همانطور که می دانید برنج به صورت کته ای دارای خواص زیادی است. برای اینکه خواص مهم برنج درون آن حفظ شود، حتما آن را به صورت کته آماده کنید. در ادامه هم با طرز تهیه کته ماست خانگی آشنا می شوید.

طرز تهیه کته ماست خوشمزه:
برای داشتن برنج با این روش پخت حتماً باید تکنیک آن را بدانید. در ادامه این تکنیک را به شما آموزش می دهیم. طرز تهیه کته میگو و کته ماش با دستورهای دیگر را می توانید در لینک دنبال کنید.
مواد اولیه:
- برنج ایرانی: 2 پیمانه
- کره: 25 گرم
- ماست غلیظ: 2 قاشق غذاخوری
- نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا باید دو پیمانه برنج را شسته و بعد از اینکه آب آن شفاف شد، مقداری آب روی آن بریزید. در ادامه قابلمه مناسب را آماده کردید و برنج را درون آن ریخته و به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج روی آن آب بریزید.

دقت داشته باشید، فاصله سطح برنج تا آب باید یک بند انگشت باشد. به قابلمه برنج مقداری نمک اضافه کرده و کمی کره با آن بزنید. قابلمه را روی حرارت گذاشته تا به آرامی بجوشد و آب آن تبخیر شود.
بعد از اینکه کره را اضافه کردید، دو قاشق ماست هم به مواد اضافه کرده و بهتر است از ماست پرچرب یا ماست های یونانی استفاده کنید. بعد از اینکه آب برنج به خوبی گرفته شد، باید اطراف برنج را جمع کرده و یک دم کنی روی آن قرار داده و روی حرارت ملایم بگذارید تا کته به خوبی جا افتاده شود.
بعد از حدود 40 دقیقه می توانید کته را از روی حرارت بردارید. طرز تهیه کت ماست به همین سادگی است و شما می توانید یکی از محبوب ترین کته های ایرانی را با همین روش تهیه کنید. این کته در نواحی شمالی ایران محبوبیت زیادی داشته و در بسیاری از رستورانها به این سبک سرو می شود.
برای عطر بهتر می توانید از مقداری زعفران دم کشیده هم برای روی برنج ها استفاده کنید که کاملاً سلیقه ای است. کته کباب ها با همین دستور تهیه می شود و افزودن ماست به کته موجب نرم شدن و طعم و عطر بهتری می شود.

شما می توانید این کته خوشمزه و معطر را در کنار ماست و نعناع سرو کنید. همچنین می توانید برای سرو کردن کته ها از ماست های پرچرب استفاده کنید. ترشی و دیگر چاشنی های دیگر در کنار این پلو نیز سرو می شود. برای اینکه کته شما عطر بهتر داشته باشد، باید از برنج ایرانی مرغوب استفاده کنید.
برنج های ایرانی هم عطر بهتری داشته و هم در زمان کته شدن پخت بسیار بهتری دارد. قابلمه مناسب باید قابمله نچسب باشد تا ته دیگ آن به خوبی طلایی شده و بتوانید به راحتی کته آماده شده را از درون قابلمه خارج کنید. در این صورت یک کته سالم و قالبی دارید که در مهمانی ها هم می توانید از آن استفاده کنید.