ماهان شبکه ایرانیان

غذاهای سالم باعث پرخوری می‌شوند!

آیا برنامه‌تان این است که از این به بعد غذاهای سالم بخورید؟ خب، مراقب باشید؛ چون غذاهایی که به عنوان «سالم» معرفی می‌شوند، می‌توانند شما را به سمت پرخوری هل دهند و در چاق شدن‌تان نقش داشته باشند. محققان دانشگاه تگزاس آمریکا متوجه شده‌اند، اگر فکر کنیم یک خوراکی سالم است، ممکن است حجم بیش‌تری از آن را بخوریم.

 رابطه غذا سالم با پرخوری

آیا برنامه‌تان این است که از این به بعد غذاهای سالم بخورید؟ خب، مراقب باشید؛ چون غذاهایی که به عنوان «سالم» معرفی می‌شوند، می‌توانند شما را به سمت پرخوری هل دهند و در چاق شدن‌تان نقش داشته باشند. محققان دانشگاه تگزاس آمریکا متوجه شده‌اند، اگر فکر کنیم یک خوراکی سالم است، ممکن است حجم بیش‌تری از آن را بخوریم.

پیش‌ از این، نظریه «غذای سالم برابر با سیری کمتر» وجود داشت، یعنی ما غذاهای سالم را در حجم بیش‌تری می‌خوریم چون فکر می‌کنیم در مقایسه با خوراکی‌های ناسالم، جای کمتری می‌گیرند. تحقیق انجام شده در دانشگاه تگزاس این فرض را تایید کرد. 

آن‌ها برای این که به چنین نتیجه‌ای برسند، 3 آزمایش مختلف روی 3 گروه از داوطلب‌ها انجام دادند.

گروه اول شامل 50 دانشجوی دوره کارشناسی بود که در یک تست شرکت کردند تا معلوم شود، نظرشان درباره سیر شدن با غذاهای سالم چیست. آیا غذاهای سالم را کم حجم‌تر از غذاهای ناسالم می‌دانند یا نه.

گروه دوم 40 فارغ‌التحصیل دوره کارشناسی بودند که محققان از آن‌ها خواستند، یک کلوچه بخورند. به عده‌ای یک کلوچه داده شد که مواد سازنده درج شده روی بسته، آن را ناسالم نشان می‌داد و عده‌ای دیگر هم کلوچه‌ای گرفتند که سالم معرفی شده بود.

بعد از خوردن کلوچه، از داوطلب‌ها خواسته شد میزان سیری خود را گزارش کنند.

اما گروه سوم شامل 72 دانشجوی دوره کارشناسی بود که قبل از تماشای یک فیلم کوتاه، سفارش غذای سالم و ناسالم می‌دادند و محققان مقدار غذای سفارش داده شده و مقدار غذای خورده شده موقع تماشای فیلم را بررسی می‌کردند.

 غذای سالم

رابطه غذای سالم و چاقی

در آزمایش کلوچه‌ها، شرکت‌کننده‌هایی که کلوچه «سالم» خورده بودند، در مقایسه با آن‌هایی که خیال می‌کردند کلوچه ناسالم خورده‌اند، بیش‌تر احساس گرسنگی می‌کردند.

در آزمایش اصلی نیز آن‌هایی که قبل از تماشای فیلم غذای بیش‌تری سفارش داده بودند و در جریان تماشای فیلم هم بیش‌تر خورده بودند، کسانی بودند که خیال می‌کردند، غذای‌شان سالم است.

نکته جالب این که در بین افراد گروه اول، حتی کسانی هم که در جریان تست گفته و نشان داده بودند که به نظریه «غذای سالم کمتر سیر می‌کند» اعتقاد ندارند، بعد از خوردن کلوچه «سالم» احساس گرسنگی بیش‌تری نسبت به بقیه می‌کردند و موقع تماشای فیلم هم، غذای سالم بیش‌تری سفارش داده و خورده بودند.

محققان می‌گویند، دستاورد آن‌ها نکته‌ای کنایه‌آمیز را برملا می‌کند: خوردن غذای سالم بیش از آن که به مبارزه با چاقی کمک کند، ممکن است در ابتلا به چاقی به دلیل پرخوری نقش داشته باشد.

آن‌ها توصیه می‌کنند، افراد برای این که احساس سیری کنند و گرفتار پرخوری هم نشوند، بیش از این که به «سالم» بودن غذا فکر کنند، سراغ خوراکی‌هایی بروند که «مغذی» هستند.

پیش‌تر هم گزارشی در مجله «BMC Nutrition» چاپ شده بود که نشان می‌داد، کسانی که به اغذیه‌فروشی «هر چی می‌تونی بخور» می‌روند و پول کمتری می‌دهند، بیش‌تر احساس سیری و گناه می‌کنند تا آن‌هایی که همان‌جا پول بیش‌تری می‌دهند. 

حدود یک ماه قبل هم مطالعه دیگری منتشر شد که می‌گفت، پولی که ما برای غذا می‌دهیم، روی قضاوت ما درباره آن تاثیر می‌گذارد.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان