به گزارش خبرآنلاین حسین قریبی سفیر سابق ایران در بزریل درباره امکان گفتگوی ایران و آمریکا گفت: اصل موضوع این است که آیا منافع ملی ما در کم کردن فشارهای آمریکا و ایجاد فضای مناسبی برای توسعه اقتصادی و فعالیت بهتر بخش خصوصی و بالا بردن درآمد سرانه مردم و تولید ناخالص داخلی کشور، کمک میکند یا نه؟ اگر پاسخ این باشد که کمک میکند، به نظر من مسئله اینکه چه کسی در کاخ سفید است یک مسئله فرعی است.
دیاکو حسینی، معاون اتاق بازرگانی تهران نیز گفت: چیزی که ما – به معنای حاکمان ایران - الان نیاز داریم این است که از خودمان بپرسیم که به منزله ایران، ما که هستیم؟ به دنبال چه چیزی در جهان هستیم؟ میخواهیم دیگران چه انتظاری از ما به عنوان ایران داشته باشند؟ به عبارت دیگر به شروع فرآیند خودشناسی ملی نیاز داریم که انتهای آن باید خودآگاهی ملی و ژئوپلتیکی ما باشد. به این معنا که بفهمیم در آن نظام جهانی که با پویایی و سرعت شکل میگیرد، میخواهیم در کجا بایستیم و از ایستادن در آن نقطه به دنبال چه هدفی هستیم و میخواهیم دیگران ما را چطور بشناسند؟ من فکر میکنم ما نمیتوانیم به این سوال جواب دهیم.
مشروح این گفتگو را با تیتر «دیپلماسی اقتصادی؛ شعار یا واقعیت؟/ بلایی که تحریم بر سر اقتصاد ایران آورد/ مساله «تحریمپذیری ایران» است » بخوانید.
311311