ماهان شبکه ایرانیان

مشروح پنجمین جلسه رسیدگی به اتهامات حسین هدایتی و متهمان مرتبط

ادعاهای حسین هدایتی در دادگاه/ نماینده دادستان: کیفرخواست ۸ مدیر بانک سرمایه صادر شده است

پنجمین جلسه رسیدگی به اتهامات حسین هدایتی و متهمان مرتبط در شعبه سوم دادگاه ویژه به ریاست قاضی مسعودی‌مقام برگزار شد.

پنجمین جلسه رسیدگی به اتهامات حسین هدایتی و متهمان مرتبط آغاز شدبه گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، پنجمین جلسه رسیدگی به اتهامات حسین هدایتی و متهمان مرتبط در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی‌مقام به صورت علنی برگزار شد.

قاضی مسعودی مقام در ابتدای جلسه دادگاه ماده 193 و 194 قانون آیین دادرسی کیفری را قرائت کرد و خطاب به متهمین گفت: ضمن رعایت اختصار دردفاع از خود سخن بگویید چرا که نفی یکدیگر تاثیری در حکم شما ندارد.

سپس متهم هدایتی برای ارائه دفاعیات در جایگاه حاضر شد و گفت: در اخبار عنوان شده که بنده برای یقینی وثیقه گذاشته ام در حالی که شما نیز در دادگاه بیان کردید که ایشان سند اجاره کرده است همچنین در اخبار عنوان شد که بنده 242 حساب در شعبه فرمان افتتاح کرده ام در حالی که این کار را آقای موسوی نژاد انجام دادند.

قاضی خطاب به متهم گفت: در رأی ما تمام مطالب ذکر می‌شود و در بسیاری از سایت‌ها دفاعیات شما مکتوب است.

متهم افزود: نماینده دادستان در جلسات پیشین به موضوع مشهوریت بنده اشاره کردند، سئوال این جاست که آیا اگر مشهور نبودم نمی‌توانستم از بانک سرمایه وام بگیرم.

متهم تصریح کرد: بنده از کمیسیون حقوقی و مرکز پژوهش‌های مجلس در این رابطه استعلام گرفتم و آن‌ها گفتند که این موضوع مشمول استجازه نمی‌شود.

قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم گفت: آقایانی که نظر داده‌اند آیین نامه، قانون آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی را بخوانند، در این رابطه نظریه مکتوب را ارائه دهید.

وی اضافه کرد: در مورد اخذ تسهیلات بانکی و مصوبه نقشی نداشتم و تمامی اقدامات قبل از بنده صورت گرفته بود اینکه ادعا می‌شود بعد از مدت دو ماه سپرده برداشته شده است کذب محض است و می‌توانید در این زمینه استعلام کنید، این سپرده‌ها یکساله بوده و قابل تمدید تا 5 سال نیز بوده است. موسوی نژاد شخصا باید پاسخگوی اقدامات قانونی و غیر قانونی خود باشد.

قاضی خطاب به متهم گفت: جرمی که به شما منتسب کرده‌اند در خصوص دریافت است و مربوط به خارج کردن مال از حیطه بانک سرمایه است لذا در موضوع اتهام دفاع کنید.

متهم هدایتی با اشاره به طرح دعوای کیفری با موضوع حقوقی مطالبه وجه گفت: این موضوع قابل رسیدگی و مطالبه نمی‌باشد بانک عامل در خصوص میزان تسهیلات دریافتی مبادرت به خبرسازی غیر واقعی نموده است.

وی افزود: نماینده داستان در جلسات پیش گفته اند اگر بانک مرکزی نظارت صحیحی انجام می‌داد ما امروز امثال هدایتی را محاکمه نمی‌کردیم که در اینجا باید بگویم اتفاقا بانک مرکزی بازرسانی را به بانک سرمایه می‌فرستد همچنین 72 شرکت طی نامه‌ای مورد کارشناسی قرار می‌گیرند که در آن به تخلفات بانک اشاره شده است. در شکوائیه بانک آمده بود که وثیقه صفر است این در حالی است که بنده هزار و 140 میلیارد تومان وثیقه نزد بانک داشتم.

قاضی خطاب به متهم گفت: سند ترهینی را دارید؟ چگونه مالک نبودید و سند رهنی ارائه دادید؟

متهم پاسخ داد: در ادامه دفاعیاتم به این موضوع خواهم پرداخت.

متهم هدایتی در ادامه دفاعیات گفت: در آن زمان در بانک 685 میلیارد تومان بوده که در دادسرا کارشناسی می‌کنند و معلوم می‌شود که 30 درصد کمتر بوده است، موید صدق گفتار بنده گفتار مدیرعامل وقت بانک سرمایه در نزد بازپرس است که بیان داشته هدایتی برای پرداخت دیون خود اقدام کرده است؛ اما من نمی‌پذیرفتم.

متهم اظهار داشت: 100 میلیارد هم با دو ماه تاخیر دادیم، در خصوص مالکیت شرکت‌ها نیز باید بگویم که متعلق به اکبر یقبینی است و همانطور که در حضور ضابطین اقرار کردند و در کیفرخواست نیز اشاره شده، شرکت‌ها مربوط به ایشان بوده و ایشان خود باید پاسخگو باشد. این شرکت‌ها صورت‌های مالی رسیدگی شده دارند و این‌ها را ما مستند داریم.

وی افزود: اگر آقای یقینی امروز جوانمردانه حاضر شده بود، نیازی به مستندات من نبود.

هدایتی در بخش دیگر از سخنان خود گفت: اعلام می‌دارم ملک ترهینی جهت اخذ وام 206 میلیارد تومانی ارزیابی گردید و ملک در داسرا توسط هیئت کارشناسی توقیف، بازداشت و قیمت گذاری شده است، البته اشکال گرفتند که این ملک به نام آقای وافی است در صورتی که مبایعه نامه به نام من است و آقای وافی نیز کارمند بنده است. ایشان در دادسرا حاضر شد و ملک مال من بوده و همچنین ملک به نمایندگی از من به نام آقای وافی با وکالت بلاعوضش که این وکالت بلاعوض نیز تفویض شده است. از طرفی اشکال وارد می‌کنند که مالک قبلی 20 میلیارد طلبکار است به همین علت دادسرا کل ملک را توقیف و بازداشت نمود.

وی گفت: ملک معرفی شده جهت اخذ وام 206 میلیارد و 750 میلیون تومان بوده است؛ و روی سه شرکت معرفی شده که از سوی آقای یقینی می‌باشد و اصل اسناد با وکالت تحویل نماینده حقوقی بانک شده و بانک نیز نامه‌ای به دفترخانه 48 تهران زده است و اصل اسناد دست ما نبوده است.

متهم بیان کرد: آقایان به دلیل مصالح خودهمان وکالت را در اختیار خود قرار دادند و خودشان باید پاسخ دهند که چرا ترهین نکردند و اگر گران نمایی شده است سه کارشناس ارزیابی کردند و 420 زدند، البته هر کارشناسی شش ماه اعتبار دارد و به شما قول می‌دهم تسویه حسابم را ریالی با ملک در تهران، لواسان و یا شمیران انجام دهم، اما باید از بانک سوال کرد که با در دست داشتن اسناد چرا از ترهین نمودن اسناد خود داری کرده است.

هدایتی در ادامه بیان کرد: مجموعا ما 528 میلیارد و 750 میلیون تومان وام گرفتیم که 130 ضمانت نامه بوده و 210 تا هم نقد بوده است. 93 میلیارد تومان از محل این تسهیلات نزد آقای موسوی نژاد است امروز آن ملک 93 میلیارد تومان نیست من معتقدم آن ملکی که سال 92 ترهین شده چرا 5 سال برای آن اجرائیات صادر نشده است. ده‌ها بار آقای کیان پیشه مراجعه کرده جهرم و می‌گوید که ما هفت ماه منتظر یک نامه از بانک سرمایه هستیم ما 340 تومان روی این ملک وام گرفتیم. اگر غیر از این بود مرا به اشد مجازات محکوم کنید 70 میلیارد وثیقه بیشتر ترهین شده است بانک‌ها برای این وثیقه می‌گیرند که به هر دلیلی اگر اتفاقی افتاد بتوانند وثیقه بگیرند.

قاضی در این هنگام و در واکنش به اظهارات متهم گفت: رای مدیران صادر و به اتهامات آن‌ها رسیدگی شده است.

متهم هدایتی در ادامه افزود: 65 میلیارد و 500 میلیون از حساب شرکت‌ها برای حق‌الزحمه و دلالی رفته است و 13 میلیارد و 650 میلیون تومان آقای یقینی در ازای شرکت‌های معتبر گرفته است که 2 میلیارد تومان به آقای الماسی داده شده است. 18 میلیارد تومان بابت ده درصد سپرده‌ها دادیم.

وی افزود: ما 50 میلیارد تومان در سال 93 از بانک گردشگری ضمانت نامه گرفتیم وبه فولاد خوزستان دادیم و دو ویلا نیز در لواسان دادیم.

متهم افزود: درمورد 47 میلیارد تومان نیز باید بگویم ما در قالب یک قرار داد از سرمایه گذاری فرهنگیان وام گرفته بودیم و در زمان آقای ضیایی که تصدی سرمایه گذاری فرهنگیان را داشت 47 میلیارد پول گرفتیم که در ادامه باید با سرمایه گذاری فرهنگیان تسویه می‌کردیم، همان ورزشکاری که دوست من نیز است از همین آقای ضیایی وام گرفته است. ما بدهی مان را به سرمایه گذاری فرهنگیان دادیم و 27 میلیارد در پروژه هزینه کردیم و از این تسهیلات 45 درصد شرکت نورد لوله اهوار را خریداری کردیم شما صورت‌های مالی سال 94 را ملاحظه کنید این شرکت‌ها را در مزایده خریداری کردیم و بدهی 795 میلیارد تومانی آن را به 450 میلیارد تومان تبدیل کردیم. 15 میلیارد از این وام نیز صرف زیرساخت‌های نیروگاه و شرکت قیر غرب کشور وتولیدات دیگر شده و صرف ورزش نشده است.

متهم افزود: بنده در سال 92 شکوئیه‌ای علیه موسوی نژاد مبنی بر گران نمایی طرح کردم که اظهارات آقای واشقانی در بازپرسی ناحیه دو سعادت آباد نیز در این رابطه موجود است که ایشان در چند جا گفته است که املاک ارزش دارد و شکایت بی اساس است. آقای موسوی نژاد قبل از آشنایی با بنده اقدام به اخذ تسهیلات نمودند و در مواجهه حضوری به تمامی این موارد اشاره شده است.

وی در ارتباط با پرداخت حق الزحمه بابت اقدامات آقای موسوی نژاد گفت: بر اساس مبایعه نامه‌های موجود تمامی اقدامات قبل از آشنایی بنده با موسوی نژاد صورت گرفته است و پرداخت حق الزحمه به ایشان صحیح نیست و بیان تمامی این مطالب برای انحراف و داستان سرایی بوده است. نماینده دادستان با کلی گویی از هیچ تلاشی جهت تخریب بنده فروگذار نکرده است در این کیفرخواست مواجهه حضوری با آقای واشقانی، کارشناسان و مدیران رعایت نشده است.

متهم هدایتی در ادامه به دفاعیات خود در حوزه پولشویی اشاره کرد و ادعایی مبنی بر مصاحبه نماینده دادستان در خصوص عدم احضار کسانی که هدیه گرفته اند به دلیل بی اطلاعی مطرح کرد.

قاضی خطاب به متهم گفت: اتهام پولشویی و خیانت درامانت در محکمه صالح رسیدگی می‌شود، در پولشویی انتقال فیزیکی مال کفایت می‌کند، اینکه دریافت کننده علم داشته باشد یا خیر بحثش جداست که قانونگذار آن را تعیین کرده و دربرخی موارد ضبط و استرداد مال تعیین شده است؛ لذا اگر ثابت شود عواید حاصل از جرم نزد کسانی که عالم به آن بودند باشد، موضوع قابل تعقیب کیفری است و اگر عالم به موضوع نباشند تبرئه می‌شوند در هر صورت مرجع قضایی باید اقدامات خود را انجام دهد.

پس از پایان دفاعیات متهم هدایتی، قهرمانی نماینده دادستان با کسب اجازه از محضر قاضی در جایگاه حاضر شد.

نماینده دادستان افزود: بانک سرمایه 400 متهم دارد که پرونده هادی رضوی و جهانبانی در نوبت رسیدگی است، کیفرخواست 8 مدیر بانک سرمایه صادر شده است و کیفرخواست 32 مدیر دیگر بعد از تعطیلات نوروزی صادر خواهد شد.

وی ادامه داد: آقای (م. الف) یکی از بزرگترین مفسدان بانک سرمایه است که 1500 میلیارد تحصیل مجرمانه داشته است، و ضمانت نامه‌ها را تبدیل به قیر کرده است. سازمان اطلاعات سپاه و بخشی از بدنه اطلاعات در مورد این پرونده همکاری کردند.

نماینده دادستان در ادامه گفت: سئوال اینجاست که چه کسی آقای ضیایی و مهریزی را در آنجا گذاشته است. الان کارخانه نبرد لوله اهواز در وضعیت بسیار بحرانی است که ناشی از اقدامات افرادی بوده که منصوب آقای هدایتی بودند؛ اما ایشان می‌گوید کار دیگران بوده است و می‌گویند که برای آقای ضیایی وثیقه گذاشتند.

نماینده دادستان تصریح کرد: در سال 95، تصویب شد که اگر 50 میلیارد از مسیر خود خارج شود اخلال در نظام اقتصادی محسوب می‌شود این درحالی است که شما از سال 92 تا 95، 586 میلیارد تومان از بانک بردید. البته درست است که ما عنوان اخلاق را منطبق می‌کنیم، اما در خصوص تشخیص اخلال در عرف خاص بانک مرکزی نظر می‌دهد.

وی گفت: اینکه شما اخلالگر شدید، حسب استعلام بانک مرکزی است که پول را از مسیر خارج کردید و نکته اینجاست که سر رسید تسهیلات یک ماه قبل از خارج کردن پول باشد.

نماینده دادستان اظهار کرد: این تفاهم نامه یک پشتوانه معنوی برای آقای هدایتی بوده است که پول می‌آورد و تسهیلات می‌گیرد پول‌ها آمده؛ اما زیر پای تسهیلات خالی شده است، شما هیچ چیز تسویه نکردید و کل وصولی ما از شما در بابت این تسهیلات 15 میلیارد و 600 میلیون تومان است که بخشی از آن ملک و بخشی هم حواله بوده است که آقای خدابخشی می‌گوید آقای هدایتی این حواله‌ها را از کجا می‌دهد و آن حواله هم هیچ وصولی نداشته است و چیزی که پذیرفتند صرفا مبلغ ضمانت نامه آرکو صنعت پرشین است که به میزان واقعی می‌دهند؛ لذا نمی‌توانید از پول آن کارخانه برای بدهی تان در بانک سرمایه پرداخت کنید. آقای هدایتی بخشی از پول را به سازمان خصوصی سازی دادند تا این کارخانه را در مزایده برنده شوند که 36 میلیارد بوده است، اما چون مزایده‌ای برگزار نشده پول آقای هدایتی باید برگردد.

نماینده دادستان خاطر نشان کرد: آقای هدایتی نظرشان این است که کارشناسان با آقای موسوی نژاد تبانی کرده اند و ملک 32 میلیاردی را 13 برابر بیشتر قیمت گذاری کرده اند؛ اما این شما بودید که 430 میلیارد ترهین کردید و 340 میلیارد تسهیلات گرفتید لذا شما می‌دانستید. شما 140 میلیارد خریداری کردید و دو روز بعد 435 میلیارد ترهین کردید. در همان لیان که 13 برابر قیمت گذاری شده از آقای هدایتی بوده است تبانی آقای موسوی نژاد با کارشناسان محرز است و در سه شرکت دیگر نیز تبانی شما با آقای ضیایی محرز است.

وی گفت: در همان دو ماه دستور دادند پول را به آقای هدایتی بدهید و وثیقه می‌آورند و ملکی را در جاده مخصوص کرج معرفی کردید که صاحب قبلی آن 20 میلیارد طلبکار است از طرفی ملک به نام شما نیست و مالک اجازه این کار را نمی‌دهد و مدعی است. بنابر این آن ملک را زیاد باز نکنید.

نماینده دادستان بیان کرد: در زمان آقای ریاحی آقای هدایتی ملک جاده مخصوص را می‌آورد و 200 میلیارد ارزیابی می‌شود و در زمان آقای حیدرآبادی در چند ماه بعد ملک 600 میلیارد ارزیابی می‌شود و به پشتوانه این 600 میلیارد با زد و بندی که با مدیران داشتند تسهیلات دریافت می‌کنند.

وی افزود: بانک نیز اعلام می‌کند ملک را نمی‌تواند بگیرد از طرفی شما اعلام می‌کنید که قبل از صدور رای این پول را بر می‌گردانید اما نمی‌توانید بدهید و من بدبین هستم که بتوانید وصول کنید و باید توجه داشت تسویه ملک موجب رفع اتهام شما نمی‌شود و موضوع این است که شما تسهیلاتی را گرفتید و در جا‌های دیگر خرج کردید. در شرکت جاوید گشت هیرمند در تاریخ 17.10.94 پول کلانی به شرکت تبدیل گران اطلس سرمایه می‌رود موضوع اینجاست که تسهیلات در کجا خرج شده، شما تسهیلات گیرنده نیستید که نتوانید وصول کنید و البته وصول هم کنید دست از سر شما بر نمی‌داریم. چرا که این پول اگر در خدمت صنعت، کشاورزی، تولید و ارائه خدمات می‌رفت دردی را درمان می‌کرد و شما پولی را گرفتید برای باشگاه‌های ورزشی که مستقیم به حساب باشگاه ورزشی رفته است در حالی که شما با این فاکتور‌ها قرار بوده آلومینیوم در کشور راه بیندازید.

نماینده دادستان تصریح کرد: موضوع در خدمت کردن به ورزش نیست همگان به ورزش خدمت کنند، اما در مسیر صحیح چه کسی با ورزش مخالف است، اما یک عده این وسط می‌آیند و پولی که قرار بوده در آلومیینوم برود بخشی در ورزش و بخشی در جا‌های دیگر هزینه می‌شود که این جرم است. البته اگر احراز می‌شد شما تولیدی در کشور دارید و مطمئن بودیم بازداشت نمی‌کردیم همان طور که فردی در تولید خودرو بود که به خاطر تولیدات بازداشت نشده است.

وی بیان کرد: ما جلسه وصول مطالبات گذاشیتم که آقای هدایتی یک بسته بزرگی سند آورد و روی میز گذاشت و گفت: کدام را بدهم معدن بدهم یا کارخانه بدهم در ادامه پرونده نزد ما آمد و برای هر ملکی که دادند پرونده تشکیل شد در ادامه ما به سراغ معدن رفتیم و دیدیم که صاحب دیگری دارد. در مورد ملک دیگر در اقدسیه مالک کارشناسان را بیرون کرد البته هر کسی که آقای هدایتی را دوست دارد می‌تواند بدهی‌های او را تسویه کند و ما خوشحال می‌شویم.

قهرمانی در خصوص شرکت‌ها اظهار کرد: شرکت‌ها هیچ کارت بازرگانی نداشتند و صورت‌های مالی ناقص بوده و هیچ رعایت شکل موارد قانونی را نیز نداشتند شما اگر در ایران یا در هر جای دیگر بخواهید برای اخذ تسهیلات اقدام کنید چهار شرکت تاسیس می‌کرد و موارد قانونی را رعایت می‌کردید. اما در اینجا اینگونه نبوده است.

نماینده دادستان گفت: از طرفی حساب فرزند 4 ساله تان را مطرح کردید من عرض کردم گردش مالی گسترده‌ای داشته است در خصوص جشن قهرمانی نیز باید بگویم چک آن از شرکت نبرد لوله کشیده شده و حتی پول خودروی لکسوزی که دو سه روز قبل از بازداشت می‌خواستید بخرید از این محل بوده است.

قهرمانی بیان کرد: هر کسی در خلال شهریور 92 تا 95 پولی از آقای وافی، آقای کیان پیشه، آقای سید عباس حسینی و محرم علی حسینی دریافت کرده پول تسهیلات و مردم و کسانی است که حقوقشان کفاف زندگی خودشان را نمی‌دهد و آن کسانی که هدیه‌ها را دریافت کردند بدانند که اموال مردم است و باید برگردانید و هرکس ورزشی و غیر ورزشی از حساب اشخاصی که اسم بردم پولی بابت بذل و بخشش دریافت کرده اموال مردم است و باید برگرداند.

وی خاطر نشان کرد: شما ضمانت نامه گرفتید، اما قراردادی وجود ندارد شما می‌دانستید 145 تومان مبایعه نامه است و 430 تومان ترهین کردید و می‌دانستید که کارشناسی‌ها مشکل دارد در خصوص ده درصد نیز باید بگویم ما آن ده درصد‌ها را نیز کم کردیم.

وی در ادامه خطاب به هدایتی گفت: ته چک‌ها را بیاورید تا ما بدانیم که چه کسانی از پول بانک سرمایه استفاده کرده اند که بخشی از ورزشکاران هستند چرا که قرار نیست با اموال نامشروع کار فرهنگی شود.

دراین بخش از جلسه دادگاه هدایتی در جایگاه قرار گرفت و گفت:‌ ای کاش جلسه‌ای با آقای خدا بخشی و مهریزی بود تا خیلی از شائبه‌های پیش آمده پیش نمی‌آمد ما نبرد لوله را در تاریخ 14.7.93 خریدیم، اما اولین ضمانت نامه و مصوبات مربوط به سال 92 بوده پس ما آن کارخانه را در آن تاریخ نخریده بودیم مانند ملک آجودانیه یا قرارداد بررسی پول ضمانت نامه من درسال 92 نبرد را نمی‌شناختم و مهریزی با نبرد کار می‌کرد و مهریزی این قرارداد را به من داد. من خواهشم از دادگاه و شما این است که 32 میلیارد و 600 میلیونی که بدون امضا است استعلام شود چرا که آقای مهریزی در شعبه 12 پولی و بانکی پرونده جعل سند دارد و اگر ثابت کنم 300 میلیارد تومان یا 177 میلیارد تومان از نبرد لوله طلبکارم.

متهم گفت: جلسه‌ای بگذارید تا من به مهریزی بگویم که تو یک ریال به من پول ندادی و این کارخانه حق من است.

در ادامه جلسه دادگاه قاضی خطاب به وکیل مدافع متهم هدایتی خواست که آخرین دفاعیات خود را مطرح کند.

وکیل مدافع متهم گفت: عدم حضور آقای یقینی به ضرر موکل است و تقاضا دارم دادگاه تمهیدات لازم را در این رابطه ارائه دهند.

قاضی مسعودی مقام ختم جلسه امروز را اعلام کرد و گفت: جلسه بعدی متعاقبا اعلام خواهد شد.

بیشتر بخوانید

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان