خبرگزاری تسنیم: به نقل از نشنال اینترست، ماه گذشته آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا اعلام کرد که مرحله دوم برنامه موسوم به "ترن" را آغاز کرده است، یک برنامه مشترک بین مرکز تحقیقات نیروی دریایی آمریکا و آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی، با هدف ایجاد سامانهای که همه کشتیهای کوچک را قادر میکند تا عملیاتهای شناسایی، اطلاعاتی، و پهپادهای جنگی را انجام دهند.
آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا با انتشار بیانیهای درباره مرحله دوم این پروژه اعلام کرد: هدف از برنامه "ترن" این است که به کشتیهای کوچک توانایی تبدیل شدن به سایتهای بازیابی توان و قدرت برای پهپادهای میانبرد و دوربرد را بدهد. این سامانهها میتواند خدمات مهمی را به برنامههای شناسایی و اطلاعاتی دوربرد و سایر قابلیتها و تواناییها در مسافتهای طولانی بسیار بهتر از تأسیسات و سامانههای فعلی ارائه کند.
این تحلیل افزود: برنامه "ترن" نهتنها قابلیتهای جنگی و هجومی نیروی دریایی آمریکا را تقویت خواهد کرد، بلکه موجب کاهش زیاد هزینهها خواهد شد. ظرفیت مربوط به پرواز هواپیماها از روی کشتیهای کوچک موجب کاهش نیاز به پایگاههای هوایی زمینی خواهد شد که نیازمند منابع و زیرساختهای چشمگیری است. پایگاههای هوایی و زمینی همچنین در برابر حملات موشکی دشمن آسیبپذیر است. این برنامه همچنین موجب کاهش وابستگی نیروی دریایی آمریکا به ناوهای هواپیمابر خواهد شد. این مسئله بسیار مهم است چرا که بسیاری نگران آن هستند که ناوهای هواپیمابر در معرض حملات موشکی دقیق دشمنان آمریکا از جمله چین و ایران قرار بگیرد.
موشکهای دیاف 21 دی چین قادر است یک کلاهک بزرگ را حمل کند که برای خسارت وارد کردن به کشتیهای بزرگ آمریکایی کافی است. موشکهای چین قادر است تا فاصله 1500 کیلومتری، ناوهای هواپیمابر آمریکایی را هدف قرار دهد. با توجه به هزینههای سنگین برای استفاده از ناوهای هواپیمابر و تعداد نیروهای زیادی که برای عملیاتی کردن آنها نیاز است، بهنظر میرسد برنامه "ترن" کمک فوقالعادهای به نیروی دریایی آمریکا خواهد کرد