوشند. نوشیدن مخلوط یکسان عرق کاسنی و شاهتره نیز در برطرف نمودن چربی کبد کمک شایانی می کند.

خاکشیر یکی از مواد غذایی مفید برای بیماران مبتلا به کمد چرب می باشد. خاکشیر به دلیل خاصیت نرم کنندگی و ملین بودن به پاکسازی کبد کمک می کند. از این رو درمان کبد چرب با خاکشیر یکی از برنامه های غذایی مفید برای درمان این بیماری می باشد.

این اشخاص در استفاده از گوشت می بایست گوشت مرغ، گوشت گوسفند و بلدرچین را جایگزین گوشت گاو و گوساله و شتر بکنند. استفاده از سبزی شنبلیله در غذاها و خوردن نخود آب که از آب گوشت و نخود، به همراه شوید و ادویه های گرمی همچون دارچین و زعفران تهیه شده باشد هم تاثیر فراوانی در درمان کبد چرب دارد.

رژیم غذایی برای درمان کبد چرب

غذاهای مجاز در برنامه غذایی کبد چرب

اسید های چرب امگا 3؛ مصرف اسید های چرب امگا 3 می تواند در افرادی که مبتلا به کبد چرب بوده و میزان کلسترول (HDL) و چربی های کبد آنها زیاد است را درمان کند. ازاین رو مصرف غذا های حاوی امگا 3 همچون ماهی قزل آلا، ساردین، تخم کتان و گردو برای این قبیل افراد بسیار توصیه می شود.

آووکادو ؛ این میوه حاوی مقدار زیادی چربی های سالم است و مواد مغذی ضدالتهابی و نیز فیبر موجود در آن تاثیر زیادی در کاهش قند خون در خانه و استرس اکسیداتیو بدن دارد.

رژیم مناسب برای کبد چرب

پروتئین سویا یا آب پنیر؛ مصرف برخی پروتئین ها کمک زیادی به محافظت بدن در برابر بیماری هایی همچون کبد چرب می کند، از این رو مصرف پروتئین سویا و یا آب پنیر موجب ایجاد توازن در مقابل اثرات کربوهیدرات ساده و کاهش میزان قند خون می شود، ضمن اینکه استفاده از این پروتئین ها موجب حفظ توده عضلانی و در نتیجه کاهش وزن کلی بدن خواهد شد.

قهوه؛ خیلی از افراد تمایل زیاد ی ب هنوشیدن قهوه در صبح ها و در وعده صبحانه دارند. قهوه به دلیل دارا بودن اسید کلروژنیک یک ترکیب قوی بوده و دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهاب می باشد، ضمن اینکه مصرف قهوه به کاهش کلسترول بد و فشار خون نیز کمک زیادی می کند.

با توجه به نکات گفته شده در بالا، نوشیدن قهوه می تواند موجب محافظت از بدن در برابر بیماری کبد چرب غیر الکلی شود، از این رو افزودن این نوشیدنی به برنامه غذایی درمان کبد چرب علاوه بر افراد بیمار، برای سایر اشخاص سالم نیز می تواند به عنوان یک روش پیشگیرانه عمل نماید.

برنامه غذایی برای کبد چرب

چای سبز؛ چای سبز دارای خواص زیادی بوده و به عنوان درمان دارویی موثر در بین ایرانیان کاربرد زیادی دارد. مصرف این نوشیدنی تاثیر زیادی در کاهش میزان چربی بدن و چربی خون دارد.

همچنین سطوح آنتی اکسیدانی موجود در چای سبز می تواند به کاهش التهاب بدن کمک زیادی کرده و برای کبد نیز مفید باشد.

از آنجا که کبد چربی یک بیماری نهفته و خاموش است پس، پیشگیری بهتر از درمان می باشد. با انجام حرکات ورزشی روزانه و تغییر رژیم غذایی برای کبد چرب و سلامت از ابتلا به این عارضه جلوگیری نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان