ماهان شبکه ایرانیان

راهنمای خرید پرینتر برای یک دفتر کار کامل

پرینترهای جوهرافشان رنگی (InkJet) موجود در بازار هر چه که دلتان بخواهد را پرینت می کنند و به همین خاطر سهم بازار قابل توجهی را در اختیار دارند. با این پرینترها می توان مقاله، نمودار و حتی عکس های براق و رنگی را چاپ کرد. پرینترهای جوهرافشان همه کاره امروزی سرعت عمل بالایی دارند و سرعت آنها با سرعت پرینترهای لیزری برابری می کند.

این روزها همه ما برای چاپ مطالب مورد نظر خود به یک چاپگر یا پرینتر نیاز داریم؛ گاهی باید برگه آزمون چاپ کنیم و گاهی هم کروکی یک آدرس. تقاضای زیاد برای پرینترها باعث شده رقابت بین برندهای مختلف آنقدر بالا بگیرد که قیمت ها را پایین بیاورند تا مشتری بیشتری را جلب کنند. بدین ترتیب، دیگر مانند 10 یا 20 سال پیش پرینتر قیمت هنگفتی ندارد. اما برای انتخاب یک پرینتر خوب باید چه نکاتی را رعایت کرد؟ در بازار پرینترهای مختلفی وجود دارد و همین امر باعث سردرگمی مشتری می شود که از بین این همه برند و مدل کدام بهتر است؟ به این همه مدل، اصطلاحات و عباراتی هم که فروشندگان و تولیدکنندگان به کار می برند هم باید افزود. پاسخ این پرسش انگیزه ی نوشتن یک راهنمای خرید پرینتر است. با بامیلو بلاگ همراه باشید.

راهنمای خرید پرینتر جوهرافشان و لیزری؟

راهنمای خرید پرینتر

هنگام تصمیم به خرید یک پرینتر برای دفتر کار یا منزل، با پرسش مهمی مواجه می شویم: پرینتر جوهرافشان بخرم یا لیزری؟ اصلاً فرق بین این دو مدل چیست؟ در پاسخ به این پرسش، باید بدانید که قرار است چه مقدار در روز پرینت کنید.

پرینترهای جوهرافشان رنگی (InkJet) موجود در بازار هر چه که دلتان بخواهد را پرینت می کنند و به همین خاطر سهم بازار قابل توجهی را در اختیار دارند. با این پرینترها می توان مقاله، نمودار و حتی عکس های براق و رنگی را چاپ کرد. پرینترهای جوهرافشان همه کاره امروزی سرعت عمل بالایی دارند و سرعت آنها با سرعت پرینترهای لیزری برابری می کند.

پرینترهای لیزری (LaserJet) هم هنوز برای دفاتر حرف اول را می زنند، چرا که در دفاتر کار اکثراً مطالب سیاه و سفید و تک رنگ چاپ می شود. پرینترهای تک رنگ لیزری را می توان با قیمت های مناسب خریداری نمود؛ این پرینترها سرعت خوبی دارند و در برخی از موارد، چاپ هر صفحه توسط آنها نسبت به پرینتر جوهرافشان، هزینه کمتری در بر خواهند داشت. از سوی دیگر باید در نظر داشت که پرینترهای جوهرافشان رنگی انعطاف پذیری بالایی دارند. پرینترهای لیزری رنگی هم گزینه دیگری هستند، اما چاپ هر صفجه توسط آنها هزینه بالاتری در بر خواهد داشت.

در گذشته، پرینترهای لیزری به ازای هر کارتریج (مخزن رنگ) تعداد صفحات بیشتری را نسبت به پرینترهای جوهرافشان چاپ می کردند. اما دیگر این طور نیست، چرا که برخی از پرینترهای جوهرافشان جدید به ازای هر کارتریج جوهر تک رنگ، تا 10000 صفحه چاپ می کنند. همچنین، به ازای هر کارتریج جوهر رنگی تا 7000 صفحه قابلیت چاپ دارند. این به معنای هزینه کمتر به ازای هر صفحه و عدم نیاز به تعویض مداوم کارتریج است.

اگر می خواهید برای منزل خود پرینتر خریداری کنید، بهتر است یک پرینتر چندمنظوره مد نظر داشته باشید. این پرینترها نه تنها قیمت ارزان تری دارند، بلکه جای کمتری را هم اشغال می کنند. از آنجا که پرینترهای همه کاره به وفور در بازار وجود دارند و تولیدکنندگان به ندرت قیمت بالایی برای آنها در نظر می گیرند. ما این نوع پرینترها را برای مصادف خانگی توصیه می کنیم.

توجه: به زودی همه پرینترها همه کاره و چندمنظوره می شوند. با اینکه تولیدکنندگان همچنان به تولید پرینترهای تک منظوره برای مصارف دفتری ادامه می دهند، اما دستگاه های جدیدی هم برای کاربران خانگی ارائه می شود که همه کاره هستند.

راهنمای خرید پرینتر عکس

راهنمای خرید پرینتر عکس

دیگر تقریباً می توان گفت کسی دوربین آنالوگ در خانه ندارد. دوره نگاتیو و ظاهر کردن عکس در تاریکخانه تمام شده است. این روزها هر کسی که تلفن همراه هوشمند دارد می تواند عکس های با کیفیتی برای یادگاری خود و خانواده اش در آرشیو شخصی اش نگهداری کند. اما بعضی از ما به نسخه دیجیتال این عکس ها راضی نیستیم و دوست داریم آنها را بر روی کاغذ داشته باشیم. یا فرض کنید عکس هنرمند مورد علاقه مان را در ابعاد بزرگ چاپ کنیم و به دیوار اتاقمان بیاویزیم. همه اینها نیازمند یک پرینتر عکس خوب هستند.

پرینترهای عکس، با اینکه فاقد انعطاف پذیری پرینترهای چندمنظوره هستند کیفیت چاپ آنها بهتر است و اغلب نسبت به کیفیت چاپ عکس فوری برتری دارد. اما از آنجا که هر چقدر پولی بدهیم آش گیرمان می آید، قیمت این پرینترها هم در ازای کیفیت بالایی که دارند بالا است.

بسیاری از پرینترهایی که تنها برای چاپ عکس یا گرافیک فروخته می شوند در ابعاد کوچکی هستند که می توانند عکس هایی تا ابعاد 10×15 سانتی متر را چاپ کنند. همچنین، مدل هایی از این پرینترها وجود دارد که می توانند عکس هایی با عرض 60 سانتی متر چاپ کنند. این پرینترها هم نسبت به پرینترهای چندمنظوره طبیعتاً قیمت بالاتری دارند.

برندهای Canon و Epson مدل هایی دارند که می توانند عکس هایی در ابعاد 20×27 سانتی متر چاپ کنند و برای اینکه همه رنگ های موجود در عکس با دقت بالایی چاپ شوند، از 5 تا 6 رنگ استفاده می کنند. چنانچه از کاغذ مناسب استفاده شود، بسیاری از پرینترهای همه کاره می توانند عکس ها را در ابعاد 21٫5×27 چاپ کنند.

باید توجه داشت که بسیاری از شرکت های تولیدکننده پرینتر، پرینترهایی با قیمت هایی بسیار پایین می فروشند، اما از سوی دیگر وقتی نوبت به تعویض کارتریج می رسد مشتریان را بارها سرکیسه می کنند. بنابراین بهتر است که قبل از خرید هر نوع پرینتر، از هزینه تعویض لوازم جانبی و مخصوصاً کارتریج آنها مطلع شوید تا وقتی اولین کارتریج پرینتر تمام شد و به فروشگاه یا نمایندگی آن برند رفتید، قیمت ارائه شده شوکه‌تان نکند.

بسته به اینکه قرار است چه تعداد کاغذ در روز یا سال پرینت کنید، همیشه به یاد داشته بشید که خریدن یک پرینتر گران قیمت نسبت به یک پرینتر ارزان مقرون به صرفه تر است. همچنین، این را هم در نظر داشته باشید که می توانید کارتریج را خودتان پر کنید و بدین ترتیب هزینه خرید کارتریج ها را بسیار کمتر کنید. اما یادتان باشد که این روزها فروشندگان پرینتر، چیپ های ریزی داخل کارتریج هایشان می کنند تا پر کردن آنها سخت تر شود.

نکته آخر اینکه، مدل های جدید را هم بررسی کنید. برند HP دارای یک برنامه جوهرافشان فوری است که به صورت خودکار به شما اعلام می کند کارتریج دارد تمام می شود. این برند همچنین در ازای مبلغ ماهانه ثابتی، چاپ تعداد صفحات معین را وعده داده است. هر دو برند Canon و Epson مدل های مخزن جوهر را عرضه می کنند که می توانید با پر کردن از شیشه های کوچک جوهر آنها را پر کنید و بدین ترتیب چاپ هر صفحه مقرون به صرفه تر می شود. در حالیکه برند Brother پرینترهایی دارد که در جعبه‌اش چندین کارتریج است و تا مدت ها لازم نیست با هر بار تمام شدن جوهر، مجدداً کارتریج جدیدی خریداری کنید یا آن را پر کنید.

راهنمای خرید پرینتر دوپلکس

راهنمای خرید پرینتر دوپلکس

یکی از ویژگی های یک پرینتر خوب دوپلکس بودن آن است؛ به این معنا که بتواند پشت و روی کاغذ را بدون دخالت دست چاپ کند. بسیاری از پرینترهای همه کاره که برای اسکنر دارای ADF هستند، دوپلکس هم دارند که این ویزگی آنها را قادر می سازد تا هر دو طرف کاغذ را اسکن و یا چاپ کنند. یک پرینتر همه کاره بدون فیدر خودکار شما را ملزم می کند تا برای چاپ آن روی دیگر کاغذ خودتان آن را پشت و رو کنید.

اسکن دوپلکس برای افرادی که مکرراً نیاز به اسکن صفحات پشت و رو دارند، مثل کارکنان یک مجله، گزینه مناسبی است. چاپ دوپلکس هم تقریباً این روزها به یک نیاز ضروری بدل شده است و به صرفه جویی در مصرف کاغذ کمک شایانی می کند.

اتصال شبکه پرینتر

راهنمای خرید پرینتر - اتصال شبکه

امروزه تقریباً هر دستگاه چاپگر دارای چندین گزینه اتصال به اینترنت و USB است. USB سالها تنها رابط استاندارد بوده است و هر کامپیوتر چندین پورت USB دارد. از آنجا که USB معمولاً یک اتصال کوتاه و مستقیم است، مستلزم این است که پرینتر نزدیک لپ تاپ یا کامپیوتر قرار داشته باشد. برخی از روترهای بی سیم وجود دارند که دارای پورت USB هستند و شما می توانید از آنها برای اتصال به پرینتر استفاده کنید و بدین ترتیب روی شبکه خانگی به صورت بی سیم مطالب مورد نظرتان را چاپ کنید.

اما اغلب پرینترهای مدرن را می توان با چند دستگاه از طریق یک شبکه به هم متصل ساخت. این کار را می توان با اترنت (Ethernet) انجام داد و به روتر کابل متصل کرد. اترنت همچنین اتصال سریع تری را فراهم می کند. هرچند که این اتصال با سیم در محیط دفاتر کار رایج تر از خانه است و به همین خاطر تعداد اندکی از مدل ها دارای پورت اترنت هستند.

وای فای (Wifi) رایج تر است؛ وای فای به محبوب ترین روش اتصال به اینترنت خانگی تبدیل شده و تقریباً هر پرینتری که برای مصارف خانگی یا کسب و کارهای کوچک فروخته می شود، دارای قابلیت وای فای است. بسیاری از پرینترها حتی تنظیمات وای فای تک دکمه ای دارند – اگر روتری که به آن متصل می شود از آن پشتیبانی کند – و بدین ترتیب جفت کردن شبکه ها به راحتی امکان پذیر است.

گزینه جدیدی به نام Wi-Fi Direct نیز به شما اجازه می دهد تا بدون اینکه مجبور باشید پرینتر را اول به شبکه متصل کنید، پرینتر را به لپ تاپی متصل کنید که از آن پشتیبانی می کند. از Wi-Fi برای اتصال بسیاری از تلفن های هوشمند، تبلت و دوربین های دیجیتال به برخی از پرینترها که از چاپ موبایل پشتیبانی می کنند هم استفاده می شود.

ارتباط نزدیک به میدان (NFC) هم بر روی برخی از مدل ها موجود است و به شما اجازه می دهد تا تنها با لمس دستگاه به بخش مشخصی از پرینتر، آن را به تلفن هوشمند و یا تبلت متصل کنید.

شیارهای کارت حافظه، PictBridge و ابر

راهنمای خرید پرینتر - کارت حافظه

اگر قصد دارید تعداد زیادی عکس چاپ کنید، پرینتری انتخاب کنید که دارای شیار کارت حافظه باشد و قابلیت های بلوتوث و پشتیبانی مبتنی بر ابر  داشته باشد. همه این گزینه ها به شما اجازه می دهند عکس ها را مستقیماً از دوربین دیجیتال یا دستگاه هوشنمد خود چاپ کنید و دیگر مجبور نباشید که آنها را به کامپیوتر منتقل کنید. کارت های حافظه را می توان از دوربین بیرون آورد و به پرینتر متصل کرد. برخی از پرینترها حتی دارای کارت خوان چندفرمتی هستند، در حالیکه برخی تنها از فرمت های محبوب تری نظیر Secure Digital یا SD استفاده می کنند.

از سوی دیگر دوربین هایی که قابلیت PictBridge دارند را می توان با همان کابل USB که برای اتصال به کامپیوتر استفاده می کنید به پرینتر متصل نمود – با فرض اینکه پرینتر شما مجهز به پورت USB با قابلیت PictBridge است – در حالیکه اتصال مبتنی بر ابر به شما اجازه می دهد تا عکس ها را مستقیماً از Google Cloud Peint ، Dropbox و سایر دستگاه های مبتنی بر اینترنت ارسال کنید. فقط یادتان نرود که هنگام خرید به این ویژگی ها زیاد تکیه نکنید. شاید دلتان بخواهد عکس هایتان را برای خالی کردن کارت حافظه به کامپیوتر منتقل کنید و بسیاری از عکاسان اول می خواهند بر روی صفحه بزرگ عکسی را که گرفته اند تست کنند و بعداً آن را چاپ کنند.

بسیاری از پرینترها که دارای ویژگی های کامل فوق هستند، به ویژه پرینترهای مجهز به AIO، دارای ویژگی های اینترنتی هستند که که این امکان را برای شما فراهم می کنند تا عکس هایی را که در سایت هایی نظیر فیسبوک، دراپ باکس و گوگل درایو ذخیره کرده اید را چاپ کنید و همچنین بتوانید از راه دور به آثار هنری دسترسی پیدا کرده و آنها را چاپ کنید. فراموش نکنید که اگر پرینتر شما به اینترنت متصل نباشد به این خدمات دسترسی نخواهید داشت و نیز نخواهید توانست از راه دور عکس های موجود در تلفن های هوشمند یا تبلت را چاپ کنید.

جا به جایی کاغذها

راهنمای خرید پرینتر - جابجایی کاغذ

هر پرینتری می تواند کاغذهای 8٫5 X 11 را چاپ کند، پاکت نامه های حقوقی و کاغذهای گلاسه چطور؟ خوشبختانه این روزها بسیاری از پرینترها دارای سینی های مخصوص جهت چاپ کاغذهای خاص در ابعاد یا وزن های نامتعارف هستند که کار کردن با آنها را آسان می سازد. همچنین سایز سینی ورودی را در نظر بگیرید. برای نمونه سینی های کوچکتر مستلزم این هستند که همیشه کاغذ اضافه کنید در حالیکه سینی 250 صفحه ای را کافی است تنها یک بار پر کرد.

برخی از مدل ها که جهت مصارف خانگی تولید شده اند نیز سینی اختیاری دومی را ارائه می کنند که به شما اجازه می دهند تا ظرفیت کاغذ را دوبرابر کنید تا مجبور نباشید مرتب کاغذ پرینتر را تامین کنید.

سرعت، رزولوشن و رنگ

در گذشته تولیدکنندگان پرینتر به راحتی می توانستند راجع به سرعت و رنگ و جوهر کارتریج پریتنرهای خود اغراق کنند. اما این روزها تقریباً همه فروشندگان از یک مجموعه تست استاندارد استفاده می کنند که توسط سازمان بین المللی استانداردها (ISO) تهیه شده است. طبق این تست ها تمام ادعاهایی که راجع به پرینتر مطرح می شوند به علاوه رتبه بندی آنها با استفاده از یک مجوعه اسناد و مدارک و یک مجموعه تست بررسی می شوند.

مشکل اینجاست که اینها مجموعه هایی هستند که ISO آنها را اسناد و مدارکی می داند که توسط کاربر کسب و کار استفاده می شوند. اینکه اینها چقدر برای شما که مصرف خانگی دارید مفید است و کاربردی است را نمی توان تعیین کرد، مخصوصاً اگر برای چاپ عکس و گرافیک از پرینتر خود استفاده می کنید، چرا که چاپ عکس به مرور زمان باعث استهلاک پرینتر می شود.

ما در این مقاله نکاتی را مطرح کردیم تا بتوانید تا جای ممکن با چشم بازتر دست به خرید پرینتر مورد نظرتان بزنید و این پرینترها را با هم مقایسه کنید. توصیه می کنیم که قبل از اینکه دست در جیب خود کرده و پریتنر بخرید، حتماً نظرات سایر خریداران و نقدهایی که در مورد برندها و پرینترهای مختلف توسط افرد متخصص ارائه شده را مطالعه کنید و اگر برایتان مقدور است سری به فروشگاه بزنید و برای امتحان چند تا عکس را با پرینتر مورد نظرتان چاپ کنید تا سرعت و کیفیت آن را بررسی کنید. اگر برند خاصی مد نظرتان است، خوب است بدانید برخی از شرکت ها برای مدل هایشان راهنمای خرید دارند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی