رشته آش به دستور خانگی بسیار ساده است. شما می توانید انواعی از رشتههای آشی را در منزل تهیه کنید. برای این کار لازم است در ادامه با طرز تهیه رشته آش همراه ما باشید.

طرز تهیه رشته آش بدون دستگاه در منزل:
این رشته را می توانید در منزل تهیه کرده و در انواع آش استفاده کنید. طرز تهیه آش رشته با استفاده از این رشته ها را نیز در لینک آموزش می بینید و در صورت علاقه می توانید، آن را دنبال کنید.
مواد اولیه:
- آرد گندم: 4 لیوان
- نمک: 3 قاشق غذاخوری
- آب ولرم: به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای تهیه این رشته ابتدا باید خمیر آن را تهیه کنید. درون ظرفی 4 لیوان آرد مقداری نمک و آب را اضافه کرد و به خوبی ترکیب نمایید. برای اینکه بافت رشته شما بهتر شود، می توانید آرد را دو مرتبه الک کنید.
مواد را درون ظرفی ورز داده و درون ظرف جمع نمایید. اگر خمیر به دست می چسبد، می توانید مقدار آرد به خمیر اضافه کرده تا به خوبی بتواند خمیر را ورز دهید. الک کردن ارد در مراحل ابتدایی موجب شده تا خمیر شما باطف لطیف تری داشته باشدو در کیفیت رشته ها هم تاثیر زیادی دارد.

روی خمیر آماده شده را یک پارچه نخی پوشانده و زمان دهید تا استراحت کند. حالا بعد از یک ساعت روی یک سطح آردپاشی شده خمیر را به خوبی ورز داده و به چانه های مختلف تقسیم کنید. دوباره یک پارچه نخی روی آن کشیده و زمان دهید تا خمیرها کمی باقی بماند.
حالا باید خمیر را روی یک سطح آرد پاشی شده به خوبی باز کرده و پهن کنید. ضخامت این خمیر باید کمتر از یک سانتی متر باشد. در ادامه آن را با استفاده از چاقوی تیز به نازکی برش بزنید.
سطح کار باید به خوبی آردپاشی شده باشد تا بعد از برش زدن بتوانید به خوبی رشته ها را درون آرد بغللتانید و رشته ها منسجم شود. حالا چاقوی را مقداری در آرد زده و با حوصله و آرام خمیرها را برش بزنید. بعد از اینکه تمام خمیر را روی سطح باز کرده و به خوبی خمیرها را برش زدید، آن را درون ارد غلطانده و بعد زمان دهید تا در دمای محیط یا در نور آفتاب خشک شود.

حالا رشته ها را از درون ارد برداشته و می توانید بهد راحتی استفاده کنید. برای اینکه رشته ها شکل و فرمش بهم نخورد، می توانید در همان ظرفی که رشته را برای خشک کردن قرار می دهید، برش ها را بزنید.
برای اینکه رشته های آشی شما رنگ سفید و لطیف تری داشته باشد، از آرد بدون سبوس آرد قنادی استفاده استفاده کنید. استفاده از آرد سبوس یا آرد نانوایی موجب شده تا رنگ رشته ها کمی تیره تر شود. این نوع رشته ها برای تهیه برخی از اش ها نیز استفاده می شود.
برای داشتن رشته های ضخیم تر باید برش های ان را بزرگ تر در نظر بگیرید. این نوع رشته های پهن هم برای برخی از اش های محلی و سنتی استفاده می شود.