ماهان شبکه ایرانیان

۱۹ عادتی که باعث آسیب دندان‌های شما می‌شوند [قسمت دوم و پایانی]

دندان‌ها از اعضای حیاتی بدن ما محسوب می‌شوند

دندان‌ها از اعضای حیاتی بدن ما محسوب می‌شوند. آن‌ها بااینکه در پشت لب‌ها مخفی شده‌اند، گاهی اوقات در هنگام خندیدن خود را نمایان می‌کنند. درنتیجه زیبایی آن‌ها بسیار حائز اهمیت است. دندان‌ها علاوه بر زیبایی در هضم صحیح غذای ما نیز موثر هستند. ازاین‌رو مراقبت از آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. بااین‌حال عادات ناصحیح غذایی افراد می‌تواند به این اعضای حیاتی آسیب‌های جدی برساند. به همین خاطر بنیتا به سراغ برخی از عادات مخربی رفته است که می‌توانند دندان‌های ما را تهدید کنند. در ادامه با ما همراه باشید.

قسمت اول

10. نوشیدنی‌های ورزشی

نوشیدنی‌های ورزشی

GETTY IMAGE

هیچ شکی وجود ندارند که یک نوشیدنی خنک ورزشی پس از یک تمرین عالی واقعاً می‌چسبد؛ اما این نوشیدنی‌ها معمولاً حاوی مقادیر بالایی از شکر هستند. نوشیدنی‌های ورزشی نیز به‌مانند نوشابه و یا شیرینی‌ها باعث تولید اسیدی در دهان می‌شوند که می‌تواند به مینای دندان‌های ما حمله کند. مصرف مداوم این نوشیدنی‌ها می‌تواند به پوسیدگی دندان‌ها منجر شود. راه بهتر برای جذب آب ازدست‌رفته‌ی بدن بعد از باشگاه ورزشی، مصرف آب بدون شکر و بدون کالری است.

11. آب‌میوه

آب‌میوه

GETTY IMAGE

آب‌میوه سرشار از ویتامین و آنتی‌اکسیدان است، اما متأسفانه اکثر آب‌میوه‌ها پر از شکر شده‌اند. برخی از آن‌ها به‌اندازه‌ی یک نوشابه شکر دارند. برای مثال، شکر موجود در نوشابه‌های گازدار پرتقالی تنها 10 گرم بیشتر از شکر موجود در آب پرتغال است. میوه‌ها به‌طور طبیعی شیرین هستند، درنتیجه شما هم به دنبال آب‌میوه‌ای باشید که بدون شکر باشد. شما می‌توانید برای کاهش میزان شکر موجود در یک آب‌میوه آن را با آب رقیق کنید.

12. چیپس سیب‌زمینی

چیپس سیب‌زمینی

GETTY IMAGE

باکتری موجود در پلاک‌های دندانی می‌تواند حتی غذاهای نشاسته‌ای را هم به اسید تبدیل کند. این اسید برای مدت 20 دقیقه به دندان حمله می‌کند. این حمله حتی می‌تواند در صورت ماندن غذا بین دندان‌ها و یا مصرف مداوم میان‌وعده‌های ناسالم بیشتر هم شود. شما احتمالاً نیازمند استفاده از نخ دندان پس از مصرف چیپس‌های سیب‌زمینی و یا سایر غذاهای نشاسته‌ای که بین دندان‌ها گیر می‌کنند خواهید بود.

13. مصرف مداوم خوراکی‌های حاضری

مصرف مداوم خوراکی‌های حاضری

GETTY IMAGE

خوراکی‌های سریع نسبت به وعده‌های غذایی بزاق کمتری در دهان تولید می‌کنند. آن‌ها باعث می‌شوند تا ذره‌های غذا برای مدت طولانی‌تر در بین دندان‌ها باقی بمانند. از خوردن پیوسته‌ی چنین غذاهایی دوری کرده و به سراغ غذاهای آماده‌ای بروید که شکر و نشاسته‌ی کمتری دارند.

14. جویدن مداد

جویدن مداد

GETTY IMAGE

آیا تابه‌حال در زمان تمرکز بر روی کار و یا مطالعه مداد خود را جویده‌اید؟ این عادت نیز به‌مانند جویدن یخ به دندان‌ها آسیب می‌رساند. استفاده از یک آدامس بدون قند در زمانی که حس نیاز برای جویدن مداد را دارید، گزینه‌ای به‌مراتب بهتر است. این آدامس میزان ترشح بزاق را افزایش خواهد داد و دندان‌ها را در برابر اسیدهای از بین برنده‌ی مینای دندان محافظت خواهد کرد.

15. نوشیدن قهوه

نوشیدن قهوه

GETTY IMAGE

قهوه‌ی تیره باعث زرد شدن دندان‌ها در طول زمان می‌شود. خوشبختانه، امروزه روش‌های ساده‌ای برای سفید کردن دندان‌ها وجود دارد. اگر از تغییر رنگ دندان‌های خود نگران هستید، در این زمینه با دندان‌پزشکتان مشورت کنید.

16. سیگار کشیدن

سیگار کشیدن

GETTY IMAGE

سیگار و همچنین سایر محصولات توتون دار می‌تواند باعث لکه شدن دندان‌ها و همچنین افتادن آن‌ها به سبب بیماری‌های لثه‌ای شود. تنباکو همچنین باعث سرطان دهان، لب و زبان می‌شود. اگر به دنبال یک دلیل بیشتر برای ترک این عادت هستید، به لبخندتان فکر کنید.

17. نوشیدن شراب قرمز

نوشیدن شراب قرمز

GETTY IMAGE

اسید موجود در مشروبات الکلی مینای دندان را از بین برده و باعث شکل‌گیری لکه‌های زبر بر روی دندان می‌شود. این لکه‌ها دندان را در برابر تیره شدن بی‌دفاع می‌کنند. مشروبات الکلی، به‌خصوص شراب قرمز، حاوی یک رنگ‌دانه‌ی بسیار غلیظ به نام کروموژن و تانن است که می‌تواند به تغییر رنگ دندان‌ها کمک کند. این ترکیب باعث می‌شود تا رنگ قرمز این شراب تا مدت‌های طولانی پس از مصرف آن بر روی دندان شما باقی بماند.

18. نوشیدن شراب سفید

نوشیدن شراب سفید

GETTY IMAGE

شما ممکن است با خود بگویید که مشکلی نیست، ما به سراغ گزینه‌های بی‌رنگ آن می‌رویم؛ اما درواقع چنین نیست. اسیدهای موجود در شراب سفید باعث ضعیف شدن مینای دندان شده و سبب بروز منافذی بر روی دندان می‌شوند. به‌علاوه این نوشیدنی الکلی نیز به‌مانند قهوه باعث آسیب‌پذیری دندان‌ها در برابر تغییر رنگ خواهد شد.

19. پرخوری

پرخوری

GETTY IMAGE

پرخوری معمولاً با مصرف بیش‌ازحد شیرینیجات همراه است؛ موادی که باعث پوسیدگی دندان می‌شوند. پرخوری می‌تواند باعث آسیب‌های بیشتر دندان‌ها شود. حتی اسیدهای موجود در استفراغ نیز می‌تواند به دندان آسیب برساند و آن را ضعیف و شکننده کند. این اسیدها باعث بوی بد دهان نیز می‌شوند. پرخوری می‌تواند سبب بروز سایر بیماری‌های جدی دیگری نیز شود. ازاین‌رو اگر دچار پرخوری هستید حتماً با پزشک خود دراین‌باره مشورت کنید.

 


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی