برخی گروه های پزشکی معتقدند که طرح تحول سلامت فقط برای جراحان منفعت مالی داشته و سایر گروه های پزشکی، از جمله متخصصین بیهوشی، عایدی زیادی از این طرح نداشته اند.
به گزارش به نقل از مهر، اظهارات دوشنبه گذشته ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری در مورد کاهش 25 درصدی تعرفه بیهوشی، با یک توضیح همراه بود که واکنش سایر گروه های پزشکی را نیز به دنبال داشته است.
حریرچی گفته که کاهش 25 درصدی تعرفه بیهوشی در راستای ایجاد عدالت در تعیین تعرفه ها اعمال شده است.
دکتر اتابک نجفی مدیر گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در واکنش به اظهارات مسئولان وزارت بهداشت، به خبرنگار مهر، گفته است؛ دوستان چون می دانند که متخصصین بیهوشی امکان گرفتن زیرمیزی را ندارند، هر طور می خواهند برای آنها تصمیم می گیرند.
وی با انتقاد از تبعیض و بی عدالتی در تعیین تعرفه های خدمات درمانی سال 96، اظهارداشت: من معتقدم طرح تحول سلامت، طرح تحول جراحان بود. زیرا، باعث شد درآمد آنها زیاد شود.
بر اساس این صورت حساب در یکی از بیمارستان های کشور، حق جراحی 14.5 میلیون تومان و سهم متخصص بیهوشی 340 هزار تومان بوده است.
وقتی متخصصین بیهوشی با اظهارنظر حریرچی مواجه شدند، موضوع مناظره را پیشنهاد داده و عنوان کرده اند حاضرند بر سر تعرفه ها، مناظره کنند. در همین راستا، هیئت مدیره انجمن بیهوشی و مراقبت های ویژه ایران از مسئولان کاهش تعرفه وزارت بهداشت جهت بررسی کارشناسی کاهش ارزش نسبی خدمات بیهوشی برای مناظره دعوت بعمل می آورد.
چنانچه کارشناسان وزارت بهداشت نمایندگان جامعه بیهوشی را قانع کنند که افزایش کدها و تعرفه بیهوشی بیشتر از متوسط سایر رشته ها بوده است، جامعه بیهوشی نه تنها کاهش اسمی 25 درصد (واقعی حدود 40 درصد) را قبول خواهد کرد بلکه حاضر به استرداد مبالغ دریافتی اضافه به صندوق دولت است، ولی اگر ثابت شد رشد کدها و تعرفه متخصصین بیهوشی از سایر رشته ها کمتر بوده وزارت بهداشت کاهش 25 درصدی را لغو نموده و کدهای بیهوشی را همگام با سایر رشته ها افزایش دهد.
نموداری که مستند است
بر اساس یک نمودار، وضعیت درآمدی متخصصین بیهوشی و جراحان، مستند شده است. بطوریکه بر اساس این نمودار، مشخص شده که درآمد جراحان بعد از اجرای طرح تحول سلامت، به یکباره از درآمد متخصصین بیهوشی فاصله می گیرد و رشد صعودی پیدا می کند.
وقتی به این نمودار ترسیم شده نگاه می کنیم، می بینیم که درآمد جراحان در سال های 86 تا 92 تقریبا عادلانه توزیع شده است، اما بعد از سال 92 به ویژه بعد از اجرای طرح تحول سلامت در سال 93، به یکباره سیر صعودی پیدا می کند و این نکته ای است که متخصصین بیهوشی به آن اعتراض دارند.