به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، به نقل از روزنامه حمایت، نعمتالله حاجعلی در خصوص راهاندازی کارخانه نساجی خامنه که پس از قریب به یک دهه، مجددا بازسازی و راهاندازی شد، اظهار کرد: شرکت نساجی خامنه (سهامی عام) واقع در شهرستان شبستر از استان آذربایجان شرقی در سال 1368 با بهرهبرداری از فاز نخست آن که سالن ریسندگی بود، با 140 کارگر و 3 هزار و 500 سهامدار آغاز به کار کرد و در سال 80 فاز دوم آن یعنی سالن بافندگی آغاز به کار کرد و تعداد پرسنل به 180 نفر رسید.
وی ادامه داد:، اما در نهایت، عدم اجرای تعهدات دولت در پرداخت ارز متعهدشده به شرکت، ناتمام ماندن پروژه با توجه به ایجاد تمام زیرساختها در کارخانه؛ مشکلات قاچاق کالا؛ در اختیار نداشتن سرمایه در گردش؛ اعترضات کارگری و معضلات مدیریتی، منجر به ورشکستگی این کارخانه در سال 89 شد.
به گفته مدیرکل تصفیه امور ورشکستگی قوه قضاییه، از سال 89 و ورود پرونده شرکت به اداره تصفیه امور ورشکستگی و با طی مراحل قانونی و شناسایی اموال و بستانکاران پس از دریافت نظر کارشناسان دادگستری و با وجود 4 نوبت برگزاری مزایده، توفیقی جهت فروش کارخانه به دست نیامد.
وی افزود: در تمام این سالها فشارهای بستانکاران خصوصا کارگران بازنشسته این شرکت ورشکسته که مطالباتی از آن داشتند، موجب نگرانی مسئولان شده بود، اما به دلیل عدم فروش کارخانه، راهحلی برای رفع این موضوع وجود نداشت.
حاجعلی با بیان اینکه وضعیت کارخانه با توجه به حدود 8 سال تعطیلی بسیار وخیم گزارش میشد، عنوان کرد: فرسودگی ابنیه، تاسیسات و ماشینآلات و تجمع دیون موجب به خطر افتادن همه سرمایههای این شرکت که شامل 60 هزار هکتار زمین، 32 هزار متر سالن و ابنیه و 12 میلیون دلار ماشینآلات بوده، شده بود.
وی اضافه کرد: طی بازدیدهای مکرر کارشناسان و مدیران اداره تصفیه امور ورشکستگی، این مهم جدیتر به نظر میآمد و حتی به دلیل قطع برق مجموعه و تاریکی سالنها، امکان بازدید مناسب از این کارخانه هم وجود نداشت.
در سال 1396 و با توجه به منویات چندین ساله رهبر معظم انقلاب در خصوص ایجاد اشتغال، تولید و حمایت از کالای ایرانی جهت رعایت مصلحت بستانکاران؛ ایجاد اشتغال در منطقه و جلوگیری از فرسودگی بیشتر اموال، بدون دریافت هیچگونه کمکی از دولت و سایر نهادها، از طریق عقد قرارداد اجاره با شرکت توسعه صنعت نساجی آذران و با تعهد بازسازی و نوسازی کارخانه و تاسیسات ابنیه و ایجاد اشتغال و نیز امکان بازپرداخت دیون از محل درآمد یا فروش کارخانه و با توجه به نوسازی و راهاندازی این مجموعه بزرگ و ارزشمند و بازگشت به چرخه تولید، امکان اشتغال 140 نفر در منطقه محروم خامنه بهوجود آمد.
مدیرکل تصفیه امور ورشکستگی قوه قضاییه در ادامه گفت: با توجهات حضرت حق و تلاش جمعی از مسئولان کشوری و استانی طی مراسمی ضمن بازسازی و نوسازی، این کارخانه مجددا افتتاح شد.
وی بیان کرد: از جمله نکات قابل توجه این است که اولا بازسازی و احیای مجدد این کارخانه صرفا با همت و تلاش سهامداران عمده بوده و از هیچ اداره، نهاد یا تشکلی، کمکی دریافت نشده است؛ ثانیا برای قریب به 140 نفر کار جدید و اشتغال ایجاد شده و ثالثا با توجه به بازسازی دستگاهها، محصولات این کارخانه از کیفیت و مرغوبیت خاصی برخوردار است.
حاجعلی اظهار امیدواری کرد که بتوانیم احیای این کارخانه را الگویی برای بازسازی و احیای دیگر کارخانجات ورشکسته قرار داده و در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب، به نام حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده است و در راستای سیاستهای کلی نظام و اقتصاد مقاومتی و تولید و نیز اشتغال، ذرهای از دین خود به نظام مقدس جمهوری اسلامی را ادا کنیم.
در این زمینه: حل مشکلات شرکت توسعه نساجی آذران در جلسه ستاد استانی اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی/ برای حدود 200 نفر زمینه اشتغال فراهم شد