بر اساس مطالعات برخی از مواد غذایی حاوی نیکوتین هستند. نیکوتین تغییراتی را در مغز ایجاد کرده و سبب می شود هر چه بیشتر به این ماده تمایل پیدا کنید. این مطلب به معرفی مواد غذایی نیکوتین دار می پردازیم.
معرفی مواد غذایی نیکوتین دار
نیکوتین ماده ای اعتیادآور بوده و بر اساس گفته های موسسه قلب در امریکا، این ماده تغییراتی را در مغز ایجاد می کند که باعث می شود هرچه بیشتر به نیکوتین روی بیاورید. قابل ذکر است قرار داشتن در معرض نیکوتین می تواند برخی عوارض ناخواسته را برای سلامتی فرد ایجاد نماید.

برخی از این عوارض نیکوتین شامل افزایش فشار خون و افزایش ضربان قلب می باشد. نیکوتین نوعی آلکالوئید است که به طور متناوب تاثیر محرک و آرامش بخش داشته و شدیدا اعتیاد آور می باشد. در مطالعات انجام شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها آمده که برخی از غذاهای موجود در رژیم غذایی حاوی نیکوتین هستند.
از این رو تصمیم داریم در این مطلب به معرفی مواد غذایی نیکوتین دار بپردازیم.
بادمجان
یکی از مواد غذایی با غلظت بالای نیکوتین، بادمجان است که گزارش شده حدود 100 نانوگرم بر گرم نیکوتین دارد. بادمجان همچنین منبع خوب فیبر، ویتامین ب 1، ویتامین ب 6 و پتاسیم هم می باشد. با توجه به پژوهش های صورت گرفته مزیت بادمجان برای سلامتی به خاطر وجود آنتی اکسیدان قوی به اسم nasunin در آن می باشد.

این انتی اکسیدان بدن را از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند و به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی سبز هم حاوی نیکوتین می باشد. غلظت این ماده در گوجه فرنگی سبز حدود 42.8 نانوگرم بر گرم است. به گزارش منابع گوجه فرنگی منبع خوبی از فولات، پتاسیم، فسفر، ویتامین ث و کلسیم است.

چای
چای به خانواده شب بوها متعلق بوده و غلظت نیکوتین در انواع چای بین 100-285 میکروگرم متغیر می باشد. پژوهش ها نشان داده آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز برای ترمیم آسیب ناشی از مصرف زیاد نیکوتین بر قلب، ریه و کلیه ها مفید خواهد بود.
اسفناج
مقدار نیکوتین موجود در هر گرم اسفناج بین 1 تا 2 میکروگرم گزارش شده است. در ضمن، این سبزی حاوی ویتامین ب 9 بوده که به کاهش سطح نیکوتین در بدن کمک می کند.
کلم
در هر یک گرم کلم حدود 1 میکروگرم نیکوتین وجود دارد. کلم نوعی گیاه چلیپایی می باشد که مقدار کمی نیکوتین دارد. مصرف کلم به شکل های مختلفی، مانند سالاد یا به صورت پخته و در غذاهای مختلف، ممکن است به کاهش میل به سیگار کمک نماید.

با اینکه مقدار نیکوتین در کلم خیلی کم است، ولی در سال 2001 در ژاپن یک مورد مسمومیت ناشی از مصرف بیش از حد نیکوتین در کلم گزارش شده است.
گل کلم
گل کلم نیز یکی از مواد غذایی است که حاوی نیکوتین می باشد. غلظت نیکوتین در این سبزی حدود 16.8 نانوگرم بر گرم گزارش شده است. بر اساس پژوهش های موجود، گل کلم منبع عالی از ویتامین کا، ویتامین ث، فولات و فیبر می باشد.
مصرف منظم این سبزی می تواند مزایایی نظیر محافظت در برابر سرطان، سم زدایی از بدن و محافظت در برابر آرتروز را به همراه داشته باشد.
سیب زمینی
از دیگر مواد غذایی که می تواند بدن را در معرض نیکوتین قرار دهد سیب زمینی می باشد. سیب زمینی حاوی 7.1 نانوگرم بر گرم نیکوتین است. بر اساس مطالعات انجام شده این ماده حاوی ویتامین ب 6، ویتامین آ و نیز پتاسیم می باشد.

ترکیب این مواد مغذی سبب می شود مصرف سیب زمینی پخته یا آب پز، برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی موثر باشد. افرادی که سیب زمینی پخته یا آب پز شده را مصرف می کنند کمتر از دیگر افراد در معرض حملات قلبی قرار می گیرند و دارای فشار خون پایین تری هستند.
فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای نیز مقداری نیکوتین دارد، اما مقدار آن بسیار کم بوده و حدود 7.7 تا 9.2 میکروگرم می باشد.