مدتی است که «محمدرضا رستمی» روزنامهنگار و نویسندهی پرکار مطبوعات کشورمان از میان ما پر کشیده و اهالی مطبوعات و قشر کثیری از هنرمندان و مردم در سوگ رفتن او هستند. این خبر بسیاری را شوکه کرد و ناراحت و سیل تسلیتها و همدردیها با خانوادهی او به راه افتاد. «اصغر فرهادی» نیز یک از همین افراد بود. مطلب مربوط به ابراز همدردی اصغر فرهادی با خانواده محمدرضا رستمی را میتوانید در بنیتا بخوانید.
این روزنامهنگار عرصه فرهنگ و هنر که برای عمل جراحی توموری در بیمارستان تجریش بستری شده بود، روز 28 مهرماه پس از عمل جراحی مغز دار فانی را وداع گفت.
او ازجمله روزنامهنگاران باسابقه در عرصههای مختلف هنری بود که در روزنامههای جام جم، همشهری و نیز خبر و سایت خبر آنلاین فعالیتهای ارزندهای داشت.
دیروز 12 آبان ماه 1395 مراسم بزرگداشتی با حضور اصحاب رسانه و مطبوعات و برخی مسئولین فرهنگی و همینطور خانوادهی داغدار وی در پردیس چارسو برگزار شد. این مراسم همراه با کمپینی به نام «کتاب بهجای گل» همراه بود که با استقبال زیادی از سوی نویسندگان و نهادهای مختلف و همینطور ناشران گوناگون همراه بود. در طی برگزاری مراسم به تعداد کتابهایی که به این کمپین اهدا میشد، افزوده میشد. این کتابها قرار است به کتابخانهای که در اسدآباد همدان، موطن محمدرضا رستمی ساخته شود، اهدا گردد.
علیرضا رستمی
اجرای این مراسم را «منصور ضابطیان» بر عهده داشت. بعد از سخنان اولیه وی، «علیرضا رستمی» برادر مرحوم رستمی روی سن آمد. او در سخنانی که بیشتر دلتنگیاش را برای برادر آشکار میکرد، از خاطراتش گفت و از باری که بر دوش دارد برای احداث کتابخانهی برادرش در اسدآباد و مسئولیتی که در مورد دختر کوچک محمدرضا رستمی به نام «رها» بر عهده دارد. درنهایت هم از تمام کسانی که در این بزرگداشت حضور داشتن و پیشازاین نیز آنها را مورد لطف قرار داده بودند تشکر کرد. سپس کلیپی از عکسهای محمدرضا رستمی همراه با شعری از رودکی با صدای «منوچهر انور» به نمایش درآمد. در ادامه تعدادی از مسئولین و دوستان قدیم و جدید محمدرضا رستمی هرکدام در سخنان کوتاهی از او یاد کردند. در لابهلای سخنان افراد مختلف، به علاقهی محمدرضا رستمی به سعدی اشاره شد. به همین منظور در بخشی از مراسم «سهیل محمودی» شاعر کشورمان به دعوت منصور ضابطیان روی صحنه آمد. سخنانی کوتاه در مورد مرحوم رستمی ایراد کرد و سپس غزلی از سعدی را برای حاضران خواند. نفر بعدی که سخن گفت «محسن امیر یوسفی» یکی از فیلمسازان کشورمان بود. او در بیشتر زمانی که پشت تریبون ایستاده بود، یکی از مقالات محمدرضا رستمی را که در اعتراض به وضعیت فرهنگ ایران در دو سال پیش نوشته بود خواند. هر چه به پایان این مقاله نزدیک میشد، بیشتر متأثر میشد و اشک و بغض مانع سخن گفتن او میشد.
یکی از بخشهای جالب این بزرگداشت، حضور دو تن از هنرمندان خطهی جنوب آقای «سمائی» و فرزندش بود که قطعاتی از موسیقی سنتی جنوبی را اجرا کردند. آقای سمائی فرزند استاد «مارگیری» از بابازارهای میناب است.
در این مراسم همسر مرحوم رستمی، خانم «الهه خسروی یگانه» نیز صحبت کرد. او روی صحنه آمد و متنی زیبا را در مورد همکار، همراه و همسرش قرائت کرد.
الهه خسروی
در این مراسم هنرمندانی چون «بهزاد فراهانی» و «رضا کیانیان» نیز حضور داشتند. «هوشنگ گلمکانی» نیز ازجمله کسانی بود در چارسو حاضر بود.
عکسها و گزارش این مراسم توسط امین نعمتی خبرنگار اختصاصی بنیتا تهیه شده است.