شناسه : ۱۴۴۴۴۷۱ - یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۲۲
بحران بدهی آمریکا، داد اقتصاددانان را درآورد!
به گزارش سی ان بی سی، مشکلات مالی آمریکا بار دیگر به یکی از داغترین مباحث جامعه این کشور تبدیل شده است.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، این هفته هاوارد شولتس، مدیر عامل اسبق استار باکس در مصاحبه با شبکه سی بی اس از انباشت بدهی در دولت آمریکا انتقاد کرده و از احتمال نامزد شدن برای انتخابات ریاست جمهوری 2020 خبر داده بود.
دفتر بودجه کنگره آمریکا اعلام کرده است کسری بودجه دولت آمریکا میتواند به زودی از یک تریلیون دلار در سال بگذرد.
طبق اعلام دفتر بودجه کنگره آمریکا، مخارج دولتی در حال حاضر 20.3 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را شامل میشود که این رقم تا سال 2029 به 22.7 درصد خواهد رسید. با توجه به کاهش درآمد دولت، این امر به معنی استقراض بیشتر دولت و افزایش بیش از پیش بدهیها خواهد بود.
جیسون فورمن، مشاور اقتصادی کاخ سفید در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما و لاورنس سامرس، وزیر اسبق خزانهداری آمریکا از دولت ترامپ خواستهاند "کاهش سطح بدهیهای دولت آمریکا را جدی بگیرد". جمعی از کارشناسان اقتصادی نیز با نوشتن مقالهای در نشریه "فارین افیرز" گفتهاند "کسری بزرگ دولت ناشی از کاهش درآمدهای آن است".
فورمن در مصاحبهای با سی ان بی سی گفته است "دولت نیازمند سرمایهگذاری زیادی در بخش زیرساختها، آموزش و خدمات عمومی است، چراکه مشکل دولت در افزایش درآمدهاست".
اقتصاددانان زیادی معتقدند که بدهی فزاینده آمریکا یک نگرانی بلندمدت است که میتواند سیاستهای پولی این کشور را تحت تأثیر قرار دهد.
تحلیلگران بانک " مورگان استنلی" نیز در گزارشی نوشتند که "افزایش بدهیهای این کشور بر توانایی بانک مرکزی آمریکا در افزایش نرخ بهره تأثیر میگذارد و اقتصاد این کشور را در برابر شوکهای کلان اقتصادی آسیبپذیر میکند".