ماهان شبکه ایرانیان

علائم و روش های درمان تب مالت و معرفی عوارض این بیماری

در این مطلب با روش های پیشگیری، نشانه ها و علایم، عوارض جانبی و راه های درمان تب مالت و همچنین با داروهای گیاهی و شیمیایی که در درمان این بیماری موثر هستند هم آشنا می شوید.

در این مطلب با روش های پیشگیری، نشانه ها و علایم، عوارض جانبی و راه های درمان تب مالت و همچنین با داروهای گیاهی و شیمیایی که در درمان این بیماری موثر هستند هم آشنا می شوید.

تب مالت بیماری مشترک بین انسان و دام می باشد. این بیماری نوسط باکتری بروسلا بروز و بسیاری از پستانداران وحشی و اهلی را مبتلا می کند. در ادامه مطلب به علائم، روش های پیشگیری و درمان تب مالت خواهیم پرداخت.

بیماری تب مالت

بیماری تب مالت به خاطر کاهش یافتن شیر دام، سقط جنین، نازایی و عقیمی دام های مبتلا و همچنین به دلیل مبتلا شدن انسان به این بیماری، از دو بعد بهداشتی و اقتصادی مورد توجه قرار گرفته است.
تماس با افراد دامدار و یا قصاب (کسانی که با دام در تماس هستند) و همچنین مصرف لبنیات غیر پاستوریزه مثل شیر خام و محصولات لبنی محلی نیز از عوامل ابتلا به تب مالت هستند.
راه های درمان و پیشگیری از ابتلا به تب مالت

نشانه ها و علائم ابتلا به تب مالت

تب جزء مهم ترین علایم تب مالت می باشد که معمولا به هنگام شب هم تشدید شده و شخص به تعریق دچار می شود. عرق کردن در خواب و تب از نشانه های اولیه ابتلا به این بیماری هستند. به تدریج درد مفاصل و استخوان ها مخصوصا درد در ناحیه لگن شروع می شود. درد رفته رفته آنقدر شدید می شود که شخص دیگر نمی تواند راه برود. گاهی اوقات بیماری تب مالت بدون تب و با بی اشتهایی، درد مفاصل و عضلات، سردرد، خستگی و ضعف همراه است. درد در این مواقع بسیار شدید و شبیه به درد سیاتیک می باشد.

روش های درمان تب مالت

عوارض بیماری تب مالت

ایجاد ضایعات مغزی و مننژیت از عوارض این بیماری است که ارگان های بدن مثل دستگاه تنفسی، سیستم قلبی و… را تحت تاثیر قرار می دهد. حتی ممکن است عروق و قلب را درگیر عفونت کند که این امر به مرگ منجر می شود. بعضی از افراد نیز به بیماری های روحی مثل افسردگی دچار می شوند. ایجاد آبسه در ستون فقرات و استخوان ها، عفونت مفاصل، عفونت کردن بیضه ها، ملتهب شدن کبد و طحال نیز از دیگر عوارض تب مالت می باشند و این مورد باعث بروز مشکلات حرکتی شدید برای شخص می شود. بدین ترتیب بهتر است که هرچه سریعتر برای درمان تب مالت اقدام کرد.

روش های پیشگیری از تب مالت

  • بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری تب مالت، مصرف محصولات لبنی پاستوریزه می باشد.

عوارض بیماری تب مالت و راه درمان آن

  • شیر محلی را ابتدا جوشانده و بعد میل کنید تا تمامی میکروب های آن از بین بروند.
  • از لبنیاتی که سالم بودن آن ها برایتان محرز نشده، استفاده نکنید.
  • پنیر تازه را برای مدت 90 روز در مقداری آب نمک قرار داده و بعد مصرف نمایید.
  • فریز کردن و منجمد کردن باکتری تب مالت را از بین نمی برد.
  • برای پیشگیری از مبتلا شدن دام ها به این بیماری، آن ها را واکسیناسیون کنید.
  • افرادی که در صنعت دام مشغول به کار هستند بایستی هر دوسال واکسیناسیون شوند.
  • افرادی که با دام در تماس هستند (حتی افرادی که در قصابی و یا کشتارگاه کار می کنند)، بایستی از دستکش، عینک و ماسک استفاده کنند تا باکتری این بیماری به دستگاه تنفسی و یا چشم آن ها منتقل نشود.
  • برای جلوگیری از گسترش بیماری تب مالت، بایستی دام های آلوده هم واکسیناسیون شوند که این امر در درمان تب مالت دام های آلوده نیز موثر است.

روش های درمان تب مالت

مصرف داروهای گیاهی نیز برای درمان تب مالت بسیار مفید می باشند. درمان و رفع این بیماری از خواص کاکوتی می باشد.



درمان و علایم تب مالت

همچنین انواع داروهای آنتی بیوتیک مثل قرص کوتریموکسازول، کپسول ریفامپین، کپسول داکسی سایکلین، آمپول استرپتومایسین و جنتامایسین و… برای درمان تب مالت موثر واقع می شوند. طبق نظر پزشک، دو نوع آنتی بیوتیک تجویز و برای 6 هفته و یا بیشتر مصرف گردد، منجر به بهبودی شخص می شود.

اغلب برای دو هفته اول به طور همزمان کپسول داکسی سایکلین مصرف و امپول جنتامایسین نیز تزریق می شود و برای 4 هفته بعدی نیز فقط از کپسول داکسی سایکلین استفاده می شود. بایستی تا وقتی که بیماری بهبود نیافته بایستی از دارو استفاده کرد بدین ترتیب از عود کردن مجدد تب مالت هم پیشگیری می شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان