مضرات استعمال دخانیات (۱)

سیگار، موجب افزایش عوارض و مرگ و میر ناشی از فشار خون بالا، بیماری‌های کم‌خونی عضله قلب، بیماری‌های عروق مغزی و بیماری‌های روماتیسم قلبی می‌شود.

مضرات استعمال دخانیات (1)

 تحریریه پزشک امروز

استعمال دخانیات، هر 10 ثانیه، در گوشه‌ای از دنیا یک نفر را به جمع قربانیانش می‌افزاید! اگر روند کنونی استعمال دخانیات ادامه یابد، طی 30 الی 40 سال آینده، در هر 3 ثانیه یک مرگ ناشی از مصرف دخانیات اتفاق خواهد افتاد. تحقیقات اخیر، بر این نکته تاکید دارد که خطرات ناشی از استعمال دخانیات اساسا بیشتر از آن چیزی است که قبلا تصور می‌شد.

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف طولانی‌مدت دخانیات، موجب می‌شود که میزان مرگ افراد سیگاری از نوجوانی به بعد، نسبت به افراد غیرسیگاری حدود 3 برابر بیشتر شود. استفاده از فرآورده‌های دخانی، عامل بروز بیماری‌های گوناگونی است که امروزه ارتباط آن با 25 نوع بیماری ثابت شده است.

مصرف سیگار ارتباط مستقیم با ابتلا به سرطان‌های کشنده‌ای مانند سرطان‌های لب، حفره دهان، حنجره، مری، لوزالمعده، ریه، نای و نایژه دارد. علاوه بر آن، تاثیر مصرف سیگار در ایجاد سرطان‌های دستگاه ادراری به‌ویژه سرطان مثانه نیز به اثبات رسیده است.

از سوی دیگر، مصرف سیگار موجب ایجاد تشدید اثرات انواع بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود. سیگار، موجب افزایش عوارض و مرگ و میر ناشی از فشار خون بالا، بیماری‌های کم‌خونی عضله قلب، بیماری‌های عروق مغزی و بیماری‌های روماتیسم قلبی می‌شود.

مصرف سیگار علاوه بر ایجاد سرطان‌های دستگاه تنفسی، بیماری‌های تنفسی دیگری را در فرد سیگاری ایجاد می‌کند که بیماری‌هایی مانند ذات‌الریه، آمفیزم، برونشیت و انسداد مزمن مجاری تنفسی از آن جمله‌اند. همچنین احتمال ابتلا به آنفلوآنزا، آسم و سل را نیز افزایش می‌دهد. کشیدن سیگار توسط مادران باردار باعث ایجاد اثرات جانبی زیادی بر جنین می‌شود. کم‌وزن بودن نوزاد هنگام تولد، مرده‌زایی، زایمان زودرس، افزایش میزان سقط جنین و مرگ زودرس نوزاد از عوارض اصلی سیگار کشیدن مادران است.

دود حاصل از مصرف دخانیات، در محیط‌های بسته، عامل ایجاد آلودگی هوا است. این آلاینده مخلوطی از دودهای جانبی حاصل از سیگار، پیپ و قلیان و همچنین دود بازدم ریه افراد مصرف‌کننده می‌باشد. به این ترتیب، افرادی که شخصا دخانیات مصرف نمی‌کنند اما در معرض دود ناشی از استعمال دخانیات می‌باشند به صورت غیرفعال سیگار می‌کشند.

بنابراین تاثیر زیان‌بخش دخانیات فقط محدود به مصرف‌کنندگان آن نیست، بلکه علاوه بر ایجاد اثرات زیانبار بر روی شخصی که دخانیات مصرف می‌نماید، اطرافیان، همکاران و خانواده وی نیز که در محیط حضور دارند در معرض خطرات آن قرار می‌گیرند و در اثر استنشاق ناخواسته دود موجود در محیط، دچار بیماری‌های مزمن و خطرناکی می‌شوند.

یک فرد سیگاری که در حضور فرزندان خود سیگار می‌کشد، علاوه بر آنکه خود به عنوان یک الگو، آنها را به کشیدن سیگار ترغیب می‌کند، ناخواسته میزان ابتلا به بیماری‌هایی مانند نارسایی تنفسی، اختلالات تنفسی نوزادان و حتی احتمال مرگ ناگهانی فرزندانش را افزایش می‌دهد.

آیا می‌دانید میزان مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات از بیماری‌های خطرناک، حوادث رانندگی و سایر عواملی که باعث مرگ انسان‌ها می‌شوند، بیشتر است؟ مطابق آمارهای سازمان جهانی بهداشت، دخانیات سبب مرگ 5/3 میلیون نفر در سال یا حدود 000/10 نفر در روز می‌شوند.

برآورد سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد که امروزه بیش از 1100 میلیون نفر سیگاری دائمی در دنیا وجود دارد که حدود 300 میلیون نفر آنها در کشورهای توسعه یافته و سه برابر آنها در کشورهای در حال توسعه می‌باشند. این گزارش حاکی از آن است که مصرف سیگار در کشورهای در حال توسعه به شدت در حال افزایش است...

برای خواندن بخش دوم- مضرات استعمال دخانیات- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر