مجله دیجی کالا - یوسف اسفندیاری: یکی از مهمترین قابلیتهای اندروید، انطعافپذیری بالای آن است که این موضوع به توسعهدهندگان اجازه میدهد انواع و اقسام اپلیکیشنها و سرویسها را برای این سیستمعامل توسعه دهند.
به لطف این ویژگی، بسیاری از شرکتهای سازنده، رابط کاربری اختصاصی خود را بر اندروید خالص قرار میدهند و با این کار جلوه و ویژگیهای خاصی به گوشیهای خود میبخشند. به دلیل اینکه این رابطهای کاربری مورد پسند تمام کاربران نیست، افراد میتوانند از انواع و اقسام لانچر اندروید بهره ببرند و ظاهر و عملکرد سیستمعامل گوشی خود را بهراحتی تغییر دهند. هرکدام از این لانچرها تنها ظاهر را تغییر نمیدهند، بلکه هر یک از آنها ویژگیهای جذابی را برای کاربر به ارمغان میآورند. در ادامه شما را با 5 لانچر اندروید سبک و سریع که جزو بهترین گزینهها محسوب میشوند آشنا میکنیم.
Nova Launcher
Nova Launcher یکی از مشهورترین لانچرهای اندروید محسوب میشود. این اپلیکیشن سابقه نسبتا زیادی دارد ولی برخلاف بسیاری از دیگر لانچرها که به مرور زمان از کیفیت آنها کاسته میشود، توسعهدهندگان موفق شدهاند این اپلیکیشن را همچنان بهروز نگه دارند. در این اپلیکیشن همواره مشخصههای جدیدی تعبیه میشود و همین یکی از عوامل جذابیت این لانچر اندروید به حساب میآید.
اگر بخواهیم بهطور خلاصه و مفید مزایای این اپلیکیشن را بگوییم، میتوانیم این جواب را اینگونه بیان کنیم: شخصیسازی گسترده، سرعت بالا و تجربه کاربری عالی. در ابتدا ظاهر این لانچر چندان پر زرق و برق نیست اما با کمی وقت گذاشتن، میتوان ظاهر آن را بهکل تغییر داد. به همین خاطر بسیاری از اسکرینشاتهای جذاب از گوشیهای اندرویدی، مبتنی بر این لانچر هستند. در عین حال، این اپلیکیشن تقریبا با هرنوع سختافزاری سازگار است و حتی در گوشیهای نسبتا قدیمی هم میتواند سرعت بالا و تجربهی کاربری خیلی خوبی را ارائه کند.
Lawnchair
یکی از جدیدترین و خاصترین لانچرهای اندروید، اپلیکیشن Lawnchair است که در واقع رابط کاربری لانچر پیکسل در اولین نسل این گوشیها را شبیهسازی کرده است. برخلاف لانچر پیشفرض پیکسل، این اپلیکیشن امکانات شخصیسازی زیادی را در اختیار کاربر قرار میدهد و این افراد میتوانند بسیاری از ویژگیها را مطابق سلیقهی خود تغییر دهند.
از بین این امکانات میتوانیم به تغییر شکل و شمایل آیکنها، تغییر اندازه و تعداد ستونها وردیفهای آیکنها در هوم اسکرین، تعریف فرمانهای حرکتی و بسیاری از دیگر موارد اشاره کنیم. تمام این امکانات در کنار سرعت بالا و عملکرد خوب، این اپلیکیشن را در بین بهترین لانچرهای اندروید قرار داده است.
Lean Launcher
همانند Lawnchair، اپلیکیشن Lean Launcher هم یک لانچر متنباز محسوب میشود که بر اساس رابط کاربری پیکسل توسعه یافته است. Lean Launcher از قابلیتهای شخصیسازی زیادی بهره میبرد اما همهی این قابلیتها در راستای ویژگیهای کلی لانچر پیکسل هستند. این لانچر از ویجت At A Glance و گوگل فید پشتیبانی میکند و در زمینهی طراحی هم مشابه لانچر پیکسل موجود در نسل دوم این گوشیها است. در ضمن از سرعت بالایی هم بهره میبرد و بسیار هم سبک است.
این لانچر از مخفی کردن آیکن اپلیکیشنها، تغییر آنها و حتی تعریف انواع و اقسام فرمانهای حرکتی پشتیبانی میکند. برای بسیاری از این شخصیسازیها، به ناچار باید یک اپلیکیشن جداگانه را هم نصب کنید، اما فرایند نصب و بهرهگیری از آن بسیار ساده و آسان است.
Microsoft Launcher
لانچر مایکروسافت آهسته و پیوسته به یکی از بهترین لانچرهای اندروید بدل شده است. تا حد زیادی میتوان این لانچر را شخصیسازی کرد و بهدلیل بهرهگیری از انواع و اقسام قابلیتهای مختلف، آشنایی با تمام این ویژگیها فرایندی زمانبر به حساب میآید. مهمترین مشخصهی این اپلیکیشن، یکپارچگی آن با دستیار دیجیتالی کورتانا است که اجازه میدهد همانند گوگل اسیستنت، با یک ضربه بر دکمهی مختص به آن میتوانید این دستیار دیجیتالی را فعال کنید.
اگر در سیستم دسکتاپ و این لانچر از اکانت مایکروسافت مشابهی استفاده کنید، بهراحتی میتوانید از ارتباط بین این دو محیط بهره ببرید.
Action Launcher
این اپلیکیشن تمام ویژگیهای جذاب اندروید P را برای تقریبا تمام گوشیهای اندرویدی به ارمغان میآورد. در عین حال، از امکانات لانچر پیکسل هم بهره میبرد. البته باید بگوییم که برای استفاده از برخی این ویژگیهای جذاب باید مبلغی را بپردازید که البته با یکبار پرداخت، تمام این امکانات قابل استفاده میشوند. علاوه بر این امکانات، اکشن لانچر سرعت خیلی خوبی دارد اما اگر بخواهیم منصفانه نظر بدهیم، سرعت آن کمی پایینتر از دیگر لانچرهای معرفی شده در این فهرست است.
یکی از مهمترین ویژگیهای این لانچر Quicktheme نام دارد که میتواند شکل و شمایل رابط کاربری را با توجه به تصویر پسزمینه، تغییر دهد. یکی دیگر از قابلیتهای جذاب این لانچر محبوب، Shutters است که به کاربر اجازه میدهد از طریق اجرای فرمان حرکتی بر آیکن اپلیکیشن، ویجت مربوط به آن را ایجاد کند. در نهایت باید به قابلیت Covers هم اشاره کنیم که امکانات بیشتری را برای پوشههای معمولی به ارمغان میآورد.