شهردار غزه با اشاره به اینکه به دنبال بازگشت آوارگان از مناطق جنوبی به شمال نوار غزه، این منطقه با شرایط انسانی ناگواری مواجه است تاکید کرد 80 درصد از تاسیسات شهر نابود شده است و بازسازی آن، نیازمند برداشتن محدودیتهاست.
به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره مباشر، «یحیی السراج» در این باره گفت که شدت و گستردگی ویرانیها، مأموریت بازسازی این شهر را به یک چالش بزرگ تبدیل کرده است.
السراج افزود: در زمینه تأمین آب، با کمبود شدید مواجه هستیم و شهرداری در تأمین آب با مشکلاتی مواجه است؛ از سوی دیگر، به دلیل ویرانی گسترده پس از تجاوز اشغالگران به غزه به ویژه مناطقی که ارتش اشغالگر اسرائیل اخیرا از آنها عقب نشینی کرده است، امکان انتقال آب وجود ندارد.
شهردار غزه خاطرنشان کرد: شبکه آبرسانی و تاسیسات زیربنایی پمپاژ آب، نیازمند نگهداری و تعمیرات فوری است اما کمبود مصالح ساختمانی و در صدر آنها سیمان، باعث ایجاد مانع در این زمینه شده است.
السراج تصریح کرد: ویرانی گسترده و تخریب زیرساختها، شبکه فاضلاب را نیز شامل میشود این در حالی است که این شبکه، همچنان خسارتهای گستردهای دیده است و مواد لازم برای تعمیر و اصلاح آن وجود ندارد؛ همچنین شهر از کمبود شدید سرپناه رنج میبرد و با وجود وعدههای مکرر، هنوز کانکس یا چادری برای این منطقه ارسال نشده است.
شهردار غزه افزود: مقدار سوخت موجود، برای راه اندازی ژنراتورهای برق، کفایت نمیکند و شهرداری با مشکلاتی درباره انتقال زبالهها به محل اصلی دفع پسماند در شرق غزه، مواجه و این امر باعث افزایش مشکلات بهداشتی و محیط زیستی شده است.
یحیی السراج درباره امکان بازسازی غزه گفت: پاسخ دادن به سؤال در این باره ساده نیست و این موضوع، به عواملی خارج از کنترل، مانند تأمین بودجه و امکانات، مصالح ساختمانی و همچنین باز ماندن بدون قید و شرط گذرگاه ها بستگی دارد.
شهردار غزه تصریح کرد: در صورتی که همه امکانات فراهم شود میتوان شهر را در مدت دو یا سه سال بازسازی کرد اما با وجود این، شهر به طور کامل به وضعیت سابق خود بازنخواهد گشت.
یحیی السراج همچنین گفت: مردم غزه منتظر اقدامات دیگران نماندهاند و بسیاری از آنها، عملیات بازسازی منازلشان را با استفاده از امکانات در دسترس آغاز کردهاند؛ حتی اگر این کار در حد پاک کردن یک اتاق در ساختمانی ویران شده باشد.