ماهان شبکه ایرانیان

درمان برونشیت مزمن و علایم این بیماری

وقتی که گذرگاه هوایی که بین ریه و بینی قرار دارد ملتهب می شود برونشیت اتفاق می افتد. این بیماری در افراد سیگاری ده برابر سایر افراد اتفاق می افتد. در این مطلب علاوه بر علائم این بیماری با نحوه درمان برونشیت نیز آشنا می شوید.

وقتی که گذرگاه هوایی که بین ریه و بینی قرار دارد ملتهب می شود برونشیت اتفاق می افتد. این بیماری در افراد سیگاری ده برابر سایر افراد اتفاق می افتد. در این مطلب علاوه بر علائم این بیماری با نحوه درمان برونشیت نیز آشنا می شوید.

درمان برونشیت با روش های مختلفی انجام می شود که در ادامه به آن می پردازیم. اما قبل از روش های درمان به تشریح کامل این بیماری می پردازیم. برونشیت به دو صورت حاد و مزمن وجود دارد. برونشیت حاد در اثر عفونت های ویروسی ریه ایجاد می شود این بیماری مشکل جدی برای سلامتی بوجود نمی آورد و معمولا به سرعت نیز درمان می شود. اما بیماری برونشیت مزمن ممکن است باعث بروز مشکلات جدی برای سلامتی شود. بیماری برونشیت مزمن را تنها می توان کنترل کرد و به صورت قطعی درمان نمی شود.

همانطور که گفته شد بیماری برونشیت به دو صورت است که نوع و شدت آنها متفاوت است بنابراین درمان آنها نیز به شکل متفاوتی انجام می شود. درمان برونشیت حاد معمولا در طی دو هفته انجام می شود. با این حال ممکن است علائمی مانند سرفه تا مدتها باقی بماند.

علائم برونشیت حاد



معمولا افرادی که سیستم دفاعی بدنشان ضعیفتر است مانند میانسالان و کودکان یا افرادی که بیماری های نقص ایمنی دارند بیشتر در معرض این بیماری می باشند. همچنین بیماران قلبی و افراد سیگاری و افرادی که مشاغلی دارند که در تماس مستقیم با آلودگی هوا و یا بخارات شیمیایی هستند بیشتر به برونشیت حاد مبتلا می شوند.

بیماری برونشیت مزمن نیز مانند نوع حاد در اثر عوامل گفته شده رخ می دهد تنها فرق آن در شدت بروز آن است. این بیماری ممکن است سه ماه به صورت خفیف در فرد دیده شود و سپس با گذر زمان شدت پیدا کرده و تبدیل به نوع مزمن شود. این بیماری نیز ممکن است تمام گروه های سنی را درگیر کند و محدودیتی برای آن وجود ندارد.

علائم برونشیت حاد

بیماری برونشیت حاد معمولا با علائمی مانند بیماری سرماخوردگی بروز پیدا می کند. این علائم شامل سرفه های خشک، آبریزش بینی، تب شدید، خس خس سینه و عطسه کردن است. سرفه ها به مرور از حالت خشک در آمده و با خلط سبز رنگ و درد همراه می شوند.

نشانه های برونشیت مزمن

ابتدایی ترین نشانه بیماری برونشیت مزمن سرفه های خفیف است. این سرفه ها ممکن است همراه با خلط نیز باشد. به مرور تنفس بیمار با اشکال جدی مواجه می شود و بدن در گرفتن اکسیژن دچار مشکل می شود. در صورت مشاهده علائم گفته شده باید به پزشک مراجعه شود تا با تشخیص صحیح اقدامات درمانی لازم نیز صورت گیرد.

درمان برونشیت مزمن

درمان برونشیت حاد

همانطور که گفته شد طول دوره بیماری برونشیت حاد نهایتا دو هفته است و گاهی بین سه تا پنج روز است. درمان برونشیت حاد با آنتی بیوتیک به راحتی انجام می شود. در مواردی که بیماری برونشیت حاد خفیف باشد درمان های بیماری سرما خوردگی انجام می گیرد. در این شرایط بهتر است که حجم مایعات مصرفی بیمار افزایش یابد. همچنین از کشیدن سیگار خودداری کرده و استراحت کافی داشته باشد. همچنین باید از دستگاههای مرطوب کننده هوا برای بالا بردن رطوبت هوا استفاده شود.

از درمان های دارویی بیماری برونشیت حاد نیز می توان به استامینوفن برای کاهش تب و درد اشاره کرد. همچنین از آنتی بیوتیک ها نیز می توان استفاده کرد. همچنین مصرف داروهای اکسپکتورانت به رقیق شدن خلط کمک کرده و باعث سهولت خروج آن نیز می شود که در این حالت درد سرفه نیز کمتر می شود.

نکته ای که در درمان دارویی باید به آن توجه داشت این است که استفاده از آسپرین برای درمان و بهبود برونشیت در کودکان ممنوع بوده زیرا ممکن است باعث بروز بیماری جدی تر در آنان شود.

درمان هایی دارویی برونشیت

درمان برونشیت مزمن

درمان برونشیت مزمن با توجه به شدت آن متفاوت است. اولین اقدام درمانی ترک سیگار و دوری از محیط هایی است که در آن دود سیگار به استشمام می رسد و همچنین فرد در معرض هوای آلوده نیز نباید قرار بگیرد. یکی دیگر از مراحل درمانی برنامه های ورزشی منظم است. ورزش می تواند به تقویت ریه و دستگاه تنفس کمک کرده و در کنترل این بیماری نیز موثر است.

درمان دارویی برونشیت مزمن

همانطور که گفته شد این بیماری سیر طولانی تر دارد و به طور قطعی نیز درمان نمی شود و تنها می توان آن را کنترل کرد. درمان بیماری برونشیت مزمن, درمان های دارویی را نیز شامل می شود. اولین دارو برای درمان این بیماری داروی برونکودیلاتورا می باشد. این دارو باعث نرم شدن عضلات نای می شود و به عبور بهتر هوا کمک می کند.

از داروهای برونکودیلاتور می توان به متاپروترنول و آلبوترول اشاره کرد. این داروها به صورت استنشاقی مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین از داروهای ضد التهابی نیز برای کاهش التهاب بافتهای ریه استفاده می شود. یکی دیگر از داروهایی که برای کم کردن مقدار خلط تجویز می شود داروی ایپراتروپیوم است.

روش درمان برونشیت

درمان های گیاهی

می توان با استفاده از داروهای گیاهی تا حدودی به درمان بیماری برونشیت کمک کرد. گیاه اوکالیپتوس یکی از گیاهانی است که در تقویت دستگاه تنفسی بسیار موثر است. با استنشاق این گیاه می توان تا حدودی به درمان برونشیت کمک کرد. همچنین می توان از روغن این گیاه یا سایر گیاهان نیز استفاده کرد.

آب درمانی یک روش موثر دیگر برای بهبود برونشیت می باشد و استفاده از حمام های آب گرم می تواند باعث تقوبت سینه و ضد عفونی کردن آن شود.

نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که استفاده از روش های درمان گیاهی یا آب درمانی، روش های درمانی کمکی هستند و یا در درمان برونشیت حاد خفیف می توان از آنها به عنوان درمان اصلی استفاده کرد. درمان برونشیت مزمن باید تحت نظر پزشک انجام شود.

درمان گیاهی برونشیت

نکته

یکی از تفاوت های بیماری برونشیت حاد و مزمن در نوع بروز آنها می باشد. طول دوره بیماری برونشیت حاد دو هفته می باشد اما سرفه های ناشی از آن ممکن است تا مدتها ادامه داشته باشد. اما بیماری برونشیت مزمن به صورت پیشرونده می باشد، در صورت عدم درمان این بیماری شدت پیدا کرده و سایر بیماری ها مانند آمفیزم و یا دیگر بیماری های خطرناک ریوی تبدیل می شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان