خبرگزاری فارس: غلامرضا کریمی رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور در دومین روز از گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان و مدیران کل آموزش و پرورش استانهای کشور که در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد، اظهار کرد: ضروری است آموزش و پرورش در سطح بینالمللی حضور پررنگتری داشته باشد لذا با ارائه تجربیات و توانمندیهای داخلی در عرصه جهانی میتوانیم حضور خود را پررنگ و تصویر مثبت از ایران را ارتقاء دهیم.
وی افزود: استانها تجارب موفق خود در سطح مدارس را بهصورت گزارش مصور و رعایت شاخصها به مرکز اموربینالملل ارسال کنند تا به زبانهای زنده دنیا ترجمه و برای استفاده سایر کشورها ارائه شود.
کریمی از آموزش 20 نفر نیروی خبره در تعامل بینالمللی خبر داد و خاطرنشان کرد: این نیروها تا 15 سال آینده جایگاه آموزش و پرورش ایران را در تعاملات بینالمللی دوجانبه و چندجانبه تقویت خواهند کرد.
وی از تحصیل بیش از 13 هزار دانشآموز در 110 واحد آموزشی و در 56کشور جهان خبر داد و اذعان کرد: مدارس خارج از کشور با بحران ارزی مواجه شدهاند بهطوریکه با افزایش بهای ارز در سال جاری تنها امکان تأمین نیمی از هزینههای مدارس خارج از کشور وجود دارد.
رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور اضافه کرد: با توجه به افزایش 15درصدی بودجه مدارس خارج از کشور در بودجه سال 98، مشکلات تأمین ارز با بحران جدیتری مواجه خواهد بود.
وی اظهار کرد: از اعزام معلمان به مدارس خارج از کشور بهصورت دریافت ریالی حقوق استقبال میکنیم تا بتوانیم بخشی از کسری بودجه مدارس خارج از کشور را جبران کنیم.
کریمی از فعالیت 18 مدرسه بینالملل دخترانه و پسرانه در کشور خبر داد و افزود: این مدارس علاوه بر پایتخت در شهرهای اصفهان، شیراز، قم و مشهد ایجاد شده و پیگیر راهاندازی در مراکز استانهای متقاضی نیز هستیم؛ چهار مدرسه بینالملل در کشورهای امارات، عراق و انگلیس فعالیت میکنند و بر توسعه این مدارس تأکید داریم.
رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور تصریح کرد: 475هزار دانشآموز اتباع خارجی داریم که 444 هزار نفر از آنها تبعه افغانستان هستند و بقیه از کشورهای عراق سوریه، تاجیکستان، پاکستان، ترکیه، عمان و برخی از کشورهای اروپایی هستند.
وی گفت؛ بر اساس دستور مقام معظم رهبری و سیاستهای کلان آموزشی، ثبتنام تمامی کودکان لازمالتعلیم در مدارس ضروری است و نباید هیچ کودکی از تحصیل بازبماند.