ماهان شبکه ایرانیان

محققان آثاری از قاره‌‌ های گم شده زیر قطب جنوب پیدا کردند

به گزارش نشریه‌ی دیلی میل، آژانس فضایی اروپا با تصاویر ماهواره‌ای فوق پیشرفته‌ی خود موفق شده آثاری از قاره‌‌ های گم شده پیدا کند که میلیون سال زیر قطب جنوب مخفی شده بودند. این تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که  زمین‌های باستانی به وسعت ۱.۶ کیلومتر زیر قاره‌ی یخی به زمین‌های باستانی قاره‌ی آسیا شباهت دارد و احتمالاً از آن قاره جدا شده است.

محققان آثاری از قاره‌‌ های گم شده زیر قطب جنوب پیدا کردند

به گزارش نشریه‌ی دیلی میل، آژانس فضایی اروپا با تصاویر ماهواره‌ای فوق پیشرفته‌ی خود موفق شده آثاری از قاره‌‌ های گم شده پیدا کند که میلیون سال زیر قطب جنوب مخفی شده بودند. این تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که  زمین‌های باستانی به وسعت 1.6 کیلومتر زیر قاره‌ی یخی به زمین‌های باستانی قاره‌ی آسیا شباهت دارد و احتمالاً از آن قاره جدا شده است.

همانطور که می دانید سال 2009 میلادی آژانس فضایی اروپا، جستجوگر GOCE ( برگرفته از سر واژه های عبارت Gravity field and Ocean Circulation Explorer به معنی کاوشگر گردش اقیانوس و میدان گرانش) را به فضا پرتاب کرد. این کاوشگر پس از 4 سال گردش به علت تمام کردن سوخت دوباره به بازگشت و اکنون دانشمندان با بررسی تصاویر گرفته شده توسط آن موفق شدند حقایق جالبی را کشف کنند.

کلیک کنید

محققان پس از گشت پنج سال، هنوز در حال بررسی اطلاعات کوجود از کشش گرانش زمین هستند که توسط GOCE کسب شده و پیدا شدن این قاره‌های گم شده زیر قطب جنوب نیز از همین دیتا بدست آمده است.

این تیم تحقیقاتی موفق شده‌اند با بررسی اطلاعات موجود، از تغییرشکل پوستهٔ زمین بر اثر تنش‌ها و کرنش‌های وارده در طول 200 میلیون سال قبل اطلاع حاصل کنند. بر اساس این اطلاعات اکنون محققان بینش تازه‌ای درباره‌ی منشا پیدایش قطب جنوب پیدا کرده‌اند.

Fausto Ferraccioli سرپرست این پروژه تحقیقاتی درباره کشفیات بدست آمده می‌گوید:

«در قسمت شرقی قطب جنوب موزاییک هیجان انگیزی از ویژگی های زمین شناسی مشاهده می کنیم که نشان می‌دهد پوسته‌ی زیرین قطب جنوب با پوسته‌ی دیگر قاره‌ها، طی 160 میلیون سال گذشته شباهت‌ها و تفاوت‌های بنیادی خاصی پیدا کرده است.»

لیتوسفر یا سنگ کره که خارجی‌ترین لایه‌ی کره زمین به شمار می‌رود از پوسته و مواب مذاب زیر آن تشکیل می‌شود. این سطح زیری شامل رشته کوه‌ها و مناطق کوهستانی نیز می‌شوند که کرایتون نام دارند.

کرایتون در واقع بازماندگان قاره‌های کهن محسوب می‌شوند که اکنون به پایداری رسیده‌اند و دگرشکلی اندکی را تجربه کرده‌اند. با اینکه قاره‌ها 130 میلیون سال پیش از هم جدا شده اند اما دیتای جدید نشان می‌دهد استرالیا و قطب جنوب تقریباً تا 50 سال پیش به هم وصل بوده‌اند. بر اساس دیتای جدید قسمت شرقی استرالیا، شباهت زیادی به استرالیا و هند داشته و 1.6 کیلوکتر زمین باستانی یا کرایتون، لیتوسفر قطب جنوب را تشکیل می‌دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان