شناسه : ۷۳۳۸۲۳ - یکشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۳۵
چگونه با میل به شیرینی مبارزه کنیم؟
بین همه افراد میل به خوردن شیرینیجات بسیار شایع است و شاید در بین زنان کمی بیشتر از مردان است

بین همه افراد میل به خوردن شیرینیجات بسیار شایع است و شاید در بین زنان کمی بیشتر از مردان است. به زبان ساده میل به شیرینی یعنی به ناگهان فرد تمایل بسیار زیادی را برای خوردن شیرینیجات احساس میکند و نمیتوانند از خوردن آن صرف نظر کنند. جدای از مضرات مصرف زیاد شیرینیجات و قندهای ساده مثل بالا بردن خطر ابتلا به دیابت و ایجاد مشکلات دهان و دندان، خوردن شیرینیجات سبب بالا بردن بسیار زیاد دریافت کالری در فرد میشود.
اما از نظر علم تغذیه چه اقداماتی میتوان انجام داد که این میل به خوردن شیرینیجات در فرد کمتر شود. از ساده ترین روشها این است که اول از هر چیز از خریدن و نگاه داشتن شیرینیجات در منزل پرهیز شود. بگذارید با خود صادق باشیم، اگر در کابینت آشپزخانه و یا در یخچال شیرینی و شکلات وجود داشته باشد بالاخره خورده خواهد شد. قدم بعدی دانستن منابع غذایی سالم است که میتواند جایگزین خوبی در فروکش دادن میل خوردن شیرینی باشد.
در این مطلب لیست غذاهایی که میتواند در رژیم غذایی شما برای کاهش میل خوردن به شیرینیجات مصرف شود، اشاره شده است.
میوهها
در زمان تمایل به شکر و شیرینی انتخاب اول بسیاری از افراد مواد غذایی مثل شکلات و بستنی است. اما خوردن میوه به جای تنقلات پر کالری در این زمان میتواند این میل را سرکوب کند و در عین حال مواد مغذی مورد نیاز را به بدن شما برساند.
تمشکها
انواع میوههای خانواده تمشک یک منبع بسیار خوب از انواع مواد مغذی است که برای کاهش میل به شیرینی میتواند بسیار مفید باشد. تمشک دارای خاصیات بسیار جالبی است، ترکیبات شیمیایی تمشک طعم شیرینی را ایجاد میکنند ولی در واقع این میوهها قند بسیار پایینی دارند.
شکلات از محبوبترین و شاید پرفروشترین تنقلات است. شاید اگر باید که یکی دو تکه شکلات در روز بخورید بهتر است تا شکلات تلخ مصرف کنید. شکلات تلخ به نوع از شکلات گفته میشود که حداقل حاوی 70 درصد کاکائو باشد، و همینطور دارای ترکیبات آنتیاکیسدانی بسیار قوی بنام پلیفنول است. نتایج برخی تحقیقات نشان داده است که شکلات تلخ میتواند مارکرهای خونی حمله قلبی را مثل کلسترول و فشارخون بهبود دهد.
دانه چیا
دانه چیا دارای خواص تغذیهای بسیار زیاد و اسیدهای چرب امگا 3 است. دانه چیا حاوی فیبر محلول و ترکیبات گیاهی بسیار مهمی است. این نوع از مواد غذایی با جذب کردن آب در دستگاه گوارش باعث ایجاد یک ترکیب ژله مانند در معده میشود که فرد را برای مدت طولانی سیر نگاه میدارد و در نتیجه قند خون را تثبیت میکند.