ماهان شبکه ایرانیان

نگاهی به گنجینه ارزشمند موزه هنرهای معاصر

«موزه هنرهای معاصر تهران» در سال ۱۳۵۶ به کوشش و ابتکار «کامران دیبا» بنا شد

«موزه هنرهای معاصر تهران» در سال 1356 به کوشش و ابتکار «کامران دیبا» بنا شد. معماری این مجموعه برگرفته از بادگیرهای کویری ایران و در سبک معماری مدرن طراحی و ساخته شده است. این موزه دارای گنجینه‌ای ارزشمند از آثار هنرمندان مطرح ایران و جهان در از نیمه قرن نوزدهم به بعد است. با بنیتا همراه باشید تا نگاهی به این گنجینه گران‌بها و هنرمندان آن داشته باشیم.

این موزه دارای جامع‌ترین و مهم‌ترین گنجینه‌های هنر مدرن در خارج از اروپا و آمریکای شمالی است و یکی از 5 تا 10 مجموعه اول هنر نوگرا در دنیا را در اختیار دارد. کارهای مهمی از جنبش‌های «هیجان‌نمایی انتزاعی»، «پاپ آرت»، «مینی‌مالیسم»، «هنر مفهومی(کانسپچوال آرت)» و «فوتورئالیسم» در این مکان نگهداری می شود. گنجینه دائمی موزه بیش از 3000 اثر ارزشمند از نخبگان هنرهای تجسمی ایران و جهان را در خود جای داده است که نزدیک به 400 عدد از آن‌ها ارزش استثنایی دارند. از جمله آثاری شاخص از بزرگان تاریخ هنر همچون «پل گوگَن»، «ژان رُنوار»، «پابلو پیکاسو»، «رنه ماگریت»، «ارنست»، «جکسون پولاک»، «اندی وارهول» و ... موزه هنرهای معاصر تهران همچنین مالک مجموعه بسیار مهم و جامعی از هنر نوگرا و معاصر ایران است. آثار هنرمندانی چون «بهمن محصص»، «پرویز کلانتری»، «حسین زنده‌رودی»، «محمود فرشچیان» و «منیرفرمان فرمانیان» نیز در موزه نگهداری می‌شوند.

گنجینه موزه هنرهای معاصر و هنرمندان آن

اندی وارهول
از مجموعه سرخپوستان آمریکا

«اندی وارهول» (متولد6 اوت 1928 - مرگ 22 فوریه 1987) هنرمند، نویسنده، و فیلم‌ساز پیشرو آمریکایی، از بنیان‌گذاران پاپ آرت در دهه 1950 و شناخته شده ترین چهره پاپ آرت در آمریکا است که اندیشه‌های بسیار پیشرویی داشت.

پل گوگن
طبیعت بی جان با چاپ ژاپنی 

«اوژن آنری پل گوگن»  (متولد 7 ژوئن 1848 - مرگ 8 مه 1903) نقاش و مجسمه‌ساز فرانسوی است. او از چهره‌های مهم و مطرح در جنبش پسادریافتگری(پست امپرسیونیسم) است.

جسپر جونز
پاساژ 2

«جسپر جونز» (متولد 15 مه1930) نقاش آمریکایی است. از مشهورترین آثار او مجموعه پرچم‌های آمریکا را می‌توان نام برد.

جکسون پولاک
نقاشی دیواری روی زمینه قرمز هندی

«جکسون پولاک» (متولد 28 ژانویه 1912 مرگ 11 اوت 1956) نقاش آمریکایی و از پیش‌گامان جنبش هیجان‌نمایی انتزاعی بود. او بیشتر برای سبک منحصر به فرد «نقاشی قطره‌ای» شناخته شده‌است. او گران‌ترین نقاش دنیا است. جکسون پولاک خود به زندگی‌اش پایان داد.

خوان میرو
پرندگان غارها

«خوان میرو» (متولد20 آوریل 1893 مرگ 25 دسامبر 1983) نقاش و مجسمه‌ساز و سفالگر اسپانیایی است. آثار او در زمره آثار سبک سوررئالیسم طبقه‌بندی می‌شود.

اوسکار-کلود مونه
اطراف ژیورنی

«اوسکار-کلود مونه» ‏(متولد 14نوامبر 1840 - 5 دسامبر 1926) بنیان‌گذار نقاشی دریافتگری (امپرسیونیسم) فرانسوی است. اصطلاح امپرسیونیسم از یک از نقاشی‌های او با عنوان دریافتی از طلوع آفتاب گرفته شده است.

ماسل دوشان
مارسل دوشان بررسی شیشه (لیوان) بزرگ

«مارسل دوشان» (متولد 28 ژوئیه 1887، مرگ 2 اکتبر 1968) نقاش و مجسمه‌ساز فرانسوی است که آثارش را بیشتر در سبک‌های دادائیسم و سوررئالیسم است. دوشان آثار هنری اندکی به جا گذارده ‌اما در همین آثار اندک جنبش‌های هنری آوانگارد زمانۀ خود را به سرعت پیموده است.

مارک روتکو
سی نا، نارنجی و سیاه روی قهوه ای تیره

«مارک روتکو» (متولد1903 -مرگ 1970) نقاش «اکسپرسیونیست انتزاعی» آمریکایی و لیتوانیایی تبار است. او در خانواده یهودی الاصل در شهر دوینسک روسیه متولد شد. او نیز همانند «جکسون پولاک» خودکشی کرد.

پابلو پیکاسو
نقاش و مدلش

«پابلو پیکاسو» (متولد25 اکتبر 1881- مرگ 8 آوریل 1973) نقاش، شاعر، طراح صحنه، پیکرتراش، گراور ساز و سرامیک کار اسپانیایی و یکی از برترین و تأثیرگذارترین هنرمندان سده 20 میلادی بود. او به همراه «ژرژ براک»، نقاش و پیکرتراش فرانسوی، «سبک کوبیسم» را پدید آورد. از جمله آثار مشهور او می‌توان به «دوشیزگان آوینیون» و »گوئرنیکا»اشاره کرد. «پیکاسو» بیشتر عمر خود را در فرانسه به سر برد. او به دلیل جستجوگری، نوآوری، پرکاری و اثرگذاری بر معاصران، یکی از مهم‌ترین هنرمندان سده بیستم به شمار می‌آید. او نیز از کسانی است که خودکشی کرد.

در سال‌های اخیر موزه هیچ اثری را خریداری نکرده و تنها تعدادی کار را تحویل گرفته و تعدادی را نیز از جانب مراکز و هنرمندان گوناگونی به عنوان اهدایی پذیرفته است.

موزه هنرهای معاصر در ضلع شمالی بلوار کشاورز و غرب پارک لاله واقع شده است.

در حال حاضر موزه هنرهای معاصر تهران، یکی از واحدهای معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان