ماهان شبکه ایرانیان

بهترین روش های خشک کردن سبزی در منزل

یک راه نگهداری طولانی مدت سبزی ها، خشک کردن آن است. در این مطلب با مناسب ترین روش های خشک کردن سبزی در منزل آشنا می شوید.

بهترین روش های خشک کردن سبزی در منزل

با روش های ساده و بهداشتی می توانید در منزل نسبت به خشک کردن سبزیجات اقدام کنید و از آن ها برای طولانی مدت استفاده نمایید. با ما همراه باشید تا مناسب ترین روش های خشک کردن سبزی در منزل را فرا بگیرید.

راهنمای خشک کردن سبزی در منزل

برای این که بتوانید از سبزی به شکل طولانی مدت استفاده کنید می توانید آن را خشک کنید. برای خشک کردن سبزی در منزل روش های مختلفی وجود دارد. در فصل زمستان می توانید از بخاری کمک بگیرید و در صورت دسترسی به فر از فر استفاده کنید.

خشکاندن سبزی

با ما همراه باشید تا مناسب ترین روش های خشک کردن سبزی در منزل را فرا بگیرید. همچنین در صورت تمایل از مقالات نگهداری از سبزی خوردن  و روش تازه کردن سبزی پژمرده  نیز بازدید نمایید.

1. سبزی ها را آویزان کنید.

برای خشک شدن سبزیجات به این روش ابتدا آن را پاک کرده و بشویید. بعد در آبکش قرار داده تا آب اضافی خارج شود. سپس سبزی ها را دسته بندی کرده و به صورت دسته های کوچک با نخ یا کش به هم ببندید.

بعد آن را به شکل وارونه در محلی دور از نور خورشید و گرد و خاک آویزان کنید. لازم است در این محیط هوا هم جریان داشته باشد. آویزان کردن سبزی ها بهترین روش به ویژه برای سبزی های معطر مانند نعناع، محسوب می شود زیرا عطر سبزی بیشتری باقی می ماند.

خشکانیدن سبزی

2. از دستمال کاغذی استفاده کنید.

در این روش دستمال کاغذی را پهن کنید و سبزی هایی مانند نعناع، برگ بو و مریم گلی را به صورت جداگانه و برگ برگ روی آن قرار دهید. طوری سبزی ها را قرار دهید که با یکدیگر تماس نداشته باشند.

می توانید دستمال کاغذی را تا چند لایه اضافه کنید. بعد در فر خاموش قرار داده و چراغ آن را روشن کنید. در مدت یک شب سبزی مورد نظر شما خشک خواهد شد. وقتی سبزی ها کاملا خشک شدند به طوری که بتوان به راحتی در دست خرد کرد آن ها را جمع کنید.

 خشک کردن سبزی

3. سبزی ها را با فر خشک کنید.

یک روش ساده و مناسب دیگر برای این که سبزی های شما خشک شود و بهداشتی هم باشد استفاده از فر است. این روش برای سبزی هایی که رطوبت زیادی دارند خیلی مناسب است. به این ترتیب فر را با دمای خیلی کم روشن کنید.

بعد سبزی هایی که پاک شده و به خوبی شستشو داده شده را ابتدا روی دستمال قرار داده تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس کمی سبزی ها را خرد کرده و درون سینی فر قرار دهید. در ادامه سینی را به فر انتقال داده و مراقب باشید که سبزی ها به آرامی خشک شوند.

خشکاندن سبزی

پس از این که مشاهده شد سبزی ها خشک شده اند، فر را خاموش و اجازه دهید چند دقیقه دیگری سبزی در فر بماند. در نهایت آن ها را از فر خارج کرده و در هوای آزاد یا محیط خانه قرار داده تا به طور کامل خشک شوند.

دقت کنید برای برخی سبزیجات که رطوبت زیادی دارند به منظور عدم کپک زدن و سریع خشک شدن می توانید از فر استفاده کنید.

4. از ماکروفر استفاده کنید.

در صورتی که سبزی کمتری دارید این روش هم کمک کننده است. بعد از شستن سبزی های پاک کرده آن را روی پارچه تمیزی پهن کنید تا آب اضافی گرفته شود. مراقب باشید سبزی ها روی هم قرار نگیرند.

سپس درون بشقاب فر سبزی ها را قرار داده و ماکروفر روی قدرت بالا تنظیم شود. هر ده ثانیه درب دستگاه را باز کرده و سبزی را زیر و رو کنید. یک تا دو دقیقه برای خشک شدن سبزی لازم است.

خشکاندن سبزی

5. با باد پنکه سبزی ها را خشک کنید.

در این روش بعد از شستن سبزی ها و گرفتن آب اضافی آن ها آن را روی پارچه تمیز نخی پهن کنید. باد پنکه را به سمت سبزی تنظیم نمایید. حدود 10 ساعتی زمان لازم است تا سبزی ها خشک شوند. یک روز هم اجازه دهید سبزی در هوای آزاد باقی بماند تا کاملا خشک شود.

6. سبزی را در هوای آزاد خشک کنید.

اگر در ناحیه ای با آب و هوای خشک زندگی می کنید هوای آزاد بهترین روش برای خشک شدن سبزی ها می باشد. بدین منظور سبزی های شسته شده را روی پارچه نخی یا یک سینی بزرگ بریزید. بعد آن را در هوای آزاد و در مکان سایه و دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.

 خشک کردن سبزی

به خاطر داشته باشید نور مستقیم خورشید سبب زرد و کدر شدن سبزی شما می شود. اگر سبزی را روی پارچه پهن می کنید هر چند ساعت یک بار آن ها را زیر و رو کنید. با این کار بین سه تا چهار روز سبزی های شما کاملا خشک می شود. سپس سبزی ها را خرد کرده و در ظرف شیشه ای تمیزی در جای خنک نگهداری کنید.

7. از شوفاژ کمک بگیرید.

استفاده از شوفاژ در زمستان بهترین روش برای خشک شدن سبزی می باشد. بدین منظور سبزی های شسته شده که آب آن کشیده شده را داخل کیسه پارچه ای ریخته و آن را روی شوفاژ یا رادیاتور قرار دهید. همچنین می توانید سبزی ها را در سینی چیده و روی رادیاتور بگذارید تا خشک شوند.

خشکاندن سبزی

8. سبزی را روی بخاری خشک کنید.

یکی دیگر از ساده ترین و مناسب ترین روش های خشک شدن سبزی، استفاده از بخاری است. بخاری باید روی درجه کم یا شمعک باشد. وگرنه سبزی سیاه شده و می سوزد. به این ترتیب سبزی های شسته شده را درون سینی فلزی بریزید.

بعد سینی را روی بخاری قرار داده و هرزگاهی آن را داخل سینی زیر و رو نمایید تا کاملا خشک شود.

9. از دستگاه خشک کن میوه استفاده کنید.

روش مناسب دیگر برای خشکانیدن سبزی در منزل استفاده از دستگاه خشک کن میوه می باشد. بدین منظور سبزی ها باید کمی خرد شده باشند. این روش راحت ترین روش خشکاندن سبزی ها به شمار می رود.

 خشک کردن سبزی

بعد از شستن و آبکش کردن سبزی اجازه دهید آب آن ها کاملا گرفته شود. سپس کمی خرد کرده و در دستگاه خشک کن بچینید. سپس زمان را تنظیم کرده تا سبزی ها خشک شوند.

نکات نگهداری سبزیجات خشک شده

در راستای نگهداری سبزیجاتی که خشک کرده اید بد نیست به نکات زیر هم دقت داشته باشید:

  • دلیل اصلی سیاه شدن رنگ سبزی خشک شده قرار گرفتن آن در دمای بالا و زیر نور مستقیم خورشید است. خشکاندن سبزی در حرارت کم یا سایه سبب می شود همچنان سبز رنگ باقی بمانند و ویتامین های آن ها بیشتر حفظ شود.
  • پس از خشک کردن سبزی با روش های اشاره شده از ظرف درب دار شیشه ای برای نگهداری استفاده کنید. البته ظروف درب دار پلاستیکی هم مناسب هستند.
  • سبزی خشک شده را در محلی خشک و خنک نگهداری کنید. با این روش تا یک سال قابل استفاده است.

خشکاندن سبزی

  • برای اطمینان بیشتر برچسب تاریخ خشکاندن سبزی را درج نمایید و در مدت یک سال مورد استفاده قرار دهید. دقت کنید از این مدت بیشتر کارایی سبزی از بین می رود.
  • برای خشکاندن سبزی حتما از سبزی های تازه و سالم استفاده کنید. ضمنا سبزی های زرد و پلاسیده را جدا نمایید.
  • حتما سبزی ها را برای خشکاندن با آب سرد شستشو داده و خوب آبکشی کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان