به گزارش ایسنا، این مراسم با سخنرانی رحیم رئیسنیا، صمد رحمانی و یوسف اعظمی ساعت ١٧ روز پنجشنبه در بنیاد پژوهشی شهریار و با حضور اصحاب فرهنگ و ادب برگزار میشود.
این چهل و دومین مراسم تجلیل از مفاخر و شخصیتهای علمی و فرهنگی آذربایجان است که توسط بنیاد پژوهشی شهریار با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و بنیاد ملی تخبگان برگزار میشود.
بر اساس این گزارش، شادروان «میرزاعلیخان لعلی» متخلص به «لعلی تبریزی» در سال ١٢5٢ قمری در شهر ایروان متولد شد. در بیستسالگی همراه پدرش حاجیآقا میرزا به تبریز رهسپار شدند و در تجارتخانه میرزاجلیل مشغول کار شدند. در عینحال با قریحه و استعداد مخصوصی که داشت هرروز چند ساعت به تحصیل علوم مقدماتی میپرداخت. چند سال بدینمنوال گذشت تا پدرش فوت کرد. پس از آن، به سبب علاقه به طلب دانش و معارف و کمالاندوزی، از کار بازاری و تجارت دست کشید و تمام اوقاتش را به فراگرفتن فن پزشکی گذراند و در حوزه درس مرحوم میرزا ابوالحسن حکیمباشی حضور یافت و رنجها برد تا مقدمات طبابت را آموخت. سپس به استانبول مسافرت کرد و در دانشگاه پزشکی آنجا بیشتر از پیش به تحصیل و تکمیل علم طب پرداخت تا به درجه دکتری نائل شد. در بازگشت از ترکیه، در تبریز مطبی در کوی راستهکوچه و محلی که به دبکباشی معروف است، دایر کرد و به طبابت مشغول شد و شهرتی بسزا یافت و طبیب مخصوص مظفرالدین میرزا (ولیعهد وقت) شد.
بیشتر معاصران لعلی، از لطایف طبع و مضامین بکر و سخنان سنجیده و نغز او در طنز و هزل و هجو سخنانی روایت کرده و او را از طنزپردازان خوشنام آذربایجان برشمردهاند. میگویند لعلی در حاضرجوابی و بذلهگویی و طعن، در میان خاص و عام مشهور بود.
دیوان اشعار لعلی به صورت چاپ سنگی چندینبار در تبریز منتشر شد اما پس از مرگ او و به همت محمد دیهیم (مدیر شرکت چاپ کتاب) و حاج حسینآقا نخجوانی، دیوان کامل آثارش (فارسی/ ترکی) به همت انجمن معارف آذربایجان (١٣٢٢ شمسی) بار دیگر منتشر شد.