ماهان شبکه ایرانیان

گزارش میزان از تئاتر«خورشید حلب»

بازیکن تیم پرسپولیس: هر مخاطبی باید حداقل یک بار به تماشای خورشید حلب بنشیند/گوینده ی خبر تلویزیون: گوشه ، گوشه سالن صدای گریه ها را شنیدم

محمد انصاری فردگفت:من حدود ۱۵ سال پیش در نمایش «خورشید کاروان» که منشأ اصلی این نمایش است، ایفای نقش کرده‌ام. به نظرم این نمایش با توجه به موضوعی که مطرح می‌کند، نمایش ارزشمند و مهمی است و هر مخاطبی باید حداقل یک‌بار به تماشای آن بنشیند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری میزان، 24 و 25 بهمن‌ماه سی‌وهفتمین جشنواره تئاتر فجر میزبان نمایشی بین‌المللی بود، نمایشی با عنوان «خورشید از حلب طلوع می‌کند» به نحوی نسخه‌ای به‌روز نمایش «خورشید کاروان» به حساب می‌آید.

کورش زارعی کارگردان این نمایش با بازنویسی نمایشنامه «خورشید کاروان» و اضافه کردن جلوه‌های به‌روز از ظالمان حال حاضر منطقه مانند داعش، به نحوی این حس را القا کرد که نیرو‌های تکفیری داعش به نحوی ادامه دهنده راه کسانی هستند که امام حسین (ع) را به شهادت رساندند.

محمد انصاری فرد: هر مخاطبی باید حداقل یک بار به تماشای آن بنشیند/فضه سادات حسینی: ار گوشه ، گوشه سالن صدای گریه ها را شنیدم

نمایش «خورشید از حلب طلوع می‌کند» که به زبان عربی اجرا می‌شود، در دهه سوم ماه محرم سال جاری به مدت 10 شب در منطقه «مشهد الرأس» حلب اجرا شد و در این مدت توانست میزبان چندین هزار مخاطب شود.

محمد انصاری بازیکن تیم پرسپولیس، احمد مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، فضه سادات حسینی مجری اخبار تلویزیون و ندا ملکی مجری تلویزیون، از جمله کسانی بودند که در سی‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، به تماشای نمایش «خورشید از حلب طلوع می‌کند» نشستند.

در ادامه نظرات آن‌ها را درباره این نمایش می‌خوانیم.
محمد انصاری بازیکن تیم فوتبال پرسپولیس درباره این نمایش گفت: من حدود 15 سال پیش در نمایش «خورشید کاروان» که منشأ اصلی این نمایش است، ایفای نقش کرده‌ام. به نظرم این نمایش با توجه به موضوعی که مطرح می‌کند، نمایش ارزشمند و مهمی است و هر مخاطبی باید حداقل یک‌بار به تماشای آن بنشیند.

محمد انصاری فرد: هر مخاطبی باید حداقل یک بار به تماشای آن بنشیند/فضه سادات حسینی: ار گوشه ، گوشه سالن صدای گریه ها را شنیدم

محسن مومنی‌شریف رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی نیز درباره نمایش «خورشید از حلب طلوع می‌کند» بیان کرد: این نمایش به نحوی نسخه عربی شده نمایش «خورشید کاروان» بود که با معضلات روز جهان اسلامی، مثل داعش تلفیق شده بود. وی ادامه داد: صحبتی که این نمایش مطرح می‌کند، این است که داعشی که امروز جهان شاهد آن است، به نحوی ادامه دهند همان آدم‌هایی هستند که در سال 61 هجری امام حسین (ع) را سر بریدند، از این رو می‌توان تلفیق این دو موضوع را در نمایش «خورشید از حلب طلوع می‌کند» را بسیار هوشمندانه تلقی کرد.

رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی خاطر نشان کرد: به نظرم این نمایش می‌تواند پاسخی باشد برای کسانی که می‌گویند چرا باید سربازان اسلام در کشور‌های سوریه و عراق جلوی نیروی تکفیری بایستند.

حجت الاسلام احمد مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، پس از تماشای نمایش «خورشید از حلب طلوع می‌کند» گفت: به آقای کورش زارعی تبریک می‌گویم که چنین اثر فاخری را آماده کرده و به روی صحنه برده است. این اثر، یک اثر نمادین بود و در آن یک داستان واقعی درباره کاروان امام حسین (ع) را با نیرو‌های تکفیری داعش تلفیق کرده بود و توانسته بود نمایش فاخری را تولید کند. وی ادامه داد: نکته‌ای که در زمان مشاهده این نمایش درون ذهنم به آن فکر می‌کردم، این بود که برخی از انسان‌هایی که در زمان خلفای اسلامی زندگی می‌کردند به حدی از شرارت رسیدند که چنین جنایاتی را مرتکب شدند و به این جنایت افتخار می‌کردند. این موضوع، موضوعی است که در عصری ممکن است روی بدهد.

محمد انصاری فرد: هر مخاطبی باید حداقل یک بار به تماشای آن بنشیند/فضه سادات حسینی: ار گوشه ، گوشه سالن صدای گریه ها را شنیدم

فضه سادات حسینی مجری خبر تلویزیون نیز بیان کرد: از تماشای نمایش «خورشید از حلب طلوع می‌کند» بسیار لذت بردم و البته که هر اثر در هر قالبی درباره حضرت اباعبدالله تولید و اجرا شود، قابل ستایش است. من در جریان اجرای این تئاتر در سوریه بودم؛ اما نمی‌دانستم این نمایش با همان بازیگران و عوامل سوری در بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر اجرا شود.
وی ادامه داد: اثر بسیار فاخری بود و وقتی داخل سالن نمایش بودم، تاثیر آن را بر روی مخاطبان نمایش مشاهده کردم و از گوشه گوشه سالن صدای گریه‌های مخاطبان برای مظلومیت خاندان اهل بیت شنیده می‌شد.

ندا ملکی مجری تلویزیون درباره این نمایش گفت: تماشای نمایش «خورشید از حلب طلوع می‌کند» برای من خاطر بسیار خوبی را رقم زد. این نمایش به مهمترین اتفاق تاریخ شیعه که قیام عاشورای حسینی بود اشاره می‌کرد و آن را با موضوعات روز تاریخ اسلام گره زده بود.
وی ادامه داد: فرصت بسیاری خوبی که حوزه تئاتر جمهوری اسلامی ایران این بستر به فراهم کرده است که تئاتر، این هنر متعالی بتواند زمینه ساز پیام رسانی مبانی دین اسلام شود.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان