هرچند همه ما حسادت را تحت عنوان احساسی‌ قوی و از روی علاقه می‌شناسیم، ولی‌ روانشناسی آن را حسّی ناسالم و مخربی جدی برای روابط می‌داند. با بررسی‌ چند نمونه از آن در این مطلب، و تحلیل روان شناختی‌ از آنها، به شما فرصت بازبینی دوباره از عکس العمل‌های ناخود اگاهتان به هنگام بر افروختگی حسادت را خواهیم داد، تا در صورت لزوم آن را از بین ببرید.

"انقدر حسودیم می‌شه که حتما باید یه کاری بکنم!"

بیشتر افراد به دلیل ترس "از دست دادن" کسی‌ که دوست دارند، ناخوداگاه در زمان‌هایی که حس حسادت آنها تحریک می‌شود، نیاز می‌بینند که واکنشی نشان دهند که معمولان هم پرخاشگرانه و منفی‌ست.

شاید بهتر باشد در چنین مواقعی، به جای عکس‌العمل‌های ناخوشایند و کنترل نشده، دقیقا برعکس روش قدیمی‌ را انجام دهیم. یعنی‌ نشان دهیم که چقدر به شخص علاقه داریم و مهم است که او را از دست ندهیم. چون در واقع بیشتر واکنش‌های ما از روی حسادت، هرچند به دلیل علاقه هستند ولی‌ دقیقا تاثیر معکوس داشته و به رابطه ما آسیب می‌رسانند.

"اگر واقعا من رو دوست داشته باشه، دلش نمیخواد با هیچکس دیگه ای‌ حتی حرف بزنه!"

کاملا درست است که وقتی‌ زوجی به یکدیگر علاقه مند و متعهد هستند، نباید تمایلی به رابطه با کسان دیگری از جنس مخالف داشته باشند. ولی‌ با خود صادق باشیم، آیا تمام مراودات بین دو انسان، از روی منظور خاصی‌ صورت می‌گیرد؟ مثلا در محیط کار، خود شما با همکاری از جنس مخالف هم صحبت نمی‌شوید؟ آیا اینکه از رد و بدل کردن اطلاعات یا بحث و گفت و گو با کسان دیگر لذت ببرید نشان از عدم علاقه یا خیانت شما به شریک زندگیتان دارد؟ آیا روابط اجتماعی سالم، منکر عشق هستند؟! جواب را می‌دانید. پس بهتر است با بازبینی عکس عمل‌های خود در زمان‌های قلیان حسادت، روش جواب دادن خود به آن را تغییر دهید و اجازه ندهید که سیری منفی‌ به رابطه شما بدهد. 

 و در آخر، اگر عاداتی چون کنترل کردن تلفن و پیام‌های شخصی‌ همسرتان، یا گوش کردن به مکالمات او و پاییدن 24 ساعته اعمالش دارید، سریعا ترک کنید و بدانید که این عادات از دیدگاه روانشناسی‌، متعلق به شخصیت‌های شکل نگرفته، ضعیف، بدون اعتماد به نفس و بسیار مخرّب است. برای خودتان بیشتر از این حرف‌ها ارزش قائل باشید.