ماهان شبکه ایرانیان

خدادوست بیان کرد؛

چرایی موضع گیری جامعه پزشکی در مقابل طب سنتی/افراطی گری درطب سنتی

معاون طب سنتی وزارت بهداشت گفت: افراطی گری در اثربخشی درمان طب سنتی و عدم آگاهی جامعه پزشکی موجب شده تا برخی پزشکان در مقابل انجام راه های درمانی طب سنتی موضع بگیرند.

چرایی موضع گیری جامعه پزشکی در مقابل طب سنتی/افراطی گری درطب سنتی

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری دومین جشنواره طبیعت گردی طب سنتی و گیاهان دارویی نطنز شب گذشته در سالن اجتماعات دانشکده طب سنتی برگزار شد. در این برنامه محمود خدادوست معاون طب سنتی وزارت بهداشت تصریح کرد: این رویکرد در وزارت بهداشت است که از ظرفیت تأیید شده طب سنتی استفاده شود مانند کاری که مقامات محلی و کشوری که در نطنز حضور دارند به سهم خود انجام می دهند.

وی گفت: ستاد طب سنتی و گیاهان دارویی و معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری هر دو سال یک بار برنامه ای با موضوع طب سنتی برگزار می کند که قابلیت های این حوزه را در همه کشور معرفی کرده است.

خدادوست در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، مبنی بر اینکه چرا هنوز وقتی پزشکان متوجه می شوند بیمار از راه های طب سنتی نیز وارد شده و به درمان بیماری خود پرداخته، اعلام مخالفت می کنند، ادامه داد: از نظر من این موضوع دو دلیل دارد یکی اینکه برخی افراد افراطی گری در بزرگ نمایی اثربخشی یک بیماری با طب سنتی می کنند، این موضوع باعث می شود که جامعه پزشکی نسبت به آن گارد بگیرد. برخی از افراد از روی دلسوزی این افراطی گری را انجام می دهند در حالی که درست به ضرر طب سنتی است. شاید زمانی جراحان پلاستیک در کشور ما به طب سنتی اعتقاد نداشتند اما اکنون برای برخی پیوندها از زالو استفاده می کنند.

وی گفت: دلیل دیگر عدم آشنایی جامعه پزشکی به قابلیت های طب سنتی است. در دولت جدید کاری که انجام شده این است که دو واحد درسی طب سنتی برای پزشکان داروساز و دندانساز به صورت اجباری قرار داده شده است تا قابلیت های طب سنتی معرفی شود. برای رشته های بالینی مانند تغذیه، توان بخشی، مامایی و غیره نیز اردیبهشت ماه مصوب شد که آموزش طب سنتی اجباری شود. در رشته های غیر بالینی نیز این رشته درسی اختیاری ارائه می شود.

خدادوست اظهار داشت: در بخش آگاهی سازی پزشکان این دو کار مهم انجام شد البته اگر در همایش های تخصصی، پنل طب سنتی قرار داده شود آن همایش امتیاز ویژه خواهد گرفت.

معاون طب سنتی وزارت بهداشت افزود: برای پرهیز از افراطی گری، آئین نامه ای تصویب شده که هر کسی که در این حوزه فعالیت می کند یا باید متخصص باشد یا باید دوره های تأیید شده طب سنتی را گذرانده باشد آنها نباید افراطی گری کنند در این صورت وزارت بهداشت با آنها مخالفت می کند. کار دیگر این است که با همکاری 10 دانشگاه، آموزه های سبک زندگی را به خانه  های بهداشت برده ایم و طب سنتی را به بهورزان یاد می دهیم. همچنین در تمامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور و چارت تشکیلاتی معاونت درمان، بهداشت، غذا و دارو و دفاتر طب سنتی ایجاد شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان