ماهان شبکه ایرانیان

آثار خوروین هنوز در موزه ی ملی ایران هستند

آثار منطقه‌ی باستانی «خوروین» که پیش از انقلاب و پس از انقلاب به صورت غیر قانونی از کشور خارج شده بود، دو سال پیش پس از سال‌ها پیگیری به کشور بازگردانده شد. اما پس از گذشت دو سال هنوز این آثار جای ثابتی پیدا نکرده‌اند. ادامه را در بنیتا بخوانید.

آثار منطقه‌ی باستانی «خوروین» که پیش از انقلاب و پس از انقلاب به صورت غیر قانونی از کشور خارج شده بود، دو سال پیش پس از سال‌ها پیگیری به کشور بازگردانده شد. اما پس از گذشت دو سال هنوز این آثار جای ثابتی پیدا نکرده‌اند. ادامه را در بنیتا بخوانید.

آثار منطقه ی تاریخی خوروین

آثار مکشوفه در منطقه ی باستانی خوروین

در روستای خوروین از توابع شهرستان «ساوجبلاغ» بخش «کوهسار» یک محوطه باستانی شامل دو تپه به نام‌های «گنج‌تپه»(20متر ارتفاع) و «سیاه تپه»(7 متر ارتفاع) واقع است. این محوطه باستانی به شماره10827 در فهرست آثار ملی ثبت شده است. این محوطه باستانی در خرداد 1328 شمسی توسط «علی حاکمی» و «محمود راد» برای اولین بار مورد تحقیق قرار گرفت و در سال 1333 شمسی نیز بار دیگر توسط واندنبرگ بلژیکی مورد ارزیابی قرار گرفته‌است. که حاصل تحقیقات فوق کشف گورستان‌های قدیمی و کشف سفالینه‌های زیبا از ظروف و شکل حیوانات و پرندگان و اشیائی از جنس آهن و برنج که نشانگر ارتباط این مردمان با ساکنین خزر و نمونه ای از هنر ایرانی است را شامل می‌شد.

آثار منطقه ی تاریخی خوروین

دوم دی‌ماه دو سال 93 بود که در نخستین دورِ استرداد آثار تاریخی ایران از کشورهای خارجی، یک مجموعه نفیس و گران‌بها شامل 300 قلم شیء باستانی از ناحیه خوروین به کشور بازگردانده شد. اتفاق خوبی بود. در همان شب ورود این آثار، قولی مبنی بر بازگرداندن این آثار به زادگاهشان داده شد. اما هنوز اقدامی برای این کار صورت نگرفته است و این 300 قلم در موزه‌ی ملی ایران هستند. به نظر می‌رسد هیچ نهادی نتوانسته یک مکان مناسب با امنیت بالا را برای آن‌ها تأمین کند.

«مهناز طاهری»، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان البرز در این زمینه اظهار کرد: « استان البرز دارای گنجینه‌ای ارزشمند به نام «خوروین» است که متأسفانه به دلیل نبودِ مکانی مناسب، هنوز امکان نمایش آن‌ها در داخل شهر خود نداشته است، بنابراین باید همه تلاش خود را بکار گیریم تا این کار زودتر به سرانجام برسد.»

وی ادامه داد: «در جلساتی که با فرماندهی، استانداری، انجمن اسلامی و برخی نهادهای دیگر داشته‌ایم، درخواست واگذاری یک زمین را کرده‌ایم. حتی به این فکر کردیم که استانداری در باغ‌های پارک جهان‌شهر در استان البرز چنین اقدامی را برای میراث فرهنگی انجام دهد؛ اما در نهایت به این نتیجه رسیدیم که این کار از نظر حقوقی امکان‌پذیر نیست.»

بنا به اظهارات طاهری برای راه‌اندازی موزه در شهرستان ساوجبلاغ نیاز به مجوز میراث فرهنگی است.

«جبرئیل نوکنده»، مدیرکل موزه ملی ایران نیز با تائید صحبت‌های طاهری از ثبت این آثار به عنوان آثار موزه‌ای موزه‌ی ملی ایران خبر داد اما تأکید کرد که ثبت این آثار به معنی عدم امکان انتقال به مکان دیگر نیست.

وی در ادامه در مورد به نمایش گذاشتن این آثار گفت: «این آثار به صورت موقت و در دوره‌ای کوتاه، بعد از بازگردانی‌شان از بلژیک در موزه ملی ایران، تا امروز در مخزن این موزه نگهداری شده‌اند و احتمال دارد در آینده نزدیک تعدادی از آن‌ها به صورت موقت بار دیگر نمایش داده شوند.

آثار منطقه ی تاریخی خوروین

متاسفانه آثار تاریخی و هنری کشور در وضعیت مطلوبی به سر نمی برند. چندی پیش نیز خبر رسید که آثار نقاشی مکرمه قنبری در حال نابودی است. آثار این نقاش فقید در خانه اش نگهداری می شود.

 


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان