ماهان شبکه ایرانیان

اردوغان جبهه ضدتحریم‌های آمریکا علیه ایران را رهبری می‌کند

یک رسانه عرب زبان با اشاره به افزایش تحرکات آمریکا برای اعمال تحریم‌های شدیدتر ضد ایران به مخالفت کشور‌های دیگر به ویژه ترکیه با باج خواهی‌های آمریکا و عدم کرنش در برابر آن پرداخته است.

خبرگزاری مهر: رای الیوم در مطلبی با اشاره به تحرکات آمریکا ضد ایران آورده است: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا چهارم نوامبر آینده را موعد شروع تحریم‌های اقتصادی شدید ضد ایران اعلام کرده است که بارزترین آن تحریم‌های نفتی است، اما تنها تعداد اندکی از کشور‌های اروپایی و آسیایی به آن پایبند بوده اند و بیشتر کشور‌ها که در راس آن‌ها چین، هند و روسیه قرار دارد، با آن مخالفت کرده اند.

این رسانه می‌نویسد: مقامات ترکیه اولین در شوریدن علیه این تحریم‌ها بودند و آن زمانی بود که ابراهیم کالن سخنگوی رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد که زیر بار تهدیدات آمریکا نمی‌رود و به تحریم‌های آمریکا در ممنوعیت وارد کردن نفت از ایران پایبند نخواهد بود و مطابق منافع اقتصادی خود حرکت خواهد کرد. کالن ایران را کشور همسایه و شریک اقتصادی مهم توصیف کرد.

رای الیوم بیان کرد: بعید نیست که کشور‌های آسیایی و اروپایی ترکیه را الگوی خود قرار دارند و اقدامی مشابه ترکیه انجام دهند و به وارد کردن نفت از ایران ادامه دهند از جمله چین که رتبه نخست را با وارد کردن 600 هزار بشکه در روز دارد و پس از آن هند با 450 هزار بشکه در روز و کره جنوبی با 250 هزار بشکه در روز و سپس ترکیه که در رتبه چهارم با 200 هزار بشکه در روز قرار دارد. چهار کشور اروپایی که از ایران نفت می‌خرند عبارتند از: ایتالیا با 180 هزار بشکه در روز، فرانسه با 110 هزار بشکه در روز، یونان با 100 هزار بشکه در روز و اسپانیا با 70 هزار بشکه در روز.

این رسانه می‌نویسد: چین از این تهدیدات آمریکا ابراز نگرانی کرده است و مشخص نیست که آیا به موضع مخالف همانند ترکیه تبدیل خواهد شد یا به تهدیدات آمریکا در راستای حفظ روابط تجاری گسترده با آمریکا ادامه خواهد داد؟ هنوز زود است که در این باره جوابی داد. از سوی دیگر آمریکا از برگه متحدان عرب خود به ویژه عربستان برای جبران نقص واردات نفتی این کشور‌ها از ایران بهره می‌برد و خالد الفالح وزیر انرژی سعودی از آمادگی کشورش در این زمینه به ویژه با توجه به قدرت صادرات نفتی خود خبر داده است؛ مشابه آنچه درباره سهم عراق هنگام محاصره آمریکا ضد بغداد پس از جنگ کویت انجام داد.

رای الیوم در ادامه بیان کرد: روابط ترکیه-آمریکا حتما به سوی تنش بیشتر می‌رود نه فقط به سبب مخالفت رجب طیب اردوغان و دولت وی با تهدیدات آمریکا درباره سامانه اس 400 یا واردات نفت ایران بلکه به سبب حمایت آمریکا از نیرو‌های حمایت مردمی کُرد، حزب اتحاد دموکراتیک شاخه سیاسی کرد‌ها سوریه و نیز حضور فتح الله گولن در آمریکا و عدم تحویل آن به ترکیه.

این رسانه نوشت: ترکیه تکیه‌ای بر روابط خود با آمریکا و ناتو نکرده و به سوی شمال یعنی در روسیه، شرق به سوی عراق، ایران، چین و هند گرایش پیدا کرده است. ایران شریک تجاری مهم برای ترکیه است و حجم مبادلات تجاری میان دو کشور حدود 11 میلیارد دلار در سال است و توافق شده که به 35 میلیارد دلار در چهار سال آینده برسد و منظور دکتر کالن درباره اینکه ایران شریک تجاری مهم برای ترکیه است، همین است.

رای الیوم نوشت: کشور‌های اروپایی به ویژه فرانسه، ایتالیا و آلمان متعهد به ادامه پایبندی به برجام با وجود خروج آمریکا از آن و وارد کردن نفت از آن شده اند و اینکه یورو به عنوان دلار جایگزین شود تا بهای این واردات پرداخت شود، اما شرکت‌های اروپایی بزرگ مانند توتال فرانسه، پژو از بیم تحریم‌های آمریکا از بازار‌های ایران شروع به خارج شدن کرده اند. ترامپ در بی ثبات کردن دنیا مهارت دارد و تحریم‌های آن گواه دیگری برای اثبات این واقعیت است، اما همسویی با باج خواهی معنی ندارد و چه بسا نتایج عکس بدهد و ترکیه به رهبری اردوغان رهبری این شوریدن علیه آمریکا را به عهده خواهد داشت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان