به گزارش "ورزشسه"، این روزها مشکلات داوری در فوتبال ایران باعث شده که مسئولان فدراسیون به دنبال آوردن سیستم کمک داور ویدئویی (VAR) و استفاده از آن در لیگ هجدهم باشند. اتفاقی که خرج بسیار زیادی بر دست فوتبال ایران خواهد گذاشت اما اشتباهات داوری را به حداقل میرساند.
حال علی خسروی طی تماسی که با سایت "ورزش سه" برقرار کرد پیشنهاد بسیار جالبی در راستای اجرای طرح کمک داور ویدئویی داشت. داور بین المللی سابق کشورمان گفت: اجرای سیستم کمک داور ویدئویی توسط فیفا به رسمیت شناخته شده و ما چه بخواهیم و چه نخواهیم باید آن را تایید کنیم. در چند روز اخیر بحثی مطرح شده است مبنی بر اینکه مسئولان فدراسیون فوتبال به دنبال مجهز کردن استادیومهای فوتبال به این سیستم هستند. لازم است که بگویم بنده اولین فردی هستم که با نامه رسمی فدراسیون فوتبال ایران در سال 1383 و طی بازی ایران و پاناما صحنههای بحث برانگیز از اسکوربورد را سانسور کردم. در آن زمان به دلیل اینکه تمام صحنهها از اسکوربورد پخش میشد، اعتراضات زیادی از سوی تماشاگران به گوش میرسید و من به همین دلیل صحنههای مشکوک و بحث برانگیز را سانسور کردم. حالا اما برای اجرای سیستم کمک داور ویدئویی پیشنهادی به فدراسیون فوتبال و مسئولان کمیته داوران دادم.
وی در ادامه گفت: من قیمتهای بسیار زیادی از 300 هزار دلار تا 3.5 میلیون یورو برای اجرای این سیستم در فوتبال شنیدهام. حالا ما میتوانیم سیستم ویدئو چک را ایرانیزه و با استفاده از نیروی جوانی و تجربه آن را به صورت داخلی اجرا کنیم. ما میتوانیم اولین بازیای که در ورزشگاه آزادی برگزار میشود یک ناظر داوری، یک داور و یک کمک داور را به اتاق فرمان صدا و سیما ببریم. آنها صحنههای داوری را با دقت و قدرت خود زیر نظر بگیرند و ظرف 7 ثانیه صحنه مشکوک را به داور مسابقه اطلاع دهند. فقط کافی است در ورزشگاه 2 یا 3 دوربین اضافه کنیم و احتیاج به خرج گزاف نیست. بنده حاضر هستم با یک نماینده از صدا و سیما جلسهای در کنار مسئولان فدراسیون برگزار کنیم تا با اجرای این سیستم، اشتباهات داوری به حداقل برسد.
خسروی در پایان سخنان خود گفت: در جام جهانی ویدئو چک توسط 8 نفر انجام میشد اما باز هم شاهد برخی از اشتباهات داوری بودیم. به مانند اخراج رونالدو که در بازی برابر ایران انجام نشد. به اعتقادم هر کار جدیدی آسیب دارد اما باید از یک جا شروع شود. حالا با توجه به کمبود نقدینگی در کشور به اعتقادم این پیشنهاد بهترین راه برای پایین آوردن اشتباهات داوری است. ممکن است در ابتدا برخی افراد از این پیشنهاد بخندند اما بعدا به آن ایمان میآورند. بنده سال 1999 برای اولین بار بحث سانسور در اسکوربورد را در جام جهانی جوانان نیجریه دیدم و برای اولین بار آن را در سال 83 اجرا کردم. بنده هیچ هراسی از خنده ندارم و دوست دارم یک طرح به داوری ایران اضافه کنم.