ماهان شبکه ایرانیان

محققان آمریکایی انجام دادند؛

پرورش بافت مغزی انسان در موش

دانشمندان تصمیم دارند بافت مغز انسان را در موش‌ها پرورش دهند که گام بزرگی در راستای استفاده از ارگانوئیدها در احیاکننده‌های پزشکی است.

پرورش بافت مغزی انسان در موش

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، استفاده از ارگانوئیدهای(organoids) مغز که از سلول‌های بنیادی ساخته شده‌اند، یک روش امیدوار کننده برای مطالعه مغز هستند، اما طولانی‌ترین مدتی که آنها در آزمایشگاه زنده مانده‌اند، فقط 5 هفته است.

اکنون محققان موسسه مطالعات بیولوژیکی "سالک"(Salk) در آمریکا به تازگی یک ارگانوئید مغزی به اندازه یک لوبیا را در یک موش کاشتند و آن را با یک پنجره شفاف پوشاندند.

این بافت توانست خون مورد نیاز خود را از موش دریافت کند و تا 233 روز زنده بماند و خواص و رشد مشابهی که در یک نوزاد می‌توانست داشته باشد، داشت.

این یک پیشرفت بزرگ برای ارگانوئیدها است و می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا بیماری‌های روحی و آسیب‌های مغزی را مطالعه و درمان کنند.

گروه محققان دریافت که می‌تواند تنها با تامین خون مورد نیاز، سلول‌ها را برای یک دوره طولانی‌تر زنده نگه دارد. بنابراین مقدار کمی از بافت مغز موش را برداشتند و ارگانوئیدها را به قسمتی غنی از رگ‌های خونی مغز موش پیوند زدند.

برای اولین بار، عروق خونی از میان ارگانوئید عبور کرد و ارگانوئید عصب‌های جدید و سلول‌های پشتیبانی از عصب موسوم به "آستروسیت"(astrocytes) یا اختریاخته ایجاد کرد.

اختریاخته، یاخته‌ای گلیایی (پی‌بانی) و ستاره‌شکل است که تغذیه و حفاظت یاخته‌های عصبی را بر عهده دارد.

به شکل شگفت‌انگیزی، عصب‌های پیوند زده شده، ارتباطات خود را با یکدیگر و ارگان میزبان برقرار کردند و با هم همگام می‌شدند.

"عابد الفتاح منصور"، محقق این مطالعه گفت: این نشان می‌دهد که افزایش تامین منابع خون نه تنها باعث شد که ارگانوئید مدت بیشتری سالم بماند، بلکه آن را برای دستیابی به سطح پیچیدگی عصبی که به ما در درک بهتر بیماری‌های مغز کمک می‌کند، یاری کرد.

بنابراین آیا بافت مغز انسان، موش را هوشمند یا خودآگاه می‌کند؟ متاسفانه یا خوشبختانه (بسته به نحوه نگاه کردن به آن) این چنین نیست. یک روز پس از کاشتن بافت مغز انسان در مغز موش‌ها، اشتباهات کمتری در حل معماها داشتند، اما روز بعد، آنها به شکل همان موش‌های نرمال عمل کردند.

هدف، در هر صورت، باهوش‌تر کردن موش‌ها نبود، بلکه هدف توسعه و پیشرفت تحقیقات در زمینه ارگانوئید بود تا بتوان از آن برای درمان انسان استفاده کرد.

دانشمندان معتقدند که با پرورش موفق آنها در حیوانات آزمایشگاهی، می‌توانند بهتر درک کنند که چگونه مغز انسان هنگام سلامت و بیماری رشد و عمل می‌کند.

یکی دیگر از محققان پروژه گفت: این کار ما را یک قدم به یک نمایش واقعی‌تر و کارکردی از مغز انسان نزدیک می‌کند و می‌تواند به ما در طراحی درمان‌های بهتر برای بیماری‌های عصبی و روانپزشکی کمک کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی