ماهان شبکه ایرانیان

خدیجه قبل از ازدواج با پیامبر(ص)

خدیجه دختر خویلد بن اسد بن عبد العزی بن قصی بن کلاب بود که نسب وی با رسول خدا«ص »در قصی بن کلاب متحدمی شود، مادرش: فاطمه دختر زائدة بن اصم از بنی معیص ابن عامر بن بؤی بود. عموما نوشته اند که وی قبل از ازدواج با رسول خدا«ص »دو شوهر کرده بود:

خدیجه دختر خویلد بن اسد بن عبد العزی بن قصی بن کلاب بود که نسب وی با رسول خدا«ص »در قصی بن کلاب متحدمی شود، مادرش: فاطمه دختر زائدة بن اصم از بنی معیص ابن عامر بن بؤی بود. عموما نوشته اند که وی قبل از ازدواج با رسول خدا«ص »دو شوهر کرده بود:

اول-ابی هاله هند بن زراره تمیمی-که خدیجه از او پسری پیدا کرد و نامش را همانند نام خودش «هند»گذارد،و از این «هند»روایاتی نیز در کتابهای حدیثی نقل شده،مانند روایات معروفی که درباره اوصاف رسول خدا«ص »و شمائل آنحضرت از وی نقل شده و اهل حدیث آنها را در کتابهای خود نقل کرده اندنظیر روایت صدوق «ره »در عیون الاخبار و معانی الاخبار و روایت مکارم الاخلاق،و غیره و حضرت مجتبی «ع »به این عنوان از وی حدیث نقل فرموده و می فرماید: «حدثنی خالی »... (1) و گویند او مردی فصیح و سخنور بوده و بعثت رسول خدا«ص »و اسلام را درک کرده و جزء مهاجران در جنگ بدر و احد نیز شرکت داشته،و او کسی است که می گفت:

«انا اکرم الناس ابا و اما و اخا و اختا،ابی رسول الله صلی الله علیه و آله و اخی القاسم،و اختی فاطمه،و امی خدیجه...» (2) و گویند:وی در جنگ جمل در رکاب امیر مؤمنان بشهادت رسید.

و نیز گویند:او فرزندی نیز داشته که نام او نیز هند بوده و گفته اند او نیز در لشکریان مصعب بن زبیر بود و در جنگ اوبا مختار به قتل رسید...که او را هند بن هند می گفته اند،ولی بر طبق نقل قتاده نام خود ابی هاله «هند»بوده و هند بن هند همان فرزند خدیجه بوده نه فرزند فرزند او. (3)

و برخی گفته اند:خدیجه از ابی هاله پسر دیگری هم داشته بنام هاله که بهمین جهت او را ابی هاله گفته اند،ولی برخی دیگر هاله را فرزند خواهر خدیجه دانسته و چنین فرزندی برای خدیجه ذکر نکرده اند.

دوم-شوهر دوم خدیجه عتیق بن عائد مخزومی است که پس از مرگ ابو هاله بهمسری وی درآمد و در برخی از تواریخ دختری بنام «هند»نیز از عتیق بن عائد برای خدیجه ذکر کرده اند،و گفته اند:وی مادر محمد بن صیفی مخزومی است که ازرسول خدا«ص »حدیث نقل کرده و به فرزندان او«بنی طاهره »می گفتند. (4)

خدیجه پس از اینکه شوهر دوم خود را نیز از دست داد بخاطرثروت بسیار (5) و کمالات دیگری که داشت خواستگاران زیادی پیدا کرد چنانچه در برخی از روایات آمده که عقبة بن ابی معیطو صلت بن ابی اهاب و ابو جهل و ابو سفیان از او خواستگاری کرده و او همه را رد کرد (6) ولی از آنجا که خدای تعالی افتخار همسری رسول خدا«ص »و خدمات بعدی او را به اسلام و رهبر گرانقدر آن برای وی مقدر کرده بود بهمسری آنحضرت درآمد.

پی نوشتها:

1-بحار الانوار ج 16 ص 148-155.و سیره ابن هشام(پاورقی)جلد 1 ص 118

2-بحار الانوار ج 16 ص 148-155.و سیره ابن هشام(پاورقی)جلد 1صفحه 187.

3-بحار الانوار ج 16 ص 10.

4-این را هم بد نیست بدانید که در این ترتیب دو شوهر که ذکر شد نیز اختلاف است و آنچه نقل شد طبق گفته مشهور است،ولی برخی گفته اند نخست به ازدواج عتیق بن عائد مخزومی درآمد و پس از او همسر ابی هاله هند بن زراره گردید، چنانچه در کتاب فقه السیره(ص 69)و کشف الغمه اربلی(بحار الانوار ج 16 ص 10)نقل شده است.

5چنانچه از روایات و تواریخ بدست می آید خدیجه این ثروت بسیار را از ارث پدرو دو شوهر و تجارتهای بسیاری که برای او می کردند بدست آورده بود،و در مقدار آن رقمهای مبالغه آمیزی در تواریخ دیده می شود که سند متقن و صحیحی برای آن رقمهادر دست نیست مانند هشتاد هزار شتر و امثال آن...و الله اعلم.

6-بحار الانوار ج 16 ص 22.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان