ممکن است حس کنید که فرزندتان به حرف شما گوش نمیدهد. برای حل این مشکل همراه این مقاله باشید.
3. کودکان خود را به همکاری و ایفای نقش تشویق کنید.
اغلب به عنوان یک پدر یا مادر، ممکن است از اینکه فرزندتان کاری را خلاف سلیقه شما انجان دهد، عصبانی شوید و از او ایراد بگیرید. به جای دستور دادن به او، او را تشویق کنید تا با شما همکاری کند.
• در برخی موارد، وقتی که فرزندتان احساس میکند شما عصبانی هستید و او را سرزنش میکنید عمدا تلاش خواهد کرد که به حرف شما گوش ندهد. به جای اینکه خونسردی خود را از دست دهید، تلاش کنید شرایط را به یک درک متقابل و همکاری برسانید.
• از لحن تهمتآمیز استفاده نکنید ولی به گونهای حقایق را مطرح کنید و او را تشویقش کنید که از خود رفتار بهتری نشان دهد. به عنوان مثال، اگر فرزندتان در حال خوردن یک شکلات است و بسته آن را روی زمین انداخته، به جای اینکه سرزنششش کنید و عصبانی شوید، به آرامی به زباله شکلات اشاره کنید و از او بخواهید آن را دور بریزد.
• در همین حین که با جملات کوتاه دلایل خطای او را توضیح میدهید، میتوانید از بیان توصیفی استفاده کنید. برای مثال، اگر فرزندتان با حالت گریه و زاری درخواست چیزی را دارد مجددا او را سرزنش نکنید. بلکه بگویید تا زمانی که او با گریه سخن میگوید شما متوجه چیزی از حرفهای او نمیشوید. از او بخواهید که به طور عادی صحبت کند. کودک شما متوجه علاقه شما به حرفهایش خواهد شد.
4. تلاش کنید دلیل ایجاد مشکل را بیابید:
گاهی اوقات فرزندان برای اینکه عصبانیت یا خشم خود را نشان دهند، ممکن است به حرف شما گوش ندهند.
• برای فهمیدن آنچه فرزندتان احساس میکند کوشا باشید و درک کنید چرا او بدین نحو واکنش نشان میدهد، مخصوصا اگر او سربزیر و ساکت بوده.
• گاهی نمایش یک نقش عاصی از فرزندتان برای کسب توجه و کسب زمان شماست. شرایط بخصوصی مانند: اضافه شدن یک فرزند جدید به خانواده، مورد اذیت قرار گرفتن از سوی دیگر همکلاسی ها، سرزنش شدن توسط یکی از والدین میتواند میتواند عامل تقاضای توجه بیشتر کودک به او به جای گوش کردن به حرفهای شما باشد. با فرزند خود صحبت کنید و ریشه مشکل را بیابید.
فرزند شما در طی سالها از مراحل متفاوت اخلاقی در حین رشد و نمو گذر خواهد کرد. حتما به فرزند خود بفهمانید در تمام این مراحل او را بیاندازه دوست دارید.