ماهان شبکه ایرانیان

در مورد لـیـپـوساکشن چه میدانید؟

برداشتن چربی‌های مقاوم به رژیم و ورزش در بدن با استفاده از لوله‌های ظریف و عمل مکیدن توسط دستگاه، لیپوساکشن نامیده می‌شود.

در مورد لـیـپـوساکشن چه میدانید؟

دکتر محمد هادی زاده؛ متخصص جراحی پلاستیک

اگر شما هم جزء کسانی هستید که شکم بزرگی دارند و از اندام نامناسب خود ناراضی هستند و به هر علتی فرصت ورزش کردن را هم ندارند و از رژیم گرفتن هم بیزارند، یا اگر ورزش می‌کنید و رژیم غذایی‌تان را هم رعایت می‌کنید، اما چربی‌های بدن، به خصوص شکم همچنان مانع از انتخاب لباس مورد علاقه‌تان می‌شود، باید بدانید روشی به نام لیپوساکشن، وجود دارد که با آن می‌توانید از شر این چربی‌های زائد نجات پیدا کنید. از زبان دکتر محمد هادیزاده، متخصص جراحی پلاستیک بیشتر با این روش لاغری آشنا شوید.

تعریف لیپوساکشن

برداشتن چربی‌های مقاوم به رژیم و ورزش در بدن با استفاده از لوله‌های ظریف و عمل مکیدن توسط دستگاه، لیپوساکشن نامیده می‌شود. معمولا قسمت‌هایی را که با این روش می‌توان چربی‌های آنها را خارج کرد، عبارتند از: چانه، گونه‌ها، گردن، بازوها، بالای سینه‌ها، شکم، باسن، ران‌ها، زانوها، ساق پا و قوزک (مچ پا).

روش عمل

جراح، برش‌های کوچکی در نواحی نزدیک چربی ایجاد می‌کند و لوله‌ای دراز و توخالی (به نام کانولا) که بافت چربی را به خارج می‌کشد، در آن قرار می‌دهد و به این ترتیب، چربی‌های اضافه با مکش دستگاه از بدن خارج می‌شود. نوع بیهوشی، بسته به شرایط بیمار گاهی عمومی، گاهی موضعی و گاه بی‌حسی اپیدورال است. عمل ممکن است به صورت سرپایی یا بستری موقت انجام گیرد.

مدت زمان عمل

مدت این عمل معمولا یک تا دو ساعت است؛ اما در مواردی که چربی‌ها زیاد باشد، ممکن است حتی بیشتر از دو ساعت هم به طول بینجامد.

پیامدهای بعد از لیپوساکشن

بدیهی است هر عمل جراحی پیامدهای خاص خود را دارد. در این روش، معمولا درد، تورم، کبودی و سفتی به همراه ترشح مایع تا چند روز بعد از عمل از محلی که سوراخ شده و از آن لوله‌های دستگاه ساکشن عبور کرده است، بیمار را آزرده می‌کند؛ اما به تدریج این علائم نیز برطرف و بیمار کم‌کم بهبود می‌یابد.

بازگشت به زندگی عادی

بیمار معمولا پس از یک تا دو هفته می‌تواند به فعالیت‌های روزمره خود بازگردد. البته نباید فعالیت‌های سنگین انجام دهد. بلندکردن اجسام سنگین و ایستادن‌های طولانی و... نباید قبل از چهار هفته انجام شود. به توصیه پزشک ممکن است حتی تا شش ماه انجام برخی کارهای سنگین به تاخیر بیفتد. کبودی و ورم ممکن است شش ماه یا بیشتر طول بکشد. صاف شدن جای زخم معمولا دو سال زمان می‌برد؛ اما صاف و کمرنگ شدن محل جراحی معمولا شش ماه طول می‌کشد.

عوارض احتمالی

برخی اعمال جراحی برای برداشتن شکم، مثل لیپوساکشن، ندرتا ممکن است با عدم تقارن، ناهمواری و چین‌خوردگی پوست و عوارض دیگری نظیر تغییرات رنگ، آسیب پوست، عفونت و تجمع مایع همراه باشد. در این صورت حتما با پزشک خود مشورت کنید.

آیا چربی‌ها دوباره برمی‌گردند؟

اگر رژیم غذایی و ورزش را به طور مداوم جزء برنامه زندگی خود قرار دهید، معمولا چربی‌ها مجددا برنمی‌گردند؛ اما عدم رعایت رژیم غذایی و بی‌تحرکی سبب می‌شود شما دوباره به شکل اولیه خود بازگردید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی