به گزارش ایسنا، محبوب شهبازی با اشاره به توجه شهدا و ایثارگران به ماه مبارک رمضان بیان کرد: بررسی وصیتنامه شهدا نشان میدهد در این متون بر «روزهداری»، «تأکید به قرائت قرآن»، «دعا برای رزمندگان اسلام»، «آرزوی شهادت و پیروزی در ماه مبارک رمضان» و «استجابت دعا در ماه رمضان» به صورت ویژه تأکید شده است.
وی درباره آداب روزهداری در بین ایثارگران و رزمندگان در جبههها، افزود: ماه مبارک رمضان در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، جلوههای زیبای ایثار و مقاومت را به نمایش گذاشت. شهادت زیباست و به ویژه اگر در شرایط خاصی اتفاق افتد زیباتر و دلنشینتر میشود. تصور کنید برخی از شهدای ما با زبان روزه و در حال نماز به لقاءالله پیوستند و چه سعادتی است که انسانها اینگونه به دیدار حق تعالی بشتابند.
مشاور عالی و دستیار ویژه رئیس بنیاد با اشاره به برخی از شهدای شاخص ماه مبارک رمضان، گفت: شهید «حجتالاسلام سید علی اندرزگو»، شهید «حجتالاسلام عباس شیرازی»، شهید «سرلشکر عباس دوران»، شهید «حسین شهرام فر»، شهید «محمد نوژه» و شهید «سید علی لواسانی» در ماه مبارک رمضان به شهادت رسیدند و البته شهید سید علی اندرزگو «نخستین شهید روزهدار نهضت امام (ره)» است که در روز دوم شهریور سال 1357، مصادف با نوزدهم ماه رمضان مورد اصابت دهها گلوله ساواک قرار گرفت و به شهادت رسید./
شهبازی با بیان اینکه 219 روحانی شهید در ماه مبارک رمضان در دوران دفاع مقدس شهید شدند، افزود: 5196 شهید در وصیتنامه خود به کلید واژاگان مرتبط با «روزه» و «روزه داری» اشاره کرده و یا توصیههایی در این باره داشتهاند ضمن اینکه عملیات رمضان، در تیر ماه 1361 مصادف با 21 رمضان مقارن با شهادت مولای متقیان علی (ع) آغاز شد و تعدادی از شهدای روزه دار در این عملیات به شهادت رسیدند.