به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، «حسن فرهاد غیبی»، متخصص تغذیه با تأکید بر اینکه هنگام خرید، باید به سلامت گوشت توجه کنیم، گفت: انواع گوشتها اعم از گوشت گاو، گوساله، مرغ و ماهی هنگام خرید باید تازه و سالم باشند، یکی از علائم سلامت گوشت، رنگ صورتی خوش رنگ، فلس محکم و چشم شفاف در ماهی است.
وی خاطرنشان کرد: قوام گوشتی که کهنه است، کم و بافت آن لیز و لزج است، بنابراین باید در خرید انواع گوشتها توجه شود تا گوشت عاری از این علائم باشد.
وی با اشاره به شرایط درست فریز کردن گوشتها گفت: پس از خرید گوشت و تمیز کردن آن، گوشت را شسته و در نایلونهای ضخیم مناسب برای فریز کردن، بستهبندی میکنیم، اندازهی گوشت یکی از معیارهایی است که باید در هنگام بستهبندی به آن دقت شود، به طوری که گوشت باید به اندازه مصرف یک وعده بستهبندی شود و بازگرداندن گوشت منجمدی که یخزدایی شده، درست نیست.
این متخصص تغذیه ادامه داد: گوشت خام را نباید مجدداً فریز کرد، چون بافت گوشت آسیب دیده و کیفیت و املاح آن کاهش مییابد، بنابراین، اندازه و سلامت گوشت از جمله مواردی هستند که در فریز کردن انواع گوشتها باید مورد توجه قرار گیرد.
گوشتهای فریز شده باید حداقل چربی ممکن را داشته باشد
وی در ادامه با بیان اینکه گوشتهای فریز شده باید حداقل چربی ممکن را داشته باشد، گفت: داشتن چربی کم سبب افزایش مدت ماندگاری گوشت شده و بهتر است چربی گوشتها را حذف کنیم، بهترین دما برای فریز کردن گوشت، دمای کمتر از منفی 17 است، برخی فریزرهایی که قابلیت منجمد کردن در دمای منفی 30 الی 40 درجه در کمترین ساعات را دارند، بهترین وسیله برای فریز کردن گوشت هستند، هر چه زمان منجمد کردن سریع و در دمای کمتری اتفاق بیفتد و کریستالهای یخ بیشتر باشد، کیفیت گوشت بیشتر حفظ شده و هنگام یخزدایی، بافت گوشت کمتر آسیب خواهد دید.
قرار دادن گوشت در دمای محیط و بیرون از یخچال سبب آلودگی گوشت میشود
وی با اشاره به شرایط نادرست فریز کردن گوشت افزود: قرار دادن گوشت در دمای محیط و بیرون از یخچال، نادرست بوده و سبب آلودگی گوشت میشود، بهترین شرایط برای یخ زدایی گوشت، قرار دادن گوشت 24 ساعت قبل در یخچال و صبر کردن تا ذوب شدن یخ در یخچال است، در صورت نبود وقت کافی برای این کار، میتوان گوشت را زیر آب سرد گرفت تا یخ آن آب شود، قرار دادن گوشت منجمد در مایکروویو نیز از دیگر راهها است که باید توجه کرد که گوشت نپزد.
غیبی با تأکید بر اینکه فریز کردن ممکن است از رشد و تکثیر باکتری و آلودگیها جلوگیری کند، گفت: فریز کردن هرگز باکتریها و آلودگیها را از بین نمیبرد.
وی در ادامه با اشاره به مدت زمان مناسب برای نگهداری انواع گوشتها در فریزر گفت: هوای بستهی حاوی گوشت باید کاملاً تخلیه شود، گوشت بوقلمون و مرغ 9 الی 12 ماه و گوشت مرغ پخته شده چهار الی شش ماه، گوشت انواع پرندگان دیگر تا شش ماه در فریزر قابل نگهداری است.
وی خاطرنشان کرد: گوشت چرخ کرده نسبت به سایر انواع گوشتها به مدت کمتری قابل نگهداری است، گوشت چرخ کرده خام به مدت دو الی سه ماه، و گوشت ماهی در صورت خامی، چهار الی شش ماه و در صورت پخته بودن، دو ماه قابل نگهداری است.